Hjem » Bergen » Hjem & fritid »  Norges vakreste festival

Norges vakreste festival

Lost Weekend på Askøy utenfor Bergen er kanskje mest kjent for sin profil som Norges vakreste festival. Deretter vil kjennemerket være «festivalen som drives av ildsjeler og frivillighet, ildsjeler som har lært på en hard måte, år for år, og bygget seg opp til å bli den sterkeste merkevaren Askøy har».
Årets Lost Weekend går av stabelen 31 juli og varer 3 dager til ende. Med artister som Raga Rockers, DeLillos 85, Madcon, Datarock, Ida Maria og Surferosa har de dekket inn mye av det som er aktuelt på nasjonalt nivå i Norge i år.

Større for hvert år

Festivalen startet i 2001 for å gi uetablerte artister på Askøy og omegn en scene å vise sine talenter på, for å profilere det sterke musikkmiljøet som er, og lenge har vært på Vestlandet. Det vokste imidlertid fort, ler Hantveit, plutselig hadde vi leid scene og så smått begynt å booke band som faktisk skulle ha honorar...
Bookingsatsningen øktes noe år for år, uten helt å glemme de lokale up and coming artistene. Det var jo satsningen på nettopp disse som gjorde at festivalen så dagens
lys for 7 år siden! Derfor er dette en satsning festivalledelsen akter å fortsette, lover festivalsjef Lillianne Hantveit.

I år vil lokale og dyktige artister som blant andre Pink Mist, Foxx & The Foreman samt Paul Bernhard & the Fat Fucks gi alt foran publikum.

Årets bergensband

Nytt av året er også kåringen av årets bergensband i samarbeid med Hulen, en konkurranse som ble avholdt i mars i år. Her var de store publikumsfavorittene City of Dead Unicorns. Et ungt punk band hvor medlemmene spenner i aldersgruppen 16-20 år. I følge LWs egne jurymedlemmer «et band som vil alt og kan nå langt!»

Vakre omgivelser

I tillegg til stemningen 46 band, sjø, sommer og festivalstemte mennesker skaper, har Lost Weekend sannsynligvis Norges vakreste festivalcamping. Et område som er bygget opp rundt den lange stranden som omkranser Kollevågen. Her regner vi med å se mang en solbrent kropp i overgangen juli/august i år. Gjerne med pølser på bålet og bena i sjøkanten!