Hjem » Hjem & fritid »  Ny Toyota RAV4 i GR SPORT-versjon hos Toyta Sørvest i 2023

Ny Toyota RAV4 i GR SPORT-versjon hos Toyta Sørvest i 2023

Et program for kontinuerlig utvikling og forbedring har holdt Toyota RAV4 på toppen av sitt segment i nesten 30 år. I tråd med tradisjonen for regelmessig introduksjon av nye ideer for å holde modellen attraktiv, har Toyota med hell tatt i bruk sin kompetanse innen elektrifisering for å tilby hybrid- og plug-in hybridmodeller. Bilene har kommet med forbedret effektivitet samtidig som RAV4 sine praktiske og funksjonelle ytelser som SUV er tatt enda et stykke videre.

Nå tilføres tilbudet av RAV4-modeller en ny og sportsligere dimensjon med lanseringen av de nye GR SPORT-versjonene. GR SPORT er en utstyrsgrad som er markedsført med gode resultater i stadig flere modeller: Yaris, Corolla, C-HR og Hilux. RAV4 i GR-SPORT-versjon kommer med en ny stylingpakke og finjusteringer som vil finne gjenklang hos kunder som foretrekker en bil som skiller seg litt ut. Den nye utstyrsgraden dekker plug-in hybridmodellene med intelligent firehjulstrekk (AWD-i) og henter stylinginspirasjon fra suksessene til TOYOTA GAZOO Racing i verdensmesterskap.

Eksteriør

Utstyrsgraden GR SPORT tilfører bilene en rekke spesielle detaljer: Hjulbuer i sort høyglans, sidelister og garnityr på bagasjeromsdøren. Foran kommer tåkelykter med dekorringer som har det samme, sorte G-nettmønsteret som grillen og et eget design og farge spoileren. I grillen og på bakdøren er bilene diskret merket med GR-logoer for å markere den sportslige utstyrsgraden. RAV4 GR SPORT er også den første modellen som utstyres med aluminiumfelger hvor vi bruker en ultrapresis skjæreteknikk i produksjonen. 19’’-felgene som er standardutstyr har finish i sort høyglans med tynne dekorlinjer som fremhever det spesielle designet med 5-doble eiker.

Interiør

Det sportslige og spesielle tas videre også i interiøret hvor sportssetene er trukket med myke, semsketliknende trekk med syntetiske skinnbolstre – materialer som ikke har animalsk opprinnelse. Hodestøttene er brodert i sort på sort med GR-logo, seter, ratt og girspak har sølvfargede dekorsømmer og dørene og rattet har dekordetaljer i metallisk gråfarge. GR-logoen er gjentatt på gulvmattene og på rattet. De nye modellene har det nye multimediasystemet med høyoppløst monitor på 10,5’’ i dashbordet og et digitalt kombinasjonsinstrument på 12,3’’ i panelet foran føreren. Disse elementene er de sentrale i oppgraderingen for modellåret 2023. Videre inkluderer sikkerhets- og førerassistansesystemene i Toyota T-Mate den utvidede funksjonaliteten i siste generasjon Toyota Safety Sense. Pakken omfatter også det nye systemet for ratthjelp i nødsituasjoner og et forbedret kollisjonsvernsystem. Alle GR-SPORT-modellene har i tillegg fått elektrisk justerbare forseter i kombinasjon med hukommelse for innstillingene på førersetet, og også panoramamonitor er nå standardutstyr.

Ytelser

Det sportslige utseendet er supplert med ytterligere finjusteringer i fjæring og hjuloppheng for GR SPORT-modellene. Stivere fjæring og strammere oppsett av støtdemperne forventes å gi GR SPORT-versjonene enda bedre veiegenskaper og dermed også en enda bedre kjøreopplevelse.

Toyota RAV4

Da den ble lansert vakte Toyota RAV4 oppsikt som verdens første, kompakte SUV. Mottakelsen den fikk i viktige markeder førte til en stadig strøm av nye konkurrenter, og segmentet er i dag et av de mest populære og konkurranseintensive. Den langvarige suksessen til RAV4 reflekteres i at modellen passerte et samlet salg på 10 millioner enheter i 2020, og bilen regjerer fortsatt på toppen som verdens mestselgende SUV. I sin nyeste og 5. generasjon, definerer RAV4 fortsatt sitt segment og gir kundene tilgang til effektive elektrifiserte drivverk, sammen med tilvalg av Toyotas intelligente, elektriske firehjulstrekk (AWD-i). Som den første modellen som bygges på Toyotas GA-K globale plattform, stiller den med et lavt tyngdepunkt og et velavstivet karosseri som gir betydelige forbedringer i kjøreegenskapene, høyere komfort og generøse plassforhold for både passasjerer og bagasje. Den nye RAV4 Plug-in Hybrid GR SPORT blir tilgjengelig hos Toyota Sørvest fra første kvartal 2023.

Kontakt Toyota Sørvest

 • Ta kontakt med din lokale Toyota-forhandler for mer informasjon no nye RAV4 GR SPORT. 
 • TOYOTA SØRVEST AS, FORUS
  Langflåtveien 35, 4017 STAVANGER
  Tlf: 51 82 25 00
 • TOYOTA SØRVEST AS, MARIERO (Bilhuset)
  Vestre Svanholmen 9-11, 4394 SANDNES
  Tlf: 51 82 25 00
 • TOYOTA SØRVEST AS, AVD BRYNE
  Eskervegen 1 A, 4341 BRYNE
  Tlf: 51 82 25 00
 • www.toyotasorvest.no
 • post@sorvest.toyota.no
 • #lokaltilhørighet

Tekst: IN magasinet | Foto: Toyota
 

Følg IN magasinet på Facebook