Hjem >  Oppdal – ekte kvalitet

Oppdal – ekte kvalitet

Snø. Det lille fnugget av en iskrystall. Ned fra himmelen som hvitt gull. Uberørt, stille og ren legger den seg på fjell og i dal. Snøen inviterer til et mangfold av aktiviteter. Reis til snøen, kom til Oppdal.

I bygatene ligger slapset. Brunt, møkkete, vått. Snøfnuggene er blitt varme, de er tråkket på av tusener på vei frem og tilbake i hverdagen. De er ubrukelige, de passer ikke inn i bybildet. I Oppdal jubler fjellfolket over snøen der de legger avgårde på sparkstøttingen på vei til jobb, står opp grytidlig for å rekke en skitur før hverdagen starter – eller skrur på hodelykta for en kveldstur langs fjellets trikkeskinner. Hver vinter reiser tusener fra byen til Oppdal for å ta del i denne hyllesten – på langrennsski, alpinski eller randoneeski. Et av Norges råeste skiområde venter på deg.

Langrenn

120 kilometer med preparerte løyper. Et enormt boltreområde for den som liker langrenn. I skog, over fjell, langs dal og over vidder. Et helt unikt breddetilbud. Her finner barnefamilien, mosjonisten og pensjonisten, sine favoritturer enkelt. Uansett hvor du befinner deg i den store fjellkommunen er det ei langrennsløype i nærheten. Et helt nytt skianlegg like ved Oppdal sentrum, byr på flotte løypetraseer og et helt ny skiskytteranlegg. Legger du møter til Oppdal, kan du ta med hele gruppa på ski i lunsjen eller stikke ut på egen treningstur.

Alpint

Heisområdene i Oppdal er legendariske. I 1953 åpnet den første skiheisen, i dag har Oppdal et av landets største alpinanlegg. Nettverket omfatter fire fjell, 40 nedfarter og 50 kilometer med løyper. I en årrekke er Oppdal fått topplasseringer i kåringen av Norges beste skianlegg. Ønsker du å reise til et sted der skikjøring står i fokus, hvor du kan kombinere høyfjellskjøring med cruising i løypa, akrobatikk i terrengparken og morsom pudderlek i skogen? Da er Oppdal det eneste valget.

Topptur

Oppdal har lett tilgjengelige fjelltopper. Dette betyr et eldorado for topptur på randoneeski. Her finnes et bredt spekter, fra de korte treningsturene til de store turopplevelsene. Ved foten av både Dovrefjell og Trollheimen, samt i kort nærhet til Sunndalsfjella er det duket for mange eventyr i snøkledte fjellsider. Glem heller ikke våre vide vidder. Gli på fjellskia innover mot Snøhetta eller Kringlehøa. Det handler om å nyte øyeblikket.

FAKTA: Vintertips i Oppdal

• Måneskinnstur på langrennsski
• Delta på skikurs og smørekurs
• Meld deg på Norges vakreste skirenn, Skienern
• Få opp pulsen på årets råeste, Randoenern
• Møt vennene dine på nye treffpunkt; curling, hundekjøring, ølkurs eller spa
• Opplev soloppgangen fra Storhornet 1589 moh.
• Prøv isfiske eller smak fjellets råvarer i mathallen Smak & Behag
• Uansett - om du skal til Oppdal i vinter, glem ikke å ta med deg skia!
• For mer informasjon se: www.oppdal.com, www.turapp.no/oppdal og www.oppdalkonferanse.no

Tekst: Margrete Vognild Blokhus | Foto: OPPDAL:365

Følg IN magasinet på Facebook