Hjem >  Vittige Vidar

Vittige Vidar

– Jeg er ingen humorsnobb, men jeg liker å bli overrasket. Jeg liker at man ikke tar publikum for gitt. Hvis man prøver å gjøre ting man selv synes er morsomt og avansert, så henger publikum mye mer med enn om du prøver å lage noe alle kan forstå, og derfor senker nivået. Det må gjerne være smalt så lenge det er gøy, mener Vidar Magnussen.

Den skøyeraktige bergenseren vet hva han snakker om. Han er ikke sikker på om han skal kalle seg skuespiller eller komiker, men han lever i alle fall av å få folk til å le. Og for tiden er han å se i det sketsjbaserte humorprogrammet «Underholdningsavdelingen» på NRK.
– I Underholdningsavdelingen jobber vi i studio og med å skrive ut sketsjer. Jeg jobber en del med skriving, da oftest på ting jeg er med på selv. Å se at noe fungerer oppi alt som enten fungerer eller ikke fungerer, er en stor glede. Det er noe av det vanskeligste jeg vet om, sier Magnussen som innrømmer at han har en dragning mot utfordringer.
I tillegg snekrer han en hel del på jobb, eller får et eller annet laget. Han er for eksempel godt fornøyd med verdens minste kommentatorboks denne sesongen. Det hans ide.
    Det er travle dager for Vidar Magnussen nå som han også er i gang med innspilling av nye episoder av situasjonskomedien «Side om side» på samme kanal.
– Side om Side handler også om å stå foran kamera, men her er replikkene ferdig skrevet. Det betyr at skuldrene er litt lavere for min del. Litt avslappet, det å møte ensemblet der er som å møte en kompisgjeng. Det er en drømmejobb. Jeg jobber også i NRK med å utvikle noen nye greier. Mer om det kan jeg dessverre ikke si nå, men det er ganske hektisk, sier han.

En raring som lager lyder

Når en selv får brus i nesen og setter lørdagstacoen i halsen fordi en ler så en griner av vittigperer som Vidar Magnussen, er det nærliggende å tro at komikere må ha det veldig gøy på jobb. 
– Ja, vi har det gøy på jobb, men å jobbe med humor er ikke ensbetydende med at vi har det dødsgøy hele tiden. Det er samarbeid og mye knoting også, som på andre arbeidsplasser. Vi prøver å le hver dag, men det hender det kommer ut som sånn falsk latter (he, he), ler Magnussen. 
Han beskriver resten av kollegene i Underholdningsavdelingen som en fin gjeng av dyktige og talentfulle folk. 
– Det er kjempegøy å jobbe med de andre. Det er god driv i dem og de imponerer meg. Jeg merker at jeg må strekke meg litt for å matche, sier Magnussen som nekter for at han er morsom i alt han foretar seg.
– Nei, det kan du snakke med min samboer. Det varierer høyt og lavt. Og nå har Christian Mikkelsen som er med i Underholdningsavdelingen-ensemblet, funnet ut at jeg egentlig bare lager en masse rare lyder og at det er det som er all komedien min. Jeg er kokt ned til en raring som bare lager lyder. Jeg er glad i lyder. Tror jeg hadde hatt Tourettes hadde jeg fått velge selv, sier han med et smil.

Ler og griner av alt

Barndommen i Fana beskriver han som rolig og lykkelig. I motsetning til hva man skulle tro, var han ikke den som stod fremst i køen for å få roller i skoleunderholdningen som liten. 
– Jeg var nok en slags klovn i klassen, men da mer som en merkelig gutt i en stumfilm, ler han. 
Magnussen begynte så smått å drømme om å bli en del av komedieverdenen i tenårene. Men det var ikke før han var 17-18 år at han begynte å gjøre noe aktivt med det. I dag ler han selv av det aller meste. Forseggjorte og rare nerdesketsjer som for eksempel Sherlock Holmes, tiltaler ham veldig. Men han kaller seg altetende og ler av alt fra «New Girl», til tegnefilmer og Nickelodeon. Alt kan være gøy. Forleden var han på Chat Noir og så Jan Martin Johnsen i en monolog. Da lo han høyt og skrek, mange ganger helt alene. Det elsket han. Men han har en alvorlig side også. Leser en hel del og ser helst drama. 
– Jeg gråter av alt med en gang. Ekstreme Makeover Home Editition. Alt sånt. Alt som kan gråtes av gråter jeg av. Jeg er en dyktig gråter. En mestegråter, sier han så innstendig at vi ikke er riktig sikre på om det er spøk eller alvor.

Makk i ræven

– Jeg er veldig rastløs så jeg skal ofte videre. Det tror jeg på en måte har hjulpet meg fremover i karrieren min. En drivkraft har vel vært at jeg hele tiden har søkt etter å utvikle meg i noe nytt. Den makken har jeg kanskje litt ekstra i ræven, sier Vidar Magnussen. 
Denne rastløsheten mener han fører både positive og negative ting med seg. Magnussen farter mye, og har for en lengre periode sluttet i Det Norske teateret for å jobbe med andre prosjekter.
– Det koster litt for jeg trivdes ekstremt godt på teateret, men nå måtte jeg prøve noe annet. Karriere- og familieliv lar seg fint kombinere. For når jeg ikke jobber i teateret får jeg kveldstid med ungene. Det gjør at jeg gjerne fortsetter sånn, sier han. 
Vidar Magnussen trives med å bo i Oslo med samboer og to små gutter. Det eneste som mangler er at svigerforeldre og foreldre bor like ved. Da hadde verden vært helt perfekt, mener han. Eller savner han hjembyen og. I alle fall litt. 
– Jeg savner Bergen og det å kunne gå på Konsertpaleet og ta en kaffe på Cafe Opera etterpå og diskutere filmen. Det synes jeg er fint, avslutter han. 
Og selv om det ikke ser ut som eksilbergenseren går med noen planer om å komme hjem med det første, har bergenserne likevel noe å glede seg til. For en gang i løpet av livet skal Vidar Magnussen holde et sceneshow i Bergen. Det lover han på tro og ære.

FAKTA

• Alder:37 år
• Bosted: Oslo
• Sivilstatus: Samboer med Åslaug Løseth Magnusson. Sammen har paret 2 barn, Gustav (5) og Haldor (1,5). 
• Aktuell: Skuespiller i NRK-programmet Underholdningsavdelingen. Til høsten blir han å se i nye episoder av situasjonskomedien ”Side om side” på samme kanal.

Tekst: Vibeke Linn Blich | Foto: NRK

Følg IN magasinet på Facebook