Hjem » Interiør & design »  Wiinblads verden

Wiinblads verden

Bjørn Wiinblad vendte gjentatte ganger tilbake til Eva-motivet og hyllet det i sentrale deler av sin kunstneriske produksjon. Den karismatiske kvinnen med frodig blomsterhår og uutgrunnelig blikk er det mest typiske uttrykket for Wiinblads verden. 

Denne sesongen har Bjørn Wiinblad Denmark igjen forelsket seg i den sterke personligheten og satt henne i sentrum for høstens og vinterens borddekkinger. Den nye blomsterpotten utgjør her rammen for overdådige dekorasjoner og fristende fruktanretninger og formidler dermed den sjenerøsiteten som er så karakteristisk for Wiinblad og kunstens hans.
Sammen med høstens andre nyhet - Eva lysestake - er blomsterpotten et tilskudd til universet av de fargerike og blomstermønstrede Eva-vasene, og henter inspirasjon i den kjegleformede kjolemoten. Eva blomsterpotte finnes derfor i trendy avdempet rosa, mens lysestaken har fått en tolkning både i terrakotta og lysegrønt. Eva blomsterpotte (Ø: 24 cm) og lysestake (H: 9,5 cm) koster hhv. kr 599,00 og 229,00 (veil.). Du finner nyhetene fra Bjørn Wiinblad hos utvalgte forhandlere nå.

Om Bjørn Wiinblad

Bjørn Wiinblad ble født i København i 1918. Han viste svært tidlig et talent for tegning og for å finne opp fantasifulle verdener. Selv om Bjørn Wiinblad var fra København og også tok utdannelsen sin i København, var stilen hans alt annet enn dansk. Og mens funksjonalismen herjet i Danmark, gikk Bjørn Wiinblad med sine krøllete streker, mange farger og romantiske universer en helt annen vei. Wiinblad gikk raskt fra «bare» å være tegner til også å bli keramiker. Det sies at det var arbeidet med illustrasjonen av eventyret 1001 natt, noe som inspirerte han til å tegne foreskjellige keramiske gjenstander som vaser og krukker med motiver fra eventyrene. Wiinblad lærte seg forskjellige keramiske teknikker, og ut fra det utfoldet hans frodige skapertalent og glede seg på «alle plattformer». Wiinblad hoppet ikke tilfeldig fra det ene objektet til det andre. Det var mer snakk om et kontinuerlig forløp, der det ene objektet pekte på det neste, og der Wiinblads nysgjerrighet var med på å forsterke denne flyten.

FAKTA: Din lokale Bjørn Wiinblad forhandler

Tekst: IN magasinet | Foto: Bjørn Wiinblad