Hjem » Mat & drikke »  Alt du trenger til julekosen, over nyttår og ellers i året!

Alt du trenger til julekosen, over nyttår og ellers i året!

Smelters Mathus ligger sentralt plassert i vakre omgivelser i Verksgata på Bærums Verk.

Denne klassiske delikatessebutikken er med sitt skattekammer i henhold til sine utvalgte produkter og sortiment et unikum verdt å besøke. Siden Smelters Mathus åpnet dørene i 2015 har butikken hatt flere drivere. På kort tid har Vibeke Grobstok (Daglig Leder) med, sitt nye «superteam» opparbeidet seg status som en av de flotteste delikatessebutikkene i Bærum og muligens, litt over grensen mot Oslo og Asker. Dette teamet gir nemlig det lille ekstra som du ikke finner andre steder.

Smelters har alt du trenger for å lage en herlig elgstek.

Kortreist elg

Et av Smelters fremste varemerker er elgkjøttet. Smelters Mathus er muligens landets eneste delikatesse forretning med eget jaktlag! Smelters begrepet «kortreist mat» er av helt ny betydning. Skal det bli mer kortreist enn dette må omtrent elgen spasere frivillig inn i butikken. I praksis betyr dette at elgen blir skutt og slaktet i eiers Løvenskiold egen skog (Nordmarka). Etter 40 døgngrader ankommer elgen til Smelters Mathus sitt eget kjøkken, etter butikkens ønske, ferdig pakket i forskjellige stykningsdeler og ny kvernet kjøttdeig blir pakket i 1 kg pakker uten tilsetningsstoffer eller salt. I tillegg blir det kokt kraft på beina.
– Det er en viktig del av vår matfilosofi at vi skal bruke hele dyret og vite hvor det kommer fra. Så i et godt samarbeid med jeger, slakter og pakker (Hadland Mat AS) kan vi klare det på en profesjonell måte, forteller daglig leder Vibeke Grobstok.
– I elgsesongen selger vi nykvernet kjøttdeig av elg, elgburger, ferdig stekte elgkarbonader, ferdige middager av elg, samt stykningsdeler slik at kundene selv kan tilberede lekre retter med denne herlige råvaren. Utover vinteren har vi som regel diverse til salg fra fryseren. 
I tillegg til elgkjøttet har Smelters egne storfe som beiter på jordene på Bærums Verk om sommeren og tilbringer vinteren i et fjøs i Hakadal. De er fôret på gress og blir slaktet først når de har spist seg store nok. Ved siden av kjøttdisken har Smelters 2 ferskvaredisker som er fulle av fristende spekemat og oster fra diverse deler av verden. Mye er fra Norge, og her har det dukket opp mange gode produkter som også har vunnet flotte priser både nasjonalt og internasjonalt.

Ferdige retter

Smelters lager også ferdige retter som kundene kan ta med seg hjem. Hver tirsdag lager de deilig suppe og på torsdager lager de en lekker middagsrett. På fredager har de helgepose som inneholder en fin miks av gode delikatesser – ost, skinker, pesto, aioli, godt brød og mye annet snadder. Helt perfekt enten du skal kose deg hjemme eller er på vei til hytta.

I samarbeid med Vettre bryggeriet har Smelters fått laget sitt eget øl. I tillegg har de et godt utvalg av håndverksøl.

Engasjerte kunder

Vibeke ser en klar tendens på at kundene har blitt mer beviste etter pandemien.
– Her i distriktet er det mange matinteresserte folk som ikke kunne gå ut på restaurant under pandemien, så da tror vi at de bestemte seg for å bli mye flinkere til å lage mat hjemme selv. Vi har rett og slett fått en nivåheving i forhold til hva folk kan om mat og hva de har planer om å lage hjemme. Dette er noe vi selvsagt synes er veldig morsomt og vi setter stor pris på at våre stamkunder og ikke minst nye kunder engasjerer seg. Hos oss kan vi nesten svare på alt av hva kunden spør om, og om ikke gjør vi vårt beste til å gi det svaret og ikke minst skaffe det de ønsker.

Fakta Smelters Mathus

  • Smelters Mathus har åpent syv dager i uker, og holder til på det historiske handelsstedet Bærums Verk.
  • Adresse: Verksgata 10, Bærums Verk
  • Web: www.smelters.no
  • Instagram: @smeltersmathus
  • Facebook: @smeltersmathus
  • Parkering: All parkering på Bærums Verk er gratis, her trenger du ikke trekke noen parkeringsbillett.


Tekst: IN magasinet | Foto: Smelters Mathus
 

Følg IN magasinet på Facebook