Hjem >  Mye å glede seg til på kino i sommer!

Mye å glede seg til på kino i sommer!

Sommeren er en av de best besøkte årstidene på landets kinoer og storfilmene står gjerne i kø i sommermånedene. Årets sommer er intet unntak og kinoene i Stavanger og Sandnes kan friste med premierer på blant annet Jurassic World, Magic Mike og Mission: Impossible – Rouge Nation. Det er med andre ord mye å glede seg til på kino i sommer!

En god film på kino er den perfekte avslutningen på en varm sommerdag med familie og venner. Og besøkstallene fra landets kinoer de siste somrene tyder på at dette er en oppfatning mange nordmenn deler. I år kan SF Kino i Stavanger og Sandnes friste med premierer på et bredt spekter filmer og med alt fra thrillere til komedier er det noe for enhver smak. Kinoene i Stavanger og Sandnes drives av SF Kino og har alltid et innholdsrikt program med filmer for alle aldersgrupper. Til sammen har de to kinoene 17 saler med hele 2251 seter. Etter åpningen av de tre nye salene på Sølvberget har kinoen nå ti moderne saler som er utstyrt med det aller beste innen lyd og bilde. Kinoen i Stavanger er landets fjerde største og har både Luksus- og VIP-sal. Kinoen er dessuten fullt digitalisert, noe som gir mulighet for visning av flere 3D filmer parallelt. Her er du garantert en kinoopplevelse med det aller beste innen både lyd, bilde og komfort!

Dinosaurene er tilbake

Allerede 12. juni er det klart for den første av sommerens storfilmer. Da er nemlig dinosaurene tilbake i Jurassic World, den etterlengtede oppfølgeren til de enormt populære Jurassic Park filmene. Det har gått 22 år siden hendelsene i den første Jurassic Park- filmen og Isla Nublar er nå omgjort til en fullt operativ dinosaurpark. Her kan publikum se ekte dinosaurer i fri utfoldelse, akkurat som John Hammond drømte om. Men de siste årene har besøkstallene dalt kraftig og investorene krever nye attraksjoner. Forskerne gjør derfor et forsøk på å klone en ny type dinosaur, raskere og mer intelligent enn noen annen. Det skal vise seg å være en fryktelig tabbe … 
1. juli er det duket for en annen oppfølger som mange nok har ventet på, nemlig komedien Magic Mike XXL. Her gjenforenes stjernelaget vi husker fra Magic Mike, med Channing Tatum, Matt Bomer, Joe Manganiello, Kevin Nash, Adam Rodriguez og Gabriel Iglesias i spissen. Historien starter tre år etter at Mike avsluttet sin karriere som stripper mens han var på topp. Resten av «Kings of Tampa» er også klare til å kaste inn håndkleet, men de ønsker å gjøre det med et siste forrykende show i Myrtle Beach med den legendariske Magic Mike på laget igjen.

Romantikk og komedie

I midten av juli blir det gjensyn med John og bamsen Ted i oppfølgeren til en av tidenes største suksesskomedier på kino, Ted 2. Seth MacFarlane er tilbake som manusforfatter, regissør og stemmen til den rølpete teddybjørnen Ted og Mark Wahlberg gjentar rollen som John. Ted har giftet seg med Tami-Lynn og de forsøker nå å få barn sammen. Men for å få fikset det trenger han hjelp av sin bestevenn, John. Ikke nok med det, for å få foreldreretten til barnet må Ted først bevise i retten at han er et menneske. 
31. juli er det duket for drama og romantikk med premiere på Far from the Maddening Crowd basert på den klassiske romanen av Thomas Hardy. Her møter vi den vakre og sterke Bathsheba Everdene som tiltrekker seg tre svært forskjellige friere; sauebonden Gabriel Oak, den kjekke og uvørne sersjanten Frank Troy og den velstående, eldre ungkaren William Boldwood. Denne tidløse fortellingen om Bathshebas valg utforsker naturen til relasjoner og kjærlighet, samt menneskets evne til å overvinne vanskeligheter.

Tom Cruise er tilbake som Ethan Hunt

31. juli blir det også tid for action og spenning når Tom Cruise er tilbake i rollen som Ethan Hunt i Mission: Impossible – Rouge Nation. På rollelisten finner vi også Paula Patton, Simon Pegg, Jeremy Renner og Ving Rhames. Og denne gangen må Ethan og teamet hans ta på seg sitt mest umulige oppdrag hittil. En film det absolutt er verdt å få med seg. 
I slutten av august blir det norsk spenning med premiere på Bølgen. Filmen er en storproduksjon og blir den første katastrofefilmen som er laget i Skandinavia. Filmen er basert på at fjellpartiet Åkneset, som ligger midt i Geirangerfjorden, en dag vil rase ut og skape en flodbølge på over 80 meter som vil treffe Geiranger. Alarmen går ved skredsenteret i Geirangerfjorden. Raset geologene har fryktet er et faktum og en gigantisk flodbølge er på vei mot Geiranger. Den erfarne geologen Kristian Eikjord i Kristoffer Joners skikkelse befinner seg plutselig midt i sitt livs verste mareritt. Han er splittet fra sin familie og det er ti minutter til flodbølgen treffer land. Det blir en kamp mot klokken før de kraftigste naturkreftene Norge har sett treffer land.

FAKTA Sommerens kinopremerer*

Juni: Det elleville nøttekuppet, Insidious 3, Spy, Jurassic World, Mandariner, Entourage, Terminator Genisys og Theeb.
Juli: Magic Mike XXL, Minions, A funny thing called love, Criminal Activities, Høvdinger, Ted 2, Ant-Man, American Ultra, Avskjedsfesten, Paper Towns, The Gallows, Visions, Far from the Madding Crowd, Mission: Impossible - Rouge Nation og Pan. 
August: Amy, Dryads - Girls don›t cry, Fantastic Four, Max, Pixels, Southpaw, We Are Your Friends, Eden, Kikis Budservice, The Man From U.N.C.L.E, Trainwreck, A Bigger Splash, Innsiden Ut, Knight of Cups, Pøbler og Sinister 2. 
* Med forbehold om endringer

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Filmweb.no