Hjem >  Ny skandinavisk klassiker

Ny skandinavisk klassiker

Mater lanserte i 2019 en ny skandinavisk klassiker med He & She-stolene fra designer Eva Harlou – det nye bæredyktige paret i byen er skapt av sterke naturlige materialer som holder i mange generasjoner.

Kombinert med sterke skandinaviske tradisjoner innen estetikk, kvalitet og form, er He & She skapt med inspirasjon fra den funksjonalistiske Bauhaus-arven, lansert i 2019 for å markere 100-årsjubileet for Bauhaus skolen - den mest innflytelsesrike modernistiske kunstskolen i det 20. århundre. Stolene har et enkelt materialfokusert design med komfortable og transparente seter og rygglener, utført med det hurtigvoksende rotting, som er lianer som stammer fra indonesiske palmetrær. Da det kun er palmens stengler som beskjæres, reproduseres de hurtig og støtter derfor opp om FNs Globale bærekraftsmål om å beskytte «Livet på Land» (mål 15). Flettearbeidet er et tradisjonsrikt gammelt håndverk, og monteringen utføres på et av de få uavhengige, gjenværende fletteverkstedene i Danmark. Fletten snøres omhyggelig fast til det FSC-sertifiserte eiketreet. «She»-stolen er bløt, kurvet og har frisvinger som gir en lett og dynamisk sitteopplevelse. «He» har solide, støttende armlener og et mer maskulint og firkantet uttrykk enn «She». Komfort, styrke og geometriske, skulpturelle linjer er det første man møter når man opplever He & She.
– Da jeg tegnet He & She, hadde jeg et ønske om å skape en design hvor eldgammelt håndverk møter skandinavisk estetikk og komfort. Ved å bruke et minimum av ressurser er stolene både lettere å avkode og mer ærlige i uttrykket. Materialene er utvunnet på en bæredyktig måte og nøye valgt ut etter holdbarhet. Det betyr mye for meg at man både tar hensyn til kloden og det uttrykket man gir de benyttede ressursene. Stolene er for meg både sterke og tidløse på samme tid, forteller Eva Harlou, CEO & grunnlegger av Earth Studio.

Om designeren

Eva Harlou er Arkitekt MAA samt CEO og grunnlegger av Earth Studio. Eva designer møbler og interiørløsninger av høy skandinavisk kvalitet med respekt for håndverket, mennesker og planeten. I samarbeid med noen av de beste arkitektene skaper Eva ikoniske, skreddersydde interiørkonsepter med fokus på gjenbruksmaterialer og kreativ gjenbruk. I sine bæredyktige design for Mater anvender Eva solide håndverkstradisjoner hvor funksjon møter tidløshet, og hvor designen er laget for å bli brukt.

Om Mater

Mater er et bevisst og etisk designmerke med en sterk designfilosofi og fokus på godt håndverk. Ved å samarbeide med en ekstern base av etablerte og nye designtalenter kombinerer Mater eksklusive high-end møbler og belysning med arbeidsmetoder som støtter opp om mennesker, lokale håndverkstradisjoner og miljøet. Maters estetikk har klare referanser til skandinavisk minimalisme, og alle design er laget av bæredyktige og etiske materialer.

Tekst: IN magasinet | Foto: Mater
 

Følg IN magasinet på Facebook