Hjem >  My cup of tea

My cup of tea

Syttito ulike teer. Duften av nykvernet kaffe. Rare skilt, majestetiske speil og interiør som plukket ut av femtitallet. Unike kjoler og store tyllskjørt. Drikkespill, shotteglass, lysekroner og julepynt. En salig blanding, litt rar og helt perfekt.

Du merker det med det samme du kommer inn i lokalet – dette er noe helt spesielt. OL-padleren Eddie Kalleklev har drevet butikk på Galleriet i 27 år. I sjette etasje ligger den, Herskap & Tjenere, en perle av en butikk, midt i sentrum av Bergen.

SAME SHIT, NEW WRAPPING

Den har på en måte alltid vært der, den litt rare butikken i toppen av Galleriet, og i løpet av sensommeren har de flyttet inn i nytt lokale.
– Vi fortsetter i samme stil, men har utvidet konseptet med kafé, sier Kalleklev.
Kaféen er intim, koselig og har sitteplasser både i butikken og utenfor. Perfekt for et lite avbrekk i shoppingen, ligger den der i det innerste hjørnet i øverste etasje.
– Det er mye god kaffe på Galleriet, så vi hadde ikke åpnet kafé uten å ha ambisjoner om å være på toppnivå. Dessuten er vi spesielt stolte over å ha over sytti teer på menyen!

KJOLE- OG TEHIMMELEN

De har noe for enhver her oppe; søt frukt-te, engelsk frokost-te, japansk te dyrket i høyfjellet og kinesisk te røyket over eikebål.
– Det er kjempegøy å jobbe i en spesialbutikk med så fine kunder som vi har, forteller to av de ansatte som har jobbet i butikken i henholdsvis åtte og fire år.
– Vi som jobber her er jo spesielt interesserte i te, kaffe og kjoler, og kan masse om masse, ler jentene. Butikken er spesielt kjent for 50-tallskjolene de tar inn fra London, og er unik i Bergen med denne stilen.

ALLSIDIG

De yngste gjestene trekkes med store øyne mot bord dekket med krukker på rekke og rad – fylt med kjærlighet på pinne i uendelige varianter – søtsaker du trodde du bare kunne drømme om. Noen går rett i kjoleavdelingen, og andre blir gående lenge og kikke på alle de fine og morsomme tingene.
– Man kan gå seg litt vill her inne, på en god måte. Det er en uformell og god atmosfære, med gammeldags musikk blandet med latterkramper når gjestene finner de frekkeste sitatene. Det skal være litt på kanten, blunker jentene bak disken og viser frem kjøleskapsmagneter med lekre pinup-damer og sitater som nesten ikke egner seg på trykk..! Butikken med det rare i er og blir et unikum med bred kundegruppe.

Følg IN magasinet på Facebook