- Lek deg i parken på SNØ i høst!
- Velkommen til Skajems Hagesenter!
- Oppgradert Lexus UX 300e
- Toyota RAV4 GR SPORT
- Velkommen til Byporten Mall of Oslo
- Fargerik retro hos Møller Bil Ryen
- En egen øy for friluftsliv i Oslofjorden
- Dansk Kjøkkendesign hos Svane Kjøkkenet Oslo
- Sommerbyen Oslo
- – En unik og spennende gavebutikk
Blir arena for kunst og kultur
SØRENGA. Som kjent foregår det en storstilt utbygging på Sørengautstikkeren. Utbyggingen går i fire byggetrinn med ca 800 boenheter, havnepromenade, parker, restauranter, kafeer og sjøbad. Området begynner å ta form og skal nå markere seg som en viktig arena for kunst og kultur.
– Vi kommer til å ha en del events for å trekke folk ut hit, sier markedssjef i Sørenga Utvikling KS, Trude Larsen.
Markedssjefen kan fortelle om musikkprosjekt, kunstprosjekt i parken, fotoutstilling, sankthansfeiring og ikke minst åpning av badesesongen så tidlig som 17. mars med isbadere.
Huser nyskapende musikkprosjekt
Den første eventen er det nyskapende musikkprosjektet «300 acting spaces». Prosjektet består av totalt 300 improviserte konserter i perioden 2012 til 2014. Det ledes av musiker og initiativtager Alex Gunia, i samarbeid med Grappa Musikkforlag, Arne Nordheim senteret ved Norges Musikkhøgskole, Musikk Informasjonssenteret (MIC) og musikknettstedet SoundCloud. Målet er å finne ut hvordan musikken endrer seg i løpet av konsertene.
Det første året er prosjektet lokalisert i Oslo og alle 100 konsertene finner sted på Sørenga. Senere flyttes prosjektet videre til Berlin, Tokyo, New York og Beijing. Utøvere er ledende musikere innenfor fritt improvisert elektronika, jazz og samtidsmusikk. Konsertserien inkludere artister som Supersilent, NOISER, Biosphere, Lasse Marhaug, Jan Bang, Maja Ratkje, Per Zanussi og Kjetil Møster.
Streamer alle konsertene
Konsertene er gratis og streames også live på internett slik at man kan se det hjemme-fra. Torsdag 16. februar markerte kickoff for prosjektet og var dagen for den første konserten.
– Vi trenger en liten testperiode, spesielt med tanke på streamingen, forteller PR-sjefen for prosjektet. Offisiell åpning er 10. mars med bandene Supersilent og NOISER.
Prosjektgruppen ønsker å benytte tilgjengelige plattformer på nettet til å utvikle en gjennomgående diskusjon og utveksling mellom kunstnerne og publikum.
PR-sjef Melanie Arends tror prosjektet vil bli godt mottatt.
– Innenfor denne sjangeren forventer vi relativt godt oppmøte under konsertene, sier hun.
Sørenga utvikling KS sponser, musikkprosjektet og leier også ut lokaler som senere skal huse kafe eller restaurant når utbyggingen er ferdigstilt. Prosjektgruppen er svært fornøyde med lokalitetene.
– Vi er veldig stolte og glade for at Sørenga støtter prosjektet, det gir oss store muligheter, sier Arends.
Kunstprosjekt i parken
Det neste spennende prosjektet på Sørenga blir prosjektet DeFence som er en temporær utendørs interaktiv installasjon i sentralparken på Sørenga. Installasjonen er kubeformet og består av torvsekker som skal beplantes ved involvering av skolebarn og beboere. Installasjonen blir montert i mai/juni 2012 og vil være i endring gjennom årstidene i 1,5 år frem til høsten 2013.
Åpner ny kaffebar
I lokalet ved siden av musikkprosjektet kommer det på sikt en av flere restauranter. Disse åpner ikke før om en stund men allerede i april åpner den nye kaffebaren Evita. Evita er en liten kjede med kaffebarer som Elisabeth Toth har gått i bresjen for. Den 8. mars 1997 åpnet hun en av de første kaffebarene Oslo. Den befant seg i smalgangen på Grønland. På den tiden var take-away-kaffe et ukjent fenomen men Toth opplevde at konseptet ble tatt godt imot. I dag er det trendy å drikke kaffe og nordmenn ligger på verdenstoppen i kaffedrikking. På grunn av suksessen har Toth åpnet to kaffebarer til og den på Sørenga blir den fjerde i Oslo.
– Det er en tradisjonsrik kaffebar med personlig preg, forteller Larsen.
Kaffebaren kommer også til å ha flere fotoutstillinger gående.
Fornøyde beboere
Parallelt med disse begivenhetene flytter de siste beboerne i byggetrinn 1 inn i sine nye leiligheter.
– Folk er veldig fornøyde, sier markedssjefen.
Veldig mange benyttet seg av utbyggernes tilbud om å bruke en interiørarkitekt til å utforme interiøret i leiligheten. Dermed har mange fått en nydelig, gjennomført leilighet. Utbyggerne har også vært fleksible når det gjelder tilvalg og endringer. Mange leiligheter på trinn 1 ser mot havnelageret, utover den vakre fjorden og inn mot Operaen og storbyen. Leilighetene som ligger lenger bak får utsyn til fjorden gjennom åpningen mellom husene.
– Mange er overveldet over utsikten de får, forteller Trude Larsen.
Selv om området fortsatt er en byggeplass har utbyggerne lagt til rette for at det skal la seg kombinere med å bo.
– Det er klart at de som flytter inn først får mest av ulempene ved fortsatt byggeaktivitet, men så har også disse de rimeligste kvadratmeterprisene, sier Larsen.
Byggeaktiviteten fortsetter en stund til og skal etter planen avsluttes i 2015.
Tekst: Tove Rebekka Johnsen | Foto: Marte Eyde Kjuus