Hjem >  Skilandslagets nye Kronprins

Skilandslagets nye Kronprins

Med flere pallplasseringer i NM og imponerende prestasjoner som endte med gull i VM i Falun i 2015, er Didrik Tønseth Norges nye håp innenfor langrenn. Nå har han og resten av langrennslandslaget inngått et nytt samarbeid med verdens største madrassleverandør som har spesialisert seg på restitusjon og optimal søvnkvalitet. Nettopp derfor valgte de Tempur.

Didrik ser lyst på den kommende skisesongen og har bedre resultater på trening i år enn noe år tidligere, men veien hit har ikke vært problemfri. I tillegg til sykdom og en betent blindtarm, har ryggproblemer vært et hinder for Didrik.
– Jeg reiser mye rundt og ligger i mye forskjellige senger, man merker fort hva som fungerer for ryggen og ikke.
Didrik forteller videre at han hadde prøvd tempurmadrassen til faren sin, som også sliter med en vond rygg, og at han gjerne ville ha en selv.
– Jeg ringte kundeservice hos Tempur og snakket med en hyggelig kar. Jeg ville høre om det var noen mulighet for å få ordnet en avtale med dem.
Didrik ble satt i kontakt med distriktssjef for Tempur på Østlandet, Arild Nilsen som sammen med landssjef, Christer Andre Bergene fikk satt i gang et samarbeid, først med Didrik, og etter hvert har flere på skilandslaget i langrenn kommet etter. Nå er hele langrennslandslaget frelst på Tempur.
– Ut i fra min erfaring tror jeg mange skiløpere kan ha god nytte av disse sengene. For oss handler det mye om å optimalisere hverdagen, alt vi gjør skal gjøre oss bedre og da er også søvn veldig viktig.

Anbefaler Tempur for alle

Det er ikke bare idrettsutøvere som vil ha god nytte av å bytte ut en vanlig madrass med en Tempurmadrass. Sover du på feil madrass kan det føre til ryggsmerter, dårlig blodsirkulasjon og dårlig søvnkvalitet. En Tempurmadrass kan derimot fjerne eller forebygge disse plagene. Tempur-materialet ble først oppfunnet av NASA for å jevnt fordele vekt og trykk for astronauter under oppskytning. I ettertid har dette materialet blitt videreutviklet av forskere og brukes nå i Tempurs madrasser, senger og puter. Materialet former seg etter kroppen din, noe som minimerer trykkpunktene og gir støtte på riktige plasser så ryggen din ligger rett. Dette er bra for blodsirkulasjonen og for ryggen din. Det hjelper deg også med å sove roligere og å våkne utvilt til en ny dag. Didrik Tønseth mener vi har for lite fokus på søvnkvalitet.
– Det er mye fokus på å være sunn for tiden, men det fokuseres kun på kosthold og trenging. Søvn er like viktig, og håpløse senger ødelegger fort for dette.

Drømmer om gull

Didrik hadde, som mange andre barn, mange forskjellige fritidsinteresser da han var liten, men det var langrenn han gjorde det best i og som han syns var mest gøy. Dermed ble det også langrenn han holdt fast ved. Det kan resten av landet være glade for i dag, for Didrik er på vi mot toppen og kommer til å hente hjem flere medaljer i årene som kommer. Denne sesongen har han som mål å være blant topp fem i Tour de Ski som utspiller seg like over nyttår. I tillegg håper han på flere pallplaseringer i world cup og karrierens første worldcupseier. Drømmen for fremtida er å vinne world cup sammenlagt og å ta individuelle gull i VM og OL.
– Jeg har jo tatt et VM-gull i stafett, men å få det til individuelt er mye større.
Didrik får mye støtte av venner og familie, og understreker at skisport står sterkt i Norge og Trøndelag spesielt, det er mye engasjement og støtte fra alle hold og det setter han stor pris på.

Hverdagen

Didrik beskriver seg selv som en rastløs person.
– Det er bra jeg har langrenn å holde på med så jeg får brukt litt energi.
Hverdagen hans går for det meste ut på å trene omtrent fire timer om dagen, restituere og spise. Det er et mønster som helst ikke skal forstyrres. Heldig vis er Didriks samboer også skiløper. Selv om de ikke trener sammen på grunn av forskjellig nivå, trener de ofte til de samme tidene og de får på den måten tid til hverandre også.
– Det er fint å være sammen med noen som holder på med det samme. Hadde jeg vært sammen med ei som ikke hadde vært skiløper tror jeg hun hadde hatt vanskelig for å skjønne prioriteringer jeg må ta. Det er mange idrettsutøvere som finner hverandre og det er det nok en grunn til.
Om han vil overraske samboeren en dag, lager han mat til henne, det er viktig for dem å ta seg tid til hverandre også.

Glad for at han tok kontakt

Det var Didrik som inngikk en avtale med Tempur først på landslaget.
– De andre lo litt av meg i starten da jeg kom med reisesettet fra Tempur, men nå har resten også fått en Tempurseng. Man blir mer kresen når man har en god seng hjemme, så snart kommer nok de andre også til å ha med seg reisesettet når vi er på tur.
Reisesettet en trillebag som blant annet inneholder en Tempur overmadrass, sovemaske og pute. Det er viktig å ha en god blodsirkulasjon og å forebygge ryggsmerter i forkant av et løp, derfor er reisesettet en viktig del av bagasjen til Didrik når han er ute og reiser. Han er glad for at han valgte å ta kontakt med Tempur.
– Dette er et samarbeid som gagner oss veldig og jeg håper Tempur også får noe godt ut av det, avslutter Didrik Tønseth.

FAKTA: Tempur

Hva om din kropp hadde føltes fullstendig avslappet, nesten svevende? TEMPUR-materialet former og tilpasser seg eksakt din kroppsform og gir støtte slik at du kjenner deg vektløs. Det unike TEMPUR-materialet er mykt der du vil ha det og fast der det behøves, slik at du kan våkne opp uthvilt og klar for dagen som venter. Finn ut mer om Tempur på: www.tempur.com.

Tekst & foto: Jenny Andersen

Følg IN magasinet på Facebook