Hjem >  Til: Byfolket Fra: Oppdal

Til: Byfolket Fra: Oppdal

Morgenlufta er rå og frisk. Bare slik den kan være på fjellet om høsten. Sola gløtter døsig, men stiene i skog og fjell ligger klare. Er du klar for Oppdal?

Sekken er pakket. Sykkelen står utenfor. Du er klar for å innta Norges fineste stier for sykling. Stier som har ligget i naturen i flere generasjoner, tråkket opp av fjellfolk og sauer i landets største sauebygd. Du har tenkt å ta med seksåringen på sykkeltur, Svarthaugen har du hørt er en bra debut for unge stisyklister. Det blir en annen gang. I dag er det din dag.
Fra parkeringsplassen tråkker du til. Det blir flere motbakker før du når toppen. Til gjengjeld har du panoramautsikt over Gjevilvassdalen og Trollheimen. I sør skimter du Snøhetta på Dovrefjell. Før du drar ned igjen tar du en seflie – #Rauhovdenparadiset. På toppen dukker det opp flere syklister. Dere deler den samme entusiasmen; stisykling i Oppdal er helt rått!

På samme tid på et annet sted nærmer venninnegjengen seg målet for dagen. Lenge har turen til Kringelhøa i Storlidalen, vært planlagt. Kvelden før hadde de gått inn til Langvatnet, der hadde de satt opp telt og snakket seg inn i de tidlige nattetimer. Naturen var så storslått, vatnet blikkstille, høstkvelden så ubeskrivelig fin.
Ved varden jubler de mens de andektig skuer over Innerdalen, Trollheimen og Sunndalsfjella.
– London er bra, men dette er bedre, smiler en av dem.

På returen ved Tovatna møter de flere familier hvor smårollingene sykler etter kjerrevegen. Et gammelt ektepar har pause ved vannkanten. Venninnene ser mot Kringelhøa.
– Der har vi vært! Hvor går neste tur?

Før de drar tilbake til byen, stopper damene på den nye mathallen Smak&Behag. De kjøper råvarer fra naturen de nettopp har besøkt.
Oppdal inviterer folk til ekte opplevelser. Den lett tilgjengelige naturene gir et bredt spekter av utfordringer. Dra til fjellet,
kom til Oppdal.

FAKTA: Høsten i Oppdal

• Fjellenern 12. sept.
• Oppdal Fjellmaraton 13.sept.
• Oppdal Stisykkelcamp 18.-20. sept.
• Fjell- og Fårikålfestivalen 2.-4. okt.
NY! Outdoormesse spekket av aktiviteter.
• Workout Oppdal 25.-27. september
• Oppdal får sin egen Turapp Oppdal i høst.
Sjekk ut turapp.no/oppdal.

Tekst: OPPDAL:365 | Foto: Oddveig Torve (Fjellbilder: Kringlehøa) & Martin I. Dalen (Sykkelbilder: Rauhovden)