Hjem » Klær & mote »  Sommerens trender

Sommerens trender

Marianne Veiby og Maren Aasen jobber sammen i Modern Design, som er en av Skandinavias ledende frisørkonsern. Marianne jobber som stylist, makeupartist, personlig shopper og frisør. Hun er stadig på farten gjennom stylistoppdrag og deler ofte sin kunnskap om trend og stil som foredragsholder. Maren er frisør, hovedansvarlig for Modern Designs kreative team og driver bloggen hår skaper folk (haarskaperfolk.no) Sammen har de tatt pulsen på sommertrendene 2017.

Sommeren er her! Sjelden har vi sett en mer fargeglad sesong en 2017. Med en så stor spredning i farger og stilretninger blir det enkelt å finne noe man faller for. 
Mellow yellow! Gul tonene strekker seg fra dus vanilje gul til sterk kanarigul. Dermed finnes det noe for enhver hudtone og pre-feranse. Et gult plagg eller tilbehør kan gi et løft til et ellers nøytralt antrekk.
Flower power! Blomstene figurerer på alt fra kjoler, skjørt, jakker, jumpsuits, tilbehør og hele sett. Blomstene er både abstrakte og figurative, å kommer i alle størrelser og farger. 
I tillegg ser vi også mye kimonoer med inspirasjon og print fra fargesterke fugler som påfugler, flamingoer og svaler. En kimono er det ultimate ferieplagget som kan brukes som kjole med beltet i livet, som en løs jakke over andre antrekk men også som et alternativ til tunika på stranden. 
All white! Ingen ting er freshere til solbrun hud enn et helt hvitt antrekk. Det kan være alt fra oversizede bukser til blonde-kjoler. Topp looken med clean-white-sneakers. Trendbildet viser også mengder av sporty detaljer i form av hoodies, capser, bomberjackets, plagg med statement print, stripete maritime detaljer, clean-white-sneakers, denim-on-denim, espadrillos, crop tops, vide bukser og ryggsekker istedenfor de tradisjonelle veskene.
Badedrakten fungerer som en body og følger med deg fra stranden til nattklubben. Den kombineres med alt fra jeans, skjørt eller vide bukser. Badedraktene kommer i alle farger, men spesielt krydder toner står sterkt denne sesongen. De har mer grafiske linjer og cut-outs som fremhever figuren. 
Sommerens absolutte must-have er stråhatten. Alt fra fedora hatter, cowboy hatter til de mer klassiske diva hattene.

Accessories

På accessories er 80-tallet vel representert i form av gull, chokere og smykker med glade farger, oversizede øredobber med spreke detaljer som dusker og frynser. Solbrillene skal ha fargede glass, og rundere former enn tidligere.

Sommerens hårtrender

På hårfronten denne sesongen så er det definerte highlights som gjelder. Men også perlemorsfarger er en sterk trend, som fungerer på alle typer blonde nyanser. I tillegg er pastelage, en balayage som er farget i pastell nyanser nytt. Pastellfarget hår er generelt super hot denne sesongen. Trenden fungerer i alle nyanser og lengder, også på mørke hår. 
Linjene på frisyrene er mer myke og tilfeldige. Den tidløse boben er en klassiker i alle lengder og teksturer, den kan tilpasses alle ansiktsformer og anatomiske proporsjoner. Luggene skal se utvokste og avslappet ut, men fortsatt skreddersys til ansiktet. For de som foretrekker en strammere, mer grafisk uttrykk er den korte pixie sveisen en go-to look. En dyktig frisør vil kunne gi deg en klipp som varieres på utallige måter. «Communication is key». Ta gjerne med deg et bilde som inspirasjon til det du ønsker.
Har du langt hår, så er det tilfeldig tekstur og naturlig fall som gjelder, ikke konstruerte krøller laget av varmeverktøy. Et tips til deg med veldig slett hår, bruk gode produkter og skap bevegelse med fletter eller tvinninger.

Skjønnhet og makeup

Når det kommer til skjønnhet og makeup så ligger fokuset på naturlige mer buskete bryn, lett og fin glød med rose fargede kinn og lett pigmenterte lepper «stained lips». For å få looken «stained lips» bruk en høy pigmentert leppestift og dabb fargen lett på med fingeren. Leppene skal se nykyssede ut.
En fresh makeup, hår med mye tekstur og en avslappet stil er en sikker vinner. Looken fungerer perfekt på festival, strandliv og til lyse sommerkvelder.
– Nyt årets beste tid med stil. God sommer!

Marianne Veiby & Maren Aasen
Stylist og frisør, Modern Design 


Idé & Styling: Team Modern Design | Fotograf: Bård Golf | Hår: Maren Aasen | Modeller: Ingunn Vik & Karoline Neteland | Detaljbilder: Shutterstock

 

Følg IN magasinet på Facebook