Hjem » Klær & mote »  Oslo bunaden

Oslo bunaden

Eva Lie Design er en liten familiebedrift som fra sitt hyggelige lokale i Colbjørnsensgate 12 lager individuelle stakker og drakter inspirert av den norske folkedrakttradisjonen, Hundreårsdrakten og Jubileumdrakten for Oslo, selveste Oslo bunaden.

Jubileumsdrakten for Oslo er en vakker bunad laget i anledning byens 1000-årsjubileum i år 2000. Festdrakten er designet av Eva Lie i samarbeid med Oslo kommune. Ideen til stoffene i bunaden er hentet fra Hjula Veveri på Sagene etter mønster av gamle tekstiler. I samarbeide med gullsmed og designer Elise Thiis Evensen, ble smykkene til Jubileumsdrakten spesiallaget, og er i rent sølv. Siden lanseringen har Oslobunaden blitt en av hovedstadens mest populære bunader. Målet med drakten var å lage en moderne bunad som blander det tradisjonelle med et mer urbant uttrykk. Bunaden er grundig gjennomarbeidet, noe som kommer tydelig frem i bunadens form, snitt og kvalitet. Hver detalj har en symbolsk betydning, og den henter samtidig inspirasjon fra våre rike klestradisjoner. Damedrakten, herredrakten og barnedraktene kommer i flere ulike varianter. Fargene i drakten er tradisjonelle Oslo-farger; blått, hvitt, gyllent og «søndags-sort». I tillegg finnes det en rekke valgfrie tilbehør til bunaden som er toneangivende. 

Dette er en bunad med utsøkte stoffer, god passform og vakre detaljer. Går du med drøm om å anskaffe deg en vakker festdrakt? Da er Eva Lie Design rette stedet.

Tekst: Stein Olav Kåsa | Foto Trine Hisdal & Solveig Knutsen
 

Følg IN magasinet på Facebook