Hjem » Mat & drikke »  Våren er endelig her!

Våren er endelig her!

På Coop Mega Slependen finner du alt du trenger til velsmakende grillmåltid og vårens selskapeligheter. Ikke bare kan ferskvareavdelingen friste med et stort utvalg, de som jobber her bistår gjerne med gode råd og tips slik at du får det best mulige resultatet.

Utvalget av langtidsmodnet kjøtt er stort og fristende

Det er få ting som gir mer vårfølelse enn grilling og de ivrigste tyvstartet grillsesongen allerede for flere uker siden. Tar du turen innom Coop Mega på Slependen finner du alt du trenger til grillmåltidet i deres rikholdige ferskvareavdeling, og kanskje får du noen gode ideer til nye retter du kan lage på grillen?
– Jeg pleier å si at alt kan grilles, forteller ferskvaresjef Jørn Håkon Svartdal. – Alle som jobber her i ferskvareavdelingen har mange års matfaglig erfaring, noe som gjør oss ganske unike i Bærum. Jørn er intet unntak. Som utdannet kokk med til sammen 20 års erfaring fra restaurant og dagligvare har han en enorm fagkunnskap og dra veksel på, når kundene vil ha tips til vårens måltider. - Det er bare å spørre så bidrar vi gjerne med råd og veiledning, eller oppskrifter om man trenger det. Vi har et stort utvalg innen både kjøtt og fisk, langtidsmodnet kjøtt og et bredt utvalg av pølser og hamburgere. Jørn forteller at de selvsagt har et fantastisk utvalg av gode råvarer, men at de legger vekt på å fortelle kundene hvordan de med enkle grep kan løfte tilsynelatende enkle måltider mot gourmet-himmelen. - Det er dette god kundeservice handler om. Bruk litt ridderost til de fløtegratinerte potetene eller en selbuost på burgeren og vipps, så løfter du måltidet flere hakk. Når det gjelder pølser så anbefaler vi gjerne rå pølser. De har mer fett og en mer «chunky» konsi-stens som gir en veldig god smaksopplevelse. – Her i butikken har vi også et godt utvalg av langtidsmodnet kjøtt, forteller butikksjef Edita.
Skal du virkelig imponere gjestene dine bør du prøver en modnet T-Bone eller tomahawk. Vi lar kjøttet henge 4 til 6 uker til tørrmodning. Det gir kjøttet en tørr hinne som beskytter kjøttet på innsiden og forsterker smaken slik at kjøttsmaken blir mye dypere. Dette er fantastisk kjøtt og det er helt fantastisk å legge på grillen. Så er det bare å velge det rette tilbehøret og det hjelper vi selvsagt også kundene med.

Velfylte disker og blide ansatte

Frukt og grønt

Mye av hemmeligheten bak et smakfullt grillmåltid ligger selvsagt i rene ferske råvarer. Og da prater han ikke bare om kjøttet eller fisken. Denne butikken har også en imponerende frukt og grøntavdeling. Et komplett grillmåltid må inneholde gode grillede grønnsaker. For eksempel er grønn asparges fantastisk grillet og nå på våren er ferske, norske asparges en fantastisk råvare. Paprika, squash og ulike typer kål er også utrolig godt, så det er bare å bruke fantasien.
I tillegg til deilige grønnsaker kan Jørn fortelle at ferskvaredisken også kan by på lekkert tilbehør som portobellosopp fylt med snøfrisk og klasetomater fylt med marinert ost.

Fisk passer også utmerket på grillen.

Stort utvalg i fisk

Ferskvareavdelingen kan også friste med et bredt utvalg fisk til grillen. All fisk kan i utgangspunktet grilles, men denne skribentens personlige favoritt er muligens steinbiten. Steinbit er en ypperlig fisk for grilling, den er fast og tåler mye smak. Et godt turtips er å pakke steinbit i folie sammen med krydder, smør, grønnsaker og urter.  Så er det bare å fyre et enkelt bål eller å legge godsakene på grillen. Uansett om du skal grille hjemme i hagen eller ha digert selskap er det bare å legge turen til Coop Mega på Slependen.

Fakta

Coop Mega er et folkelig supermarked som brenner for et økt matmangfold. Hos Coop Mega vil du alltid møte på lukten av nystekte brød, flotte og ferske råvarer og et rikt butikkutvalg når du handler.

 

 

Tekst: Stein O. Kaasa | Foto: IN magasinet