Hjem » Hjem & fritid »  Mohn Kunsthandel med kvalitet og trygghet siden 1912

Mohn Kunsthandel med kvalitet og trygghet siden 1912

Fredrik Mohn er 5.genrasjons kunsthandler og lar seg på ingen måte skremme av turbulente tider.

Utsnitt av Nils Bergslien sitt maleri «Bondebryllup».

Familien Mohn har tross alt drevet det som mange betegner som Bergens fineste kunst og antikvitetshandel i 110 år. På den tiden har de rukket å overleve både to verdenskriger og en rekke samfunnsøkonomiske opp og nedturer.

Tilpasse seg markedet

Høye strømpriser, økte renter og økonomisk usikkerhet påvirker selvsagt kunst og antikvitetsmarked også, men slik Fredrik Mohn ser det handler det om å tilpasse seg markedet.
– Markedet har endret seg vesentlig og blitt mye smalere, men slik vi ser det vil det alltid være et marked for vakre klassiske objekter. Kundene med de høyeste budsjettene handler fortsatt, og vi har godt med oppdrag fra samlere som er ute etter helt spesielle ting.
Til tross for at Mohn opererer i det aller fineste sjiktet av byens kunst og antikkmiljø, har de mye kunst som ikke ligger høyere i pris enn at alle som er opptatt av å skape et vakkert hjem, enten bør ta turen innom eller gå inn på husets nettbutikk. Fredrik forteller at mange blir overasket over at de har så mye fint til såpass hyggelige priser og viser til at de i nettbutikken har priser fra 2.000,- og opp til ca. 200.000,-.
– Akkurat nå er det faktisk mulig å gjøre svært gode kjøp. Jeg tror at mye av det vi har til salgs kommer til å øke kraftig i pris i årene som kommer.

Bærekraft og gjenbruk

En annen ting Mohn har lagt merke til er trenden med god kvalitet, gjenbruk og bærekraft.
– Vi ser det veldig tydelig, spesielt hos de yngre kundene. De har veldig sansen både for kvalitet, bærekraft og gjenbruk, i tillegg til at de vil ha noe til hjemmet som er helt unikt. Om du er opptatt av disse tingene er Mohns Kunsthandel definitivt det riktige stedet. Det er spesielt artig å se hvordan kreative kunder mikser klassisk kunst med moderne møbler eller omvendt.
Mohn mener at altfor mange hjem i dag er tomme upersonlige skall der hele budsjettet har gått med til eksteriør.
– Hos oss forhandler vi møbler og kunst som gir ethvert hjem sjel og personlighet. Mange er altfor opptatt at de aller siste trendene når de skal innrede hjemmet sitt. Vi er hevet over den slags. Vakre klassiske møbler og kunst har en tidløs kvalitet som aldri går av moten, og i motsetning til ting for eksempel et møbel, som er veldig i motebildet akkurat nå vil et møbel handlet hos oss mest sannsynlig øke i verdi.

Antgagelig J. C. Dahl fra Bergen.

Fakta Mohn Kunsthandel

Tekst & foto: Stein O. Kaasa
 

Følg IN magasinet på Facebook