Hjem » Mat & drikke »  Nesbru Kebab feirer 30 år

Nesbru Kebab feirer 30 år

Mohammed Afzaal har siden 1992 drevet velrennomerte Nesbru Kebab. Med sin usvikelige tro på gode råvarer og familiens hemmelige saus har han allerede i flere år vært kjent som Kebabkongen på Nesbru.

Guormetburger – Stabburet har vært leverandør av kjøtt helt siden åpningen i 1992. Til gourmetburgeren brukes det kun lårkjøtt av ypperste kvalitet.
Guormetburger – Stabburet har vært leverandør av kjøtt helt siden åpningen i 1992. Til gourmetburgeren brukes det kun lårkjøtt av ypperste kvalitet.

Men blir som kjent ikke konge uten å vinne noen slag. Afzaal har vunnet mange. Ikke nok med at han måtte kjempe mot et steindødt nabolag og skeptiske naboer som puttet anonyme rasistiske brev i postkassen hans, i 1992 hadde ikke Ola Nordmann helt oppdaget Kebab. Fra og være en underlig og eksotisk rett som de færreste av oss hadde hørt om, har Kebaben gjennom årene danket ut både lapskaus og fårikål som nasjonalrett. Jeg vil gå så langt som å hevde Mohammed Afzaal i så måte har hatt en finger med i dette. Han var så tidlig ute med sin suksessformel at mer eller mindre vellykkede kebab-entreprenører førsøkte å kopiere hans suksess-formel.
– De første årene var steintøffe, innrømmer han. 
– De første årene jobbet jeg så å si døgnet rundt og kunne knapt ta ut penger av virksomheten. Jeg hadde tatt opp lån av familien og satset alt pluss litt til på dette. Jeg vil ikke si at jeg sov dårlig om natta, men den eneste grunnen til det er vel at jeg jobbet hele døgnet, sier Mohammad med et smil.
– Det handler mye om å ikke gi opp. Jeg hadde troen hele tiden selv når det så som mørkest ut. På 30 årsdagen feirer vi dagen med å gi de som som kjøper mat gratis brus.

Far og sønn - Kongen og kronprinsen. Arverekkefølgen er sikret og vi ønsker Nesbru Kebab lykke til i de neste 30 år.

Gourmetburger

Selv om kebaben er selve flaggskipet i restauranten er det flere og flere som har fått opp øynene for husets burger. Spesielt når det gjelder burgeren ser vi at nordmenn har blitt langt mer kresne. Den tiden er forbi der vi nøyde oss med de tafatte og gørrkjedelige variantene til de store burgerkjedene. Nå er det «gourmetburger» som gjelder, og det er knapt en restaurant som ikke har mer eller mindre avanserte burgere på menyen.

Rent lårkjøtt

– Det handler om kvaliteten på kjøttet og om de spesielle sausene våre, sier Mohammad og smiler stolt.
– Ingen får vite hva hvordan jeg lager den. Den lager jeg på kvelden etter at de ansatte har gått hjem. Det er sausen som skiller en god burger og kebab fra en dårlig. Vår saus smaker helt fantastisk! Også er vi nøye på råvarene. Vi bruker kun førsteklasses kjøtt og friske grønnsaker som tilbehør. Vi har faktisk en unik avtale med Stabburet. Våre burgere inneholder kan lårkjøtt av ypperste kvalitet!
Så enkelt og så vanskelig tenker jeg. En hemmelig familieoppskrift, strålende råvarer og gode kokker. Vi gratulerer Nesbru Kebab med jubileet og ønsker dem lykke til i de neste 30.

Fra mystisk innvandrermat til allemannseie på 30 år. Både Kebaben og Nesbru Kebab har hatt en fantastisk reise.

Fakta: Nesbru Kebab og Haugerud Pizza & Burger

Nesbru Kebab

  • På menyen: Serverer både kebab, pizza, burger og annen tradisjonell gatekjøkkenmat.
  • Adresse: Fekjan 15A, 1394 Nesbru
  • Telefon: 66 84 57 05
  • Facebook: facebook.com/NesbruKebab
  • Åpningstider: Mandag-fredag 11–00, lørdag 12–00 & søndag 13–00

Haugerud Pizza & Burger

  • Mohammed Afzaal har også en avdeling på Haugerud senter som heter Haugerud Pizza & Burger
  • På menyen: Serverer både kebab, pizza, burger og annen tradisjonell gatekjøkkenmat.
  • Adresse: Haugerud senter. Haugerudsentret 1, 0673 Oslo
  • Tlf: 22 30 56 60
  • Facebook: Haugerud Pizza & Burger

Tekst: Stein O Kaasa | Foto: Stein O Kaasa & Stabburet
 

Følg IN magasinet på Facebook