Hjem » Interiør & design »  Velkommen til auksjon

Velkommen til auksjon

Årets høstauksjon på Christiania auksjoner as går av stabelen mandag-onsdag 19.-21. oktober, med visning onsdag 15. til og med søndag 18. oktober.

1: Håkon GULLVÅG (Trondh. 1959-) Opl. «Komposisjon» sign. (200x125cm). Vurdering kr 40.000. | 2: Bjørn RANSVE (1944-) Opp. «Indianerhøvding», sign. -77. (100x70cm). Vurdering kr 80.000-100.000.

Som alltid lover auksjonshuset mange spennende objekter innenfor en rekke genre, men på denne auksjonen må det være lov å trekke frem maleriene. I høstens katalog er noen Norges beste og mest anerkjente kunstnere representert. Her er det masse spennende å velge mellom. Både innenfor klassisk oljemalerier og grafikk. For eksempel finner vi hele tre verker av Ludvig Karsten, i tillegg til verker av Edvard Munch, Nikolai Astrup, Christian Krohg, Per Kleiva, Gunnar S Gundersen og Even Ulving, for å nevne noen.

Per KLEIVA (1933-2017) F. Serigrafi Prøvetrykk «Helsing til Ho Chi Minh» sign. (36x50cm). Vurdering kr 6.000.

Katalogen byr også på en flott samling sølv av kjente sølvsmeder, i tillegg til et stort utvalg smykker i hvitt og gult gull med og uten edelstener. Utvalget av diamantringer er også veldig bra! Innen vintage finner vi sterke merkenavn som Chanel, Louis Vuitton og Mulberry. Både bymøbler og bondeantikviteter er inkludert, og vi legger spesielt merke til den gode samlingen med klassiske møbler fra 1950- og 1960-tallet.

Christian KROHG (1852-1925) Opl. «På lo baug» sign.(38x55cm).

Live-auksjon streames

Som første auksjonshus i Norge har Christiania auksjoner as utviklet et eget program for live-auksjon som lanseres på høstauksjonen. Auksjonshuset har allerede kjørt live-auksjon gjennom den amerikanske nettsiden Invaluable.com og har fått veldig gode tilbakemelding fra kundene, som åpenbart setter pris på å sitte hjemme, og by fra sin egen sofa. På en live-auksjon streames hele auksjonen live på www.chr-auksjon.no og en kan legge inn bud på objektene i sanntid mens auksjonen pågår. Daglig leder Anett Kallestad mener bestemt at dette er fremtiden for auksjonsbransjen, både på grunn av at antall publikummere må begrenses på grunn av korona, men også fordi kjøperne ønsker mer fleksibilitet under budgiving. Det blir mulig å hoppe inn i auksjonen og delta på de objektene en ønsker, i stedet for å måtte dra til auksjonshuset og sitte i salen i to timer og vente på at objektene skal komme under hammeren. Kallestad tror også at Live-auksjoner er en fin måte å tiltrekke yngre kjøpere som ellers handler på Finn og Tise.
Velkommen til Auksjon!

FAKTA Christiania auksjoner AS

• Christiania auksjoner er at av landets største og eldste auksjonshus. De avholder auksjoner i sine lokaler på Frogner fem ganger i året.
• Adresse: Thomas Heftyes gate 48/50, 0267 Oslo 
• Tlf: 22 12 36 36 
• Epost: firmapost@chr-auksjon.no
• Web: chr-auksjon.no
• Facebook: facebook.com/christianiaauksjoner

Tekst: Stein Olav Kåsa | Foto: Christiania auksjoner as
 

Følg IN magasinet på Facebook