Hjem » Hjem & fritid »  På med skøytene

På med skøytene

Nordmenn har alltid hatt et spesielt forhold til skøytesporten og det er vel kun i Nederland de er like skøytegale som her til lands. Om du ønsker en tur på skøytene så finnes mange muligheter både på bane og naturis.

Ta turen ut i den friske vinterluften og test ut noen av Oslos utendørs baner for skøyting. Nå er det flere baner med kunstis som gir deg en god skøyteopplevelse. 

Eksempler på skøytebaner i Oslo:

  • Spikersuppa finner du midt i Oslo Sentrum, og er et høydepunkt for både store og små.
  • På Valle Hovin stadion, Frogner Stadion, Voldsløkka på Sagene finner du også kunstis.
  • For en komplett oversikt gå inn på www.oslo.kommune.no sine hjemmesider.

Skøyting på naturis

Ta skøytene fatt og kom deg ut og få en god opplevelse på ekte naturis. Få ting er så fint som en skøytetur på fjorden i februar solen eller å skli avsted med lange skjær på speilblank stålis før snøen har lagt seg på vannene i marka. En lokal skøyteplass som sprøytes med slange er også fint, men alt dette krever minusgrader i luften. Naturis kan du finne blant annet på Sognsvann, Kringlevannet og Nøklevann på kalde vintre. Husk også at hvis du jakter etter bortgjemte vann med blankstålis, så må du være forsiktig når du beveger deg ut på isen. Is er aldri 100 prosent sikker. Husk isvett og ha med deg nødvendig utstyr.
 

Følg IN magasinet på Facebook