Hjem » Interiør & design »  Solskjerming med plast fra havet

Solskjerming med plast fra havet

De fleste ønsker nok å leve mer miljøbevisst. Velger du solskjerming fra Norsol kan du ha god samvittighet. All produksjon skjer nemlig på Nordmøre under strenge miljøkrav. Med riktig solskjerming får dessuten hjemmet ditt bedre inneklima, lavere strømutgifter og mindre slitasje fra solstråler på gulv og møbler. Nå har Norsol i tillegg lansert en ny screen-kolleksjon laget av resirkulert plast fra havet. Bra for miljøet og bra for deg!

Med over 30 års erfaring med solskjerming for norske forhold er det få som kan matche Norsols ekspertise på området. Familiebedriften ble etablert i 1983 som en videreføring av de berømte Høyang-markisene. Det var opprinnelig en ren markisefabrikk, men med årene har Norsol utvidet produktutvalget. I dag tilbyr de alt du trenger av både inn- og utvendig solskjerming som markiser, zipscreens, persienner ute og inne, levegger, plissegardiner, lamellgardiner, rullegardiner og myggnetting. Fremdeles blir alt skreddersydd på fabrikken på Tingvoll på Nordmøre.
– Norsol har levert smarte løsninger i 35 år spesielt tilpasset norske forhold. Enten det er sol-, vind- eller regnskjerming så har alle våre produkter kvalitet tvers gjennom og tåler alt av vær og vind. Våre produkter blir jo laget på Tingvoll som er et av de mest værutsatte stedene i landet. Dette kommer tydelig til uttrykk i produktene våre. Når de tåler vær og vind godt blant fjorder og fjell på Nordmøre, så er de også velegnet for Stavanger, Bergen, Trondheim og Oslo, sier markedssjef Krister Nekstad.

Tar miljøansvar

Kanskje er det nettopp beliggenheten i naturskjønne Tingvoll som har ført til at Norsol i mange år har hatt en bevisst miljøprofil. Allerede i 2002 ble Norsol godkjent som miljøfyrtårn som den første bedriften både i sin bransje og på Nordmøre. 
– Tingvoll er jo en kommune med mye vakker og ren luft. Den er en økokommune og her er Norsol en hjørnesteinsbedrift. Disse omgivelsene har gjort at vi har blitt ekstra bevisste på samfunnsansvaret vi har både globalt og lokalt. Det er viktig for oss at det som sendes ut fra fabrikken skal være noe folk kan henge opp i vinduene sine med god samvittighet. 
Krister forteller at helt siden 2002 har Norsol jobbet for å optimalisere produksjonen slik at hele prosessen blir så miljøvennlig som mulig. 
– Blant annet har vi nesten fjernet plast i emballasjen og siden fabrikken ligger på Nordmøre i Norge er det kort vei til kundene. Transporten foregår i tillegg med godstog på de lengste strekningene som gir lave CO2-utslipp. Fabrikken driftes dessuten gjennom et bergvarmeanlegg i kombinasjon med optimal utendørs solskjerming. Dette gir et stabilt inneklima sommer som vinter, samtidig som vi har minimert bruken av strøm. Det er viktig for oss at vi selv etterlever det vi råder våre kunder til.

Havbris – rullegardiner laget av plast fra havet

Nå har Norsol i tillegg lansert en helt ny kolleksjon, Havbris, med rullegardiner laget av resirkulert plast fra havet. 
– Vår oppfordring er å la fisken leve og heller henge plasten i vinduet, sier Krister med et smil. 
– Prosessene vi har lagt ned i denne kolleksjonen er noe vi har jobbet med i mange år. De valgene du gjør nå er viktig for fremtidige generasjoner og når du velger Norsol skal du vite at du har gjort et godt valg, både for deg og din familie og for klimaet. Til en rullegardin til et vindu på to kvadratmeter bruker vi ca. 250 gram gjenvunnet plast fra havet. Med fire vinduer er man allerede oppe i en kilo og hvis 500 hus gjør det samme så har vi gjenvunnet 500 kg plast fra havet. Vi merker økt etterspørsel etter dette produktet blant annet fra arkitekter som designer grønne bygg. De ønsker å gjøre gode materialvalg og setter pris på at de nå har muligheten til å gjøre et godt valg også når det gjelder gardiner.
Både for lommeboken og miljøet lønner det seg ofte å satse på kvalitet fremfor «det gode tilbudet» som raskt går i stykker og må skiftes igjen om noen år. 
– Vi ser at stadig flere gjør bevisste valg når de handler og fokuserer mer på kvalitet og levetid enn de største rabattene. Helt siden begynnelsen har kvaliteten stått i fokus hos Norsol. Blant annet har tester vist at markisearmene på vår utvendige markise Norlet holder stand i over 60 000 sykluser, mens en del markiser på markedet har vist seg å bare tåle mellom 5000 og 8000 sykluser. Det er mer enn 10 ganger lengre varighet det. Og kvalitet foran kvantitet er nå noe norske forbrukere er svært bevisste på; produktene skal gjerne være evigvarende fremfor bruk og kast.

Norsol for fire årstider

Krister forteller at de siste årene har stadig flere fått øynene opp for at solskjerming har en funksjon gjennom hele året og ikke bare om sommeren. 
– Doble plisségardiner er for eksempel isolerende og veldig effektive i å hindre varmetap om vinteren. Den mest miljøvennlige energien/kilowatt er den man slipper å bruke. Det største varmetapet skjer jo gjennom vindusflatene, samtidig ønsker vi store vinduer for å få mest mulig dagslys og utsikt. Vi anbefaler at man heller velger klart glass istedenfor mørkere og dyrere glass som gjør at det alltid ser ut som en trist gråværsdag og heller kombinerer det med innvendig og utvendig solskjerming. Da får du maks dagslys når du ønsker det og samtidig god skjerming mot solen når det er ønskelig.
Alle Norsols produkter blir spesialtilpasset på fabrikken til hvert enkelt vindu og etter kundenes ønsker. Ta kontakt med din lokale konsulent så får du hjelp til å finne solskjerming som passer perfekt til akkurat dine behov!

FAKTA: Norsol

• Web: www.norsol.no
• Kontakt: www.norsol.no/kontakt-oss
• Facebook: www.facebook.com/norsol.no
• Instagram: www.instagram.com/norsol.no
• Norsol sine produkter lages lokalt, så ventetiden fra befaring til ferdig montering kort, uansett hvor i landet du bor. Siden produksjonen alltid har vært norsk, er produktene tilpasset norske forhold, stilarter og vær.
• Nå har Norsol lansert en ny kolleksjon, Havbris, med rullegardiner laget av 100% resirkulert plast fra havet.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Norsol & Mona Gullstein