Hjem » Mat & drikke »  Våren har inntatt Coop Mega i Meglergården

Våren har inntatt Coop Mega i Meglergården

Etter en lang vinter som lenge truet med å ikke slippe taket, kan vi endelig erklære at våren er over oss med full styrke. Rundt i de tusen villaer og leiligheter, har snømåker og brodder atter en gang blitt stuet bort, og folk har for lengst rullet frem grillen og børstet støv av uteputene.

Lammecarré med røstipoteter og rødvinssaus. Enkelt og perfekt.

Tradisjonsmat

Nordmenn er et folkeferd som hegner om sine tradisjoner. Og intet sted kommer vel dette mer til utrykk enn i matveien. Før grillingen og festdagene i mai tar grep om folks handlelister, er det vårens lammekjøtt som står i høysetet i ferskvaredisken på Coop Mega Meglergården.
Her finner du det som ifølge verksvaresjef Philip Rønsen er distriktets desidert beste utvalg av lammekjøtt. I tillegg stiller teamet bak disken med gode råd og tips til tilberedningen, både til de helt tradisjonelle rettene og til mer kreative varianter.Lammekjøtt er nemlig en råvare som har utrolig mange muligheter, for de av oss som ønsker å være litt eksperimentelle hjemme på kjøkkenet. Til tross for nordmenns økende hang til kulinariske eksperimenter, er Rønsen klar på at folk er veldig tradisjonstro når det gjelder påskeklassikeren fremfor noe, nemlig lammelåret. – For å få et garantert mørt og saftig lammelår er det to ting som gjelder; steketermometer og god tid.

Det norske lammekjøttet er en helt fantastisk råvare

Mørt og saftig lammelår

Rønsen er klar på at veien til suksess er langtidssteking. Et annet godt triks for å få et vellykket resultat er å temperere kjøttet før steking. Dette gjøres enkelt og greit ved å la kjøttet ligge i romtemperatur før tilberedning. Dette gjør at kjøttet blir jevnere stekt, og ikke får en overstekt overflate og rått indre.

 

Alt du trenger til grillsesongen og litt til

Til et tradisjonelt lammelår bruker Philip hvitløk og rosmarin. Tilbehøret kan gjerne være enkelt, da det er lammelåret som står i fokus. Sprø poteter med rosmarin er perfekt tilbehør, siden de skal steke like lenge som lammelåret skal hvile. Sprø grønnsaker med litt tyggemotstand passer godt sammen med lammelåret. Men Philip mener at folk uansett må få lov å bruke sitt favorittilbehør.

Det helstekte lammet ble en heidundrende suksess. Ikke var det vanskelig å tilberede heller.

Grillsesongen har startet

I Meglergården finner du alt du trenger til et velsmakende grillmåltid. Ikke bare kan ferskvareavdelingen friste med et stort utvalg, de som jobber her bistår gjerne med gode råd og tips slik at du får det best mulige resultatet.

Slik kan det gå når du forteller ferskvare Philip Rønsen at du skal ha 20 gjester på hagefest og ikke aner hva du skal servere.

Det er få ting som gir mer vårfølelse enn grilling og de ivrigste tyvstartet grillsesongen allerede for flere uker siden. Tar du turen innom Meglergården, finner du alt du trenger til grillmåltidet i deres rikholdige ferskvareavdeling, og kanskje får du noen gode ideer til nye retter du kan lage på grillen?
– Jeg pleier å si at alt kan grilles, forteller mattempelets ferskvaresjef. – Vi som jobber her i ferskvareavdelingen har mange års matfaglig erfaring, noe som gjør oss ganske unike i Bærum. Her har vi erfarne butikkslaktere som både beiner ut og skjærer kjøttet akkurat slik kundene vil.

Fiskesjef Hilmar hadde tatt det personlig om vi ikke hadde tatt med et bilde fra fiskedisken.

Butikkens modnete kjøtt byr på helt nye smaksopplevelser

Dry age

Det som virkelig gjør at denne butikken ligger minst tre knepp over sine konkurrenter, er det kompromissløse forholdet til utvalg og kvalitet. Når det gjelder grillmat kommer dette veldig klart til utrykk, ved at de som eneste aktør i Bærum tilbyr et imponerende utvalg med modnet kjøtt, eller «dry age» som det heter på godt norsk.
– Modnet kjøtt har lenge vært utrolig populært i utlandet, men nå har nordmenn virkelig fått opp øynene for «dry age» forteller Philip.
- Salgskurven har pekt jevnt oppover siden vi introduserte dette tilbudet. Til årets grillsesong og til festdagene i mai tror jeg vi kommer til å selge enorme mengder med T-Bone, tomahawk, og modne entrecoter! Dette er fantastisk kjøtt og helt fantastisk å legge på grillen. Rønsen sammenlikner med modning av ost. Modningen får frem spennende smaksnyanser og gir en kraftigere og mer markert smak på kjøttet. Skal du virkelig imponere gjestene dine kjøper du noe fra modningsskapet vårt og parer det med riktig vin. Da får både grillsjefen og gjestene en smaksopplevelse de ikke kommer til å glemme.

 

Denne gjengen sørger for at du får en fin handleopplevelse.

FAKTA

Coop Mega er et folkelig supermarked som brenner for et økt matmangfold. Hos Coop Mega vil du alltid møte på lukten av nystekte brød, flotte og ferske råvarer og et rikt butikkutvalg når du handler.

Adresse: Gml. Ringeriksvei 43C, 1357 Bekkestua
Telefon: 67 56 06 00
E-post: meglergarden.mega@coop.no
Webside: coop.no/mega/
Facebook: facebook.com/CoopMegaMeglergaarden/