Hjem » Interiør & design »  Støtter arbeidet for barns rettigheter & trivsel

Støtter arbeidet for barns rettigheter & trivsel

Moomin by Arabia-kruset «På fjellet» støtter arbeidet for barns rettigheter i Norge. 

På fjellet, krus 0.3 l, anb. veil. pris 299,-.

Du finner Moomin by Arabia-kruset «På fjellet» eksklusivt hos norske forhandlere og i nettbutikken Moomin.com. Salget av kruset støtter arbeidet for barns rettigheter og trivsel og 10 kroner av hvert solgte krus doneres til Redd Barna Norge. Krusets illustrasjon viser Mummitrollet som trenger råd fra sin gode venn Snusmumrikken.
Tove Janssons Mummi-historier har gjennom årene tatt opp mange viktige sosiale spørsmål, som ensomhet, mangfold og trivsel. Historiene er enkle å forholde seg til, og de gir nye perspektiv for både barn og voksne. Moomin by Arabias spesialkrus «På fjellet» illustrerer et rørende øyeblikk: Mummitrollet henvender seg til sin venn Snusmumrikken for råd.

Et spesialkrus for Norge

«På fjellet»-kruset vil være tilgjengelig hos norske forhandlere tilgjengelig i 2021 eller så langt beholdningen rekker. I 2021 vil 10 kroner av hvert solgte krus bli donert til Redd Barna Norge. Målet med kampanjen er å støtte barns rettigheter og likeverd, med spesielt fokus på vennskap og trivsel.
- Vi setter utrolig stor pris på at Arabia ønsker å bidra til å sette fokus på viktigheten av vennskap og tilhørighet for barn. Det er viktig for barn å føle seg som en del av et fellesskap, sier Thale Skybak, seksjonsleder Redd Barnas Norgesprogram.
Illustrasjonene som pryder «På fjellet»-kruset er basert på Tove Janssons tegneserier Den ansvarsfulle familien Mummi fra 1958 og Mummitrollets nye liv fra 1956. Tove Jansson elsket naturen, og hennes lidenskap for friluftsliv er synlig i illustrasjonene hennes. I illustrasjonen på kruset er det bevisst søkt etter elementer som ligner norske landskap, som fjell og fjorder. Det finnes imidlertid også slike landskap i Mummidalen, som har en veldig variert natur.

Redd barna

Redd Barna Norge er en del av den internasjonale organisasjonen “Save the Children”, med over 24.000 ansatte i 117 land. Redd Barna er en medlemsstyrt rettighetsorganisasjon som er partipolitisk og religiøst nøytral. Redd Barnas verdier bygger på FNs konvensjon om barnets rettigheter og menneskerettighetserklæringen. Redd Barna jobber for at barn skal overleve, lære og være trygge – uansett hvem de er og hvor de bor. I Norge jobber Redd Barna med blant annet med barns rettigheter og likeverd, vold og overgrep, nettvett, undervisningsmateriell og barn på flukt.

Kilde: Hermier.no