Hjem >  Mye å glede seg til på kino i vinter

Mye å glede seg til på kino i vinter

Det er et variert og fullpakket kinoprogram SF Kino kan friste med i vinter. Med premierer på filmer fra Hobbiten til Fifty Shades of Grey er det dessuten noe for enhver smak!

Det er fremdeles ingenting som slår film på kino. Hva er vel bedre enn å sette seg godt til rette for å nyte en god film i en varm kinosal på kalde vinterkvelder? Og i vinter står premierene på spennende filmer nærmest i kø og det er mye å glede seg til.
    Kinoene i Stavanger og Sandnes drives av SF Kino og har alltid et bredt og variert program med filmer for alle aldersgrupper. Til sammen har de to kinoene hele 17 saler og 2251 seter. Etter åpningen av de tre nye salene på Sølvberget har kinoen nå ti moderne saler som er utstyrt med det beste innen lyd og bilde. Kinoen i Stavanger er landets fjerde største og har både Luksus- og VIP-sal. Kinoen er dessuten fullt digitalisert, noe som gir mulighet for visning av flere 3D filmer parallelt. Her er man garantert en kinoopplevelse med det aller beste innen både lyd, bilde og komfort.

Eventyr og norsk Hollywood-debut

Allerede 10. desember er det duket for en av de store kino-opplevelsene med premieren på Hobbiten: Femhærerslaget. Dette er den tredje og siste filmen i Hobbiten-triologien, og det er nok mange som har gledet seg lenge til denne dagen. Femhærerslaget er den episke avslutningen på eventyret om Bilbo Lommelun, Thorin Eikenskjold og reisefølget av dverger, og er en film det absolutt er verdt å få med seg. 19. desember kommer det nok en storfilm, denne gangen fra den kjente regissøren Ridley Scott. Exodus: Gods and Kings er historien om den rebelske lederen Moses som gjør opprør mot den egyptiske faraoen Ramses. Og med det siste innen visuelle effekter og 3D ligger alt til rette for en spektakulær visuell opplevelse. 
    De siste årene har romjulen blitt en av årets mest besøkte uker på kino, og første juledag har både The Imitation Game og Madagaskarpingvinene premierer. The Imitation Game er den norske Hodejegerne-regissør Morten Tyldums USA-debut. Med Benedict Cumberbatch og Keira Knightly i hovedrollene er dette en intens og nervepirrende thriller om den brilliante vitenskapsmannen Alan Turings forsøk på å løse Hitler-Tysklands såkalte uløselige Enigma-krypteringer under andre verdenskrig. Samtidig sørger den morsomme animasjonsfilmen Madagaskarpingvinene at det også er noe for familiens minste.

Kunsterbiografi og norsk komedie

Det nye året starter med den britiske mesterregissøren Mike Leighs film om den legendariske maleren og kunstneren J.M.W. Turner, Mr. Turner. Timothy Spall vant prisen for beste hovedrolle for denne filmen under Cannes-festivalen 2014. 
    Samme dag, 9. januar, kommer også den norske komedien Staying Alive med Agnes Kittelsen, Anders Baasmo Christiansen og Linn Skåber på rollelisten. Staying Alive handler om å stable seg på beina igjen når livet har gitt deg en på trynet, og vi møter Marianne og Håkon som har vært gift i ti år. Mariannes liv blir snudd på hodet når hun oppdager at Håkon har et forhold til den vaffelstekende regnskapsføreren på jobben. Sjokket blir enda større når han ikke faller på kne og bønnfaller henne om å ta ham tilbake, men tvert imot foreslår at de skal ta en pause.

Billettsalget har startet til Fifty Shades of Grey

13. februar står fantasy på programmet med familiefilmen Into the Woods, med en rekke kjente skuespillere som Johnny Depp, Meryl Streep, Chris Pine og Emily Blunt. Filmen er basert på musikalen med samme navn, og vi møter flere populære karakterer fra kjente eventyr som Askepott, Rapunzel og Rødhette og Ulven. Disse karakterene kommer sammen når en heks bestemmer seg for å lære dem en lekse. 
    Samme dag er det i tillegg premiere på Fifty Shades of Grey, filmen basert på E. L. James sin bestselger. Her møter vi den unge litteraturstudenten Anastasia som innleder et forhold til den vakre, mystiske milliardæren Christian Grey. Siden lanseringen har «Fifty Shades»-trilogien blitt oversatt til 51 språk og solgt over 100 millioner eksemplarer, og det er nok mange som har sett frem til filmatiseringen. Og billettsalget har allerede startet!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: filmweb.no