Hjem » Interiør & design »  Solskjerming fra Nordmøre – smart for deg og smart for miljøet

Solskjerming fra Nordmøre – smart for deg og smart for miljøet

Solskjerming fra Norsol gir deg et bedre og mer behagelig liv. I tillegg til skjerming mot solen som står rett på vinduene hele dagen eller en markise som sørger for le over uteplassen, kan riktig solskjerming gi bedre inneklima, lavere strømutgifter og mindre slitasje fra solstråler på gulv og møbler. All produksjon skjer dessuten på Tingvoll under strenge miljøkrav. Med andre ord er solskjerming fra Norsol bra for klimaet både inne og ute!

Med over 30 års erfaring med solskjerming for norske forhold er det svært få som kan matche Norsols ekspertise på området. Familiebedriften ble etablert i 1983 som en videreføring av de berømte Høyang-markisene. Det var opprinnelig en ren markisefabrikk, men med årene har Norsol utvidet produktutvalget. I dag tilbyr de alt du trenger av både inn- og utvendig solskjerming som markiser, zipscreens, persienner ute og inne, levegger, plissegardiner, lamellgardiner, rullegardiner og myggnetting. Fremdeles blir alt skreddersydd på fabrikken på Tingvoll på Nordmøre.
– Norsol har levert smarte løsninger i 35 år spesielt tilpasset norske forhold. Enten det er sol-, vind- eller regnskjerming så har alle våre produkter kvalitet tvers gjennom tilpasset norske og vær- og føreforhold. Våre produkter blir jo laget på Tingvoll som er et av de mest værutsatte stedene i landet. Dette kommer tydelig til uttrykk i produktene våre. Når de håndterer vær og vind blant fjorder og fjell på Nordmøre, så er de også velegnet for Stavanger, Bergen, Trondheim og Oslo, sier markedssjef Krister Nekstad.

Norsol for fire årstider

Krister forteller at de siste årene har stadig flere fått øynene opp for at solskjerming har en funksjon gjennom hele året og ikke bare om sommeren. 
– Doble plisségardiner er for eksempel isolerende og veldig effektive i å hindre varmetap om vinteren. Det største varmetapet skjer jo gjennom vindusflatene, samtidig ønsker vi store vinduer for å få mest mulig dagslys og utsikt. Vi anbefaler at man heller velger klart glass istedenfor mørkere og dyrere glass som gjør at det alltid ser ut som en trist gråværsdag og heller kombinerer det med innvendig og utvendig solskjerming. Da får du maks dagslys når du ønsker det og samtidig god skjerming mot solen når det er ønskelig. Om våren og høsten kan den lave solen være sjenerende ved middagsbordet. Da er en sveveplissé som kan plasseres i akkurat riktig høyde en perfekt løsning. 
Norsol tilbyr også et smarthussystem som har blitt veldig populært. Med dette systemet kan du motorisere alle produktene fra Norsol og styre de via en app. Når disse er tilpasset boligen og familiens livsstil gjør de hverdagen mer bekymringsfri. Blant annet slipper du å tenke på innetemperaturen hver dag, det gjør systemet for deg. 
– Produktene kan for eksempel samkjøres med temperaturmåleren. Viser gradestokken over et visst antall grader så går solskjermingen automatisk ned og faller den under 19 grader så går den opp. Dette kan tilpasses de ulike rommene i huset, vind og solretningene slik at man får et godt inneklima i hvert rom. Du kan også bestemme at solskjermingen skal gå ned hver gang solen står rett på vinduene slik at du unngår at møbler og gulv falmes.

Miljøbevisste siden 2002

Det å få produkter til å vare lenge slik at man slipper å kjøpe nye hele tiden passer godt inn i Norsols miljøfilosofi. 
– Tingvoll er jo en kommune med mye vakker natur og ren luft. Den kalles øko-kommune og her er Norsol en hjørnesteinsbedrift. Disse omgivelsene har gjort at vi har blitt ekstra bevisste på samfunnsansvaret vi har både lokalt og globalt. Derfor ønsker vi at det som sendes ut fra vår fabrikk skal være noe folk kan henge opp i vinduene sine med god samvittighet. Dette er miljøvennlige produkter av høy kvalitet som varer lenge. Alle materialene er miljøsertifiserte. Nå har vi dessuten lansert en egen kolleksjon med rullegardiner laget av PET. Dette er et teknisk materiale laget av resirkulert plast fra havet. Vår oppfordring er å la fisken leve og heller henge plasten i vinduet, sier Krister med et smil.
Siden fabrikken ligger på Nordmøre er det dessuten kort vei til kundene. Transporten på de lengste strekningene i Norge fra Tingvoll fabrikken foregår primært med godstog, noe som gir svært lave CO2-utslipp. Allerede i 2002 ble Norsol godkjent som miljøfyrtårn som den første bedriften både i sin bransje og på Nordmøre. 
– I dag drifter vi dessuten fabrikken gjennom et bergvarmeanlegg i kombinasjon med optimal utendørs solskjerming. Dette gir et stabilt inneklima sommer som vinter, samtidig som vi har minimert bruken av strøm. Det er viktig for oss at vi selv etterlever det vi råder våre kunder til, avslutter Krister.
Alle Norsols produkter blir spesialtilpasset på fabrikken til hvert enkelt vindu og etter kundenes ønsker. Ta kontakt med din lokale konsulent så får du hjelp til å finne solskjerming som passer perfekt til akkurat dine behov!

FAKTA: Norsol

• Web: www.norsol.no
• Kontakt: www.norsol.no/kontakt-oss
• Facebook: www.facebook.com/norsol.no
• Instagram: www.instagram.com/norsol.no
• Norsol sine produkter lages lokalt, så ventetiden fra befaring til ferdig montering kort, uansett hvor i landet du bor. Siden produksjonen alltid har vært norsk, er produktene tilpasset norske forhold, stilarter og vær.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Norsol & Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook