Hjem » Mat & drikke »  Nyt høsten i naturen

Nyt høsten i naturen

Dagene blir kortere og temperaturen synker utover høsten. Men det finnes et mangfold av spennende utendørs aktiviteter. Høsten er kanskje vår vakreste årstid og her er IN magasinet sine tips til hva du kan finne på i høst.

Dersom du er usikker på om du kan skille mellom giftige og spiselige sopper? Da er nettsidene til Norges sopp- og nyttevekstforbund et nyttig verktøy.

Ta turen ut i naturen og ha det moro i høstløvets fargerike verden. Høsten er årstidenes kunstverk med sitt mangfold av farger. Så ta med kamera (mobil) for her er det mange vakre motiver. Dersom du trenger en aktivitet for barna lag barkebåter av barken fra gamle furutrær og ha en barkebåtregatta. Spikk barken til båtfasong og fest en pinne til mast og et blad til seil. En pinne i bunnen utgjør kjølen. 

Lommelykttur i høstmørket

Selv om ettermiddagene er mørkere er det fullt mulig å gå på tur. Bare ta med dere lommelykt. Barna synes det er morsomt og spennende, alt ser annerledes ut når man lyser på det med lommelykt. Et tips er å henge opp reflekser langs løypa, så det er lett å finne veien. Å leke gjemsel i mørket er også spennende. Legg turen innom nærmeste høyde, skru av lommelyktene og kikk på stjernehimmelen. Jo lenger vekk fra kunstig lys dere befinner dere, jo flere stjerner ser dere.

Dra på sopptur

Dersom du er usikker på om du kan skille mellom giftige og spiselige sopper? Da er nettsidene til Norges sopp- og nyttevekstforbund et nyttig verktøy. Her finner du din nærmeste soppkontroll, hvor fangsten din kan bli kontrollert av noen som kan sopp, eller så kan du gjennomføre en digital kontroll der. 

Inviter med familie eller venner på en skikkelig høstpiknik.

Spise ute

Selv om sommeren er over kan man fortsatt spise ute, hva med å kombinere en tur i naturen med middag i det fri. Inviter med familie eller venner på en skikkelig høstpiknik. Det trenger ikke være for komplisert lag noe som passer for bål eller stormkjøkken. Du kan også gjøre forberedelsene hjemme og ha med maten i en mattermos. Pølser og pinnebrød er alltid populært blant barna. Supper og gryteretter egner seg også godt for middag ute. Tenn bål og stek pinnebrød, på stranden eller i skogen. 

Fisketur

En fisketur er mer enn selve fiskingen, her er det selskapet og «fiskeskrønene» man forteller hverandre. Dette er også en fin mulighet til å bli kjent med fiskeartene man fanger og spis dagens fangst til middag.

Padletur

På høsten er det ikke så mange som lar seg friste til å svømme utendørs. Men det bør ikke stoppe deg fra å utnytte det krystallklare vannet i innsjøene, elvene og fjordene på andre måter. Hva med å padle rundt i en kajakk på fjorden, omgitt av fjell og fossefall? Foretrekker du mer fart og spenning, kan elverafting være tingen for deg. Over hele landet finner du tilbud om vannsportsaktiviteter som passer for alle, fra nybegynnere til mer erfarne.

Følg IN magasinet på Facebook