Hjem » Klær & mote »  Scabal: 40 år med god stil

Scabal: 40 år med god stil

I Chr. Michelsensgate ligger en av byens mest tradisjonsrike motebutikker; Scabal feirer i år 40 års jubileum og har i alle disse årene vært en sikker leverandør av klassisk eleganse til fritid, jobb eller en kveld i godt selskap.

Sail Racing er kjent for sine innovative og tekniske plagg og er en favoritt hos flere internasjonalt kjente seilere.  Blant annet ble plaggene brukt av Oracles Americas Cup-lag under regattaene i 2016.
Sail Racing er kjent for sine innovative og tekniske plagg og er en favoritt hos flere internasjonalt kjente seilere. Blant annet ble plaggene brukt av Oracles Americas Cup-lag under regattaene i 2016.

– Det vi konsentrer oss om er ting som er annerledes og eksklusive, forteller markedssjef Alexander Ingebrigtsen, ulastelig antrukket bak kassen i forretningen.
– Tingene vi tar inn er tidløse, og ikke så avhengig av moter. Klassisk og tidløs italiensk design er et stikkord her. Tingene vi tar inn er en god blanding av det klassiske og det som er nyeste mote. Vi er veldig opptatt av å hele tiden henge med på de siste trender, slik at våre kunder skal føle seg sikre på at det de får hos oss er i «inn»!
Man kan nærmest lukte kvaliteten i lufta inne i butikken. Følelsen blir komplett med de stilrene klassiske møblene man finner mellom hyllemeterne med italiensk søm.

Godt besøkt

I disse dager hvor netthandel, butikkdød og uforutsette nedstengninger er en del av hverdagen for byens næringsdrivende, er det en glede å se at det finnes tradisjonsrike butikker som fortsatt har godt fotfeste.
– Vi har nok merket dette med netthandel mye mindre enn de store kjedene forteller Alexander. Her hos oss skal vi gi kundene en god opplevelse. Når det er snakk om skikkelige kvalitetsvarer er det viktig å kjenne på kvalitetene, og ikke minst sørge for at klærne passer. Vi setter vår ære i at ingen skal gå herfra med klær som ikke sitter riktig. I så måte ser på oss selv som en god gammeldags faghandel, det kunnskap og service står i høysetet. Derfor er det en sann glede å se hvor mange stamkunder vi har fått. Vi er jo vært en familiedrevet butikk i tre generasjoner og det er derfor ekstra morsomt, når at mange av våre beste kunder forteller at de faktisk er 3.genrasjons stamkunder.

En ny vri

Scabal er tro mot sitt grunnkonsept, men de har også en svært god nese for hva markedet vil ha. Ingebrigtsen forteller at de har hatt stor suksess med eksklusive fritidsklær. Han tror personlig det handler om at folk kledde seg annerledes under pandemien. 
– Ettersom folk i stor grad hadde hjemmekontor førte det til at man også vente seg til å bruke typiske sports og fritidsklær på jobben. Dette er noe som henger i, vi kaller det simpelthen for corona-effekten.
I tillegg til corona-effekten ser Ingebrigtsen også en tydelig Hovland-effekt. Victor Hovland er som kjent sponset av det velrenommerte svenske merket J.Lindeberg.
– Etter at Hovland slo igjennom for alvor har salget av J.Lindeberg sitt golf-tøy gått rett i taket.

Personlig smak

Det at Scabal er en uavhengig butikk, gjør at de står fritt til å ta inn akkurat det de ønsker. Alexander er klar på at det er med å gi dem en høyrere grad av eksklusivitet og poengterer at dersom du er ute etter et antrekk som ingen andre har, er Scabal rette stedet.
– Det meste av varene vi tar inn er produsert i Europa. Det er en helt annen kvalitetskontroll på slike varer enn det som kommer fra et samlebånd i Asia. I tillegg har våre leverandører strenge regler for miljø, og arbeidernes rettigheter.
På konfeksjonssiden går det mye i kjente merker som nevnte Lardini, Boglioli, Canali, men også smalere kvalitetsmerker som Jocob Cohën, Mooer, Herno og Grand Sasso.
Skal vi ta utgangspunkt i kundestrømmen som var på besøk i butikken sammen med IN magasinet er det bare å ønske Scabal lykke til med de neste 40 årene.

Fakta Scabal

  • Siden 1982 har Scabal vært en av Bergens ledende forhandlere av moteriktige kvalitetsmerker. Scabal består idag av 3 unike multibrand-butikker i Bergen sentrum og Lagunen storsenter, som spesialiserer seg på internasjonal mote, klassisk stil og kvalitet. 
  • Avdelinger: 
    - Sentrum (herre og dame), Chr. Michelsens gate 2B 
    - Lagunen (herre) 
  • Nettbutikk: scabal.no 
  • Instagram.com/scabal_bergen
  • Facebook.com/scabal.bergen

Tekst: Stein O Kaasa | Foto: Scabal
 

Følg IN magasinet på Facebook