Hjem » Mat & drikke »  Ny gourmetbutikk på Nesbru

Ny gourmetbutikk på Nesbru

Med utsøkte oljer, eddiker og krydder fra hele verden ønsker Gourmethuset å inspirere til matglede.

Ola og Roswitha Handberg har solgt kjøkkenutstyr, kokketøy og gourmetiske rariteter siden begynnelsen av 90 tallet. Nå ønsker de nye og gamle kunder velkommen til flotte nye lokaler på Fekjan 7A på Nesbru.

Alt du trenger til kjøkkenet

– Her har vi skikkelige japanske håndsmidde kokkekniver, kjeler og mye spesielt kjøkkenutstyr, sier en opplagt Ola Handberg.
– Det som skiller oss fra butikkene som selger duppeditter til kjøkkenet er kvaliteten. Her har vi skikkelige japanske kokkekniver og annet førsteklasses kjøkkenutstyr. Mange av landets beste kokker er faste kunder hos oss.

Eddik, olje, salt, pepper og krydder

– Vi skiller mellom Aceto Balsamico som er eddik basert på druemost og vineddik som er basert på vin. Vår Aceto Balsamico di Modena kommer fra familien Cavedoni som er den eldste «aceto-familien» i Modena og som har produsert ekte vare siden 1860. Det er få familier i Modena-distriktet som følger disse tradisjonene. Størsteparten av Aceto Balsamico di Modena er industriproduksjon, kjemi og juks, kan Ola avsløre.
Gourmethuset selger også eksklusive edelsøte vineddiker fra Weinessiggut Doktorenhof i Tyskland. Basis for vineddikene er sent høstede druer som gir vinene betegnelsen «Trockenbeerenauslese». Etter flere års lagring av vinene på eikefat omdannes disse rådyre vinene til verdens mest eksklusive vin-eddiker.
– Fra sine egne hager lager de ekstrakter som tilsettes, dette er en av de norske konkurransekokkenes hemmeligheter!

Fantastiske trøffelprodukter

Gourmethuset fører trøffelprodukter fra Familien Savini som er Italias mest berømte trøffel-familie. De har Salt, flere typer honning, chutney og mye annet spennende herfra.

Olivenoljer

De økologiske olivenoljene importeres fra familien Quattrociocchi fra Alatri i Italia. Oljene har vunnet en rekke priser i internasjonale blindtester. Basis er meget gamle oliventrær som gir oliven med komplekse smaker. Frukten høstes for hånd og presses fra egen presse bare få timer etter høsting.

Gastronomiens språk

Salt, pepper og krydder kommer fra Terre Exotique. Innehaveren Erwan de Kerros har brukt årevis på å dyrke frem pepperarter av enestående kvalitet. Filosofien til Terre Exotique går ut på a knytte sammen kulturer og sivilisasjoner med felles språk. Terre Exotique ble i år kåret til fremtidig partner av Bocuse d’Or, kokkenes verdensmesterskap.

Olje og eddik-smaking

– Produktene våre skal ikke bare stå i hyllene, sier Ola.
– Vi ønsker å fortelle produktenes historie, og mye mer. Vi inviterer derfor til olje- og eddiksmaking med kåseri rundt produktene og deres bruksområder.
Kursene finner sted i butikken fortrinnsvis på torsdager fra 17.30 til 18.30 etter nærmere avtale.
– Vi har en uformell og humørfylt stemning her så det er bare å komme.
Ta turen innom Gourmethuset på Nesbru.

FAKTA Gourmethuset Handberg Engros


Tekst & foto: Stein O Kaasa
 

Følg IN magasinet på Facebook