Hjem » Trondheim » Mat & drikke »  Alt du trenger hos de danske Søstrene

Alt du trenger hos de danske Søstrene

Siden åpningen i februar i fjor har Søstrene Grene allerede rukket å bli svært populær blant trønderne. Og med en butikk som formerlig bugner over av et variert og spennende vareutvalg er det ikke rart at stadig flere oppdager butikken.

 I en hyggelig gammel bygård i Olav Tryggvasons gate midt i sentrum av trønderhovedstaden holder Søstrene Grene til. Her finner du alt fra kjøkkenutstyr, mat, leker og kurver til lys, servietter, kunstmateriell og spennende gave- og interiørartikler til hyggelige priser. 

I de velfylte hyllene er det alltid noe nytt å oppdage, og butikksjef May Britt Markussen forteller at dette er en viktig del av konseptet til Søstrene Grene. 
– Vi har noen få varer som kunstmateriell, økologiske matvarer, lys og servietter som er fast sortiment og som vi alltid har, ellers bytter vi varer hele tiden. Vi får helt nye varer hver 14. dag, så hvis man ser noe man liker må man passe på å kjøpe det for det er ikke sikkert vi har det neste gang man kommer, sier hun med et smil.
Article image

Bredt vareutvalg og lave priser

 Søstrene Grene er en dansk familiebedrift, og den første butikken ble startet av de to søstrene Anna og Clara i Århus i 1973. Siden har det blitt over 25 butikker i Danmark, og lenge var et besøk i en av deres butikker et obligatorisk stopp for mange på ferietur i vårt naboland. For noen år siden åpnet den første Søstrene Grene butikken her til lands, og i dag har de hele syv butikker her til lands. 

Søstrene Grene er kjent for både sitt brede vareutvalg og sine lave priser, et konsept som begynte allerede i den første butikken i Århus. Butikken lå opprinnelig i 2. etasje, og tanken var at det måtte noe ekstraordinært til for å lokke kundene opp den bratte trappen. Fremdeles er lave priser et av de viktigste grunnprinsippene, og May Britt forteller at det er mange kunder som bemerker at de føler at det er lov å handle litt ekstra når det koster så lite. 
– Siden Søstrene Grene har så mange butikker og gjør store innkjøp, har vi muligheten til å holde prisene lave uten at det går på bekostning av kvaliteten. Vi føler at vi virkelig har blitt tatt godt imot her i Trondheim, og det er kjekt å se at trønderne liker butikken. Og det virker som det er mange som setter pris på det at det hele tiden er et nytt vareutvalg.
Article image

Middelhavsmarked

 Inspirasjonen til innredningen av butikken er hentet fra markeder rundt Middelhavet, og her kan man rusle rundt og hele tiden oppdage nye og spennende varer. I bakgrunnen er det lav musikk og hyllene med kaffe, te og krydder sørger for at eksotiske lukter er med på å skape en spesiell atmosfære. 

– Vi ønsker at det skal være en hyggelig opplevelse å komme hit til butikken, og at kundene skal synes det er koselig å besøke oss. Vi forsøker alltid å lage gode utstillinger, og siden vi hele tiden får inn nye varer bygges butikken om hele tiden slik at man alltid kan gå litt på oppdagelsesferd. Alle som jobber her er opptatt av interiør, og vi har det veldig artig på jobb. For oss er det dessuten nesten som julaften hver 14. dag når vi får pakke opp nye varer, og vi pleier ofte å si at vi har verdens beste jobb. 
Hos Søstrene Grene finner du blant annet en stor avdeling med kunstmateriell som maling, pensler og lerreter i ulike størrelser. Hit kommer både amatører og profesjonelle kunstnere som setter pris på at de får kunstmateriell av høy kvalitet til lave priser. Nå på høsten er det dessuten mange som benytter anledningen til å begynne på malerkurs, og butikken passer dermed på å utvide sortimentet litt ekstra før høstsesongen.
Article image

Økologisk og fair trade mat

 Forretningen kan også by på et rikholdig utvalg av mat, kaffe, te, godteri og krydder. 

– Matvarene er veldig populære. Det er bra priser og vi har et litt annet sortiment enn det man finner i andre butikker. Stort sett alt av matvarer er dessuten enten økologisk eller fair trade. Dette er noe som er viktig for Søstrene Grene, blant annet bruker vi kun papirposer av hensyn til miljøet og i Danmark har de egne komiteer som følger med på all produksjon av varer er etisk riktig og ikke innebærer for eksempel barnearbeid. 
Akkurat nå er butikken full av høstens farger, og allerede i oktober begynner julevarene å komme i butikken – Vi har alltid mye julevarer. Her er det dessuten noe for alle, mange menn kommer inn og sier «jøss, det var jo noe for oss også her» og ungene synes selvfølgelig det er morsomt med alle lekene. Mange kunder sier at Søstrene Grene har alt de ikke visste at de trengte, men som de bare måtte ha, smiler May Britt som ønsker alle velkommen innom Søstrene Grene for en hyggelig handel! 
 
Tekst: Mona Gullstein | Foto: Marte Eyde Kjuus