Hjem >  Når topptur taes på alvor

Når topptur taes på alvor

Oppdal er et av landets råeste eldoradoer innen topptur. Glem åser og koller, her finner du den perfekte snøen på høyfjellet. 

Mars. April. Dagene er lengre og sola har våknet opp fra de siste måneders døsighet. Fjellet er ikke lenger kaldt og mindre gjestfritt, de hvite fjellsidene lokker deg ut av sofaen og bort fra peisvarmen. I byen og ved kysten hinter stadig naturen om vårens anmarsj. I Oppdal byr senvinteren på høysesong for de aller fineste skiopp-levelsene – toppturene. Dessuten er det store muligheter for påfyll av det hvite gullet; du kan faktisk risikere å få pudder i barten i slutten av april.

Oppdal strekker seg vidstrakt fra Dovrefjell i sør til Trollheimen i nord. En fjellheim som er mangfoldig, men også lett tilgjengelig. Her kan du velge mellom snille, korte turer eller de mer alpine, krevende turene. Derfor er det enkelt å si at Oppdal er et topptureldorado – her finnes nemlig et turmål uansett ferdighetsnivå. Den nesten 3.000 kvadratkilometer store kommunen byr på et stort antall populære toppturer. Størrelsen og mangfoldet gir nærmest en køfri-garanti i oppdalsfjella. Slik blir turopplevelsen en sak mellom deg og fjellet, desto mer ekte. 

Det er lett å bli lei av vinteren. Den skal helst starte før snøen har kommet, da det er kaldest, mørkest og dagene er korte. Resultatet er forfryste fingre og tær, og en godt brukt hodelykt. Derfor er mange av oss sultne på både sykling og sjøliv allerede før påsketider. Men det er nå vinteren egentlig starter. Et besøk i Oppdal, og du skjønner hva vi snakker om. Dra til randoturistens mekka – Storlidalen. Her ligger fjelltoppene på rad og rekke innover den to mil lange dalen som blir velsignet med snø hver gang vindretningen står fra nordvest. Du kan bruke ei hel uke, uten å gå til den samme toppen. Åmellomfjellet, Okla, Kråkvasstinden, Roksdalskamben, Gjerdhøa, Storhaugen, Nonshøa og Storbekkhøa. Eller du kan ta flere i løpet av samme dagen. Og det beste med dem alle – ingen anmarsj, de er alle like lett tilgjengelige. Dessuten vil du ikke trenge filter på bildene du tar fra de ulike fjelltoppene. Utsikten trenger ingen retusjering, den er naturlig enestående vakker. 
Leter du fremdeles etter vinterens beste skiopplevelse? De unike øyeblikkene fanger du i Oppdal.

FAKTA: TOPPTUR-BYGDA

• RANDOENERN: Norges råeste randorenn, 9.april - med ei løype som går over 5 fjell og 1.850 høydemeter. Samler både eliten og mosjonister. Det finnes også 3-fjellsløype og trimløype. Se mer på enern.com
• TURAPP OPPDAL: Få inspirasjon og turtips, last ned Turapp Oppdal eller se turapp.no/oppdal
• FJELLSENTRALEN: Trenger du skredkurs eller guiding på tur? Sjekk ut fjellsentralen.no 
• SKI-HOTELLET SKIFER HOTEL: Tilbyr gode priser på både overnatting og skipakker med mat inkludert, for ytterligere info: www.skiferhotel.no
• BORTISTU GJESTEGARD: Overnatting og lokalmat i hjertet av Trollheimen - se bortistu.no
• IMI-STØLEN: Tett på skiopplevelsene, se imi-stolen.no

Tekst: Margrete Blokhus, OPPDAL:365 | Foto: Martin I. Dalen, OPPDAL:365