Hjem » Bergen » Klær & mote »  Beskytt øynene med stilige solbriller!

Beskytt øynene med stilige solbriller!

Med sommeren rett rundt hjørnet er det nok mange som er på utkikk etter nye solbriller. Hos Fana Optikk på Nesttun har de akkurat fått inn vårens nyheter og kan friste med spennende solbriller i alle farger og fasonger. Her finner du solbrillene som både beskytter øynene og tilfører antrekket det lille ekstra!

Med en historie som strekker seg helt tilbake til 1963, har Fana Optikk lang erfaring med å gi bergenserne bedre syn. Hos familiebedriften i gågaten på Nesttun, møter du alltid dyktige optikere og ansatte. Det skal godt gjøres å ikke finne de brillene som passer perfekt til akkurat deg blant deres brede utvalg. 
Fana Optikk er kjent for å ha et bredt spekter innen brilleinnfatninger og solbriller. Siden de er en enkeltstående butikk velger de selv hvilke merker de fører. 
– Vi har alltid vært kjent for å ha et godt utvalg av briller og solbriller. Tidligere har vi blitt kåret til å ha byens beste utvalg av briller til store og små. Dette er merker med god kvalitet og som vi står inne for. Blant annet har vi nå fått tilbake Gucci, som vi hadde tidligere og som både vi og kundene våre savnet, forteller butikksjef Pia Sætrum. 
I tillegg kan de også friste med en rekke andre spennende merker som Tom Ford, Saint Laurent, Woow, Christian Dior og Stella McCartney.

Solbriller i alle fasonger

Etter lange vintermåneder er våren endelig her. Hva gir vel mer vårfølelse enn å finne frem solbrillene? Selv om Fana Optikk har et bredt utvalg solbriller gjennom hele året, så bugner hyllene ekstra mye nå når vår-nyhetene har ankommet. Her finner du blant annet solbriller fra Ray-Ban, Oakley, Dior, Calvin Klein, Bottega Veneta, Gucci og Tom Ford. 
– Det er viktig å beskytte øynene. Vi har alltid et stort utvalg solbriller i alle prisklasser, fra de mest eksklusive til de rimeligere. I de fleste solbriller kan man også få satt i glass med egen styrke. Skal du ha solbriller med styrke er det viktig å huske på disse må bestilles slik at du kommer inn en stund før du skal reise.
Hos Fana Optikk finner du dessuten et godt utvalg briller og solbriller til barn. 
– Det er like viktig å beskytte barnas øyne som de voksnes. Vi har bare et sett med øyne som skal vare livet ut. Vi har alltid hatt et stort fokus på barnebriller, og setter pris på at merker som Stella McCartney også prioriterer briller til barn. Det er viktig å huske på at barna også vil være tøffe. Det er dessuten ekstra viktig at barnebriller er funksjonelle siden barn er så aktive. Brillene skal ikke bli ødelagt selv om barna har de på i lek.

Alt er lov

Også innen briller og solbriller endrer moten seg, men akkurat nå er ikke motebildet preget av en trend som utmerker seg bortsett fra cat-eye stilen. 
– Det er «lov» med både firkantet og runde briller, og man kan egentlig skape sin egen trend. Dermed kan man selv se på det store mangfoldet og velge akkurat den stilen man ønsker. Vi som jobber her synes det er veldig moro å leke med farger og fasonger. Vi pleier å si at brillene skal være et smykke i ansiktet. Vi er alltid ærlige om hva som passer til den enkelte, og kundene våre vet at de kan stole på oss.
Fana Optikk kan også by på en rekke nyheter på innfatninger. 
– Butikken har virkelig blitt frisket opp med spennende farger og fasonger. Vi tar inn det utvalget vi tror at kundene vil like, og prøver å ha et så stort mangfold som mulig. Det er viktig for oss å tilby hele spekteret, fra de klassiske innfatningene til de mer unike. Som de eneste i Bergen har vi for eksempel de håndlagde brillene fra det franske merket Face à Face, og limited edition-kolleksjonen Calvin Klein 205W39NYC. Vi som jobber her synes det er veldig gøy når det kommer inn kunder som vil ha det lille ekstra som skiller seg ut. Derfor er det ekstra stas når de da for eksempel velger seg en knall oransje brille med sebra-stenger, sier Pia med et smil.
Det gode humøret er et annet kjennetegn som setter sitt preg på butikken. 
– Vi er nesten som en liten familie på jobb og har det utrolig kjekt sammen. Det gode humøret smitter over på kundene, og vi får mange tilbakemeldinger på at folk synes det er kjekt å komme hit. Det at vi har et stabilt personale skaper dessuten en ekstra trygghet for kundene. Om det er ti år siden du sist var her så møter du fremdeles mange av de samme ansiktene. Vi er også veldig privilegerte som har to optikere her på heltid, noe som gir oss større kapasitet til å ta imot kunder, avslutter Pia og ønsker alle hjertelig velkommen til Fana Optikk!

FAKTA: Fana Optikk

• Fana Optikk ble etablert i mars 1963, og har sørget for godt syn hos bergensere i over 50 år. De setter sin ære i personlig oppfølging og god service til alle sine kunder.
• Adresse: Østre Nesttunvegen 10, 5221 Nesttun
• Web: fanaoptikk.no
• Facebook: facebook.com/fanaoptikk
• Instagram: instagram.com/fanaoptikk
• Åpningstider: Man-fre: 09-20 & lør: 10-16.
• Tlf: 55 11 77 50

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Fana Optikk
 

Følg IN magasinet på Facebook