Hjem » Oslo » Hjem & fritid » Mitt drømmekjøkken

Mitt drømmekjøkken

Kjøkkenet er et av hjemmets viktigste rom. Tross alt tilbringer vi mye tid der. For mange familier blir kjøkkenet en slags oase – et naturlig samlingspunkt i en ellers travel hverdag. Der spiser vi våre måltider – og snakker om dagens små og store begivenheter. Men kjøkkenet skal ikke bare være trivelig – det skal også være praktisk. Og ikke uten grunn er nettopp kjøkkenet det rommet vi legger mest tid og krefter i når vi pusser opp.
_MG_2034 copy

Smarte løsninger i lekker innpakning

I oktober i fjor forlot Sigdal kjøkken sitt gamle utsalg i Drammensveien til fordel for et større lokale på Skøyen. Med sin unike beliggenhet er butikken godt synlig for både fotgjengere og bilister. Den er stor og åpen, og strekker seg over flere etasjer.  – Vi synes det er blitt flott. Bedre plass gir også bedre utstillinger, forteller daglig leder Per Arne Lunde. Tidligere måtte kundene i mye større grad forholde seg til kataloger. Nå kan de boltre seg mellom den ene modellen etter den andre.  For valgmulighetene er mange.  Her finnes klassiske kjøkken i heltre, men også innredninger med et mer moderne uttrykk – der klare farger og glatte flater står i sentrum. Smarte og innbydende løsninger for både store villaer og små leiligheter. Solide benker gir flere bruksområder, og kan like gjerne benyttes til matlaging som til spisebord. Skap og skuffer leveres både med håndtak og motor.

_MG_2048 copy

Hva er mest trendy?

– Egentlig er det litt vanskelig å peke ut en modell som selger mer enn andre, sier Lunde. Men legger til at glatte flater og åpne hyller er noe av det som blir betraktet som mest trendy akkurat nå.  – Likevel viser det seg at svært mange ender opp med et kjøkken som dette, fortsetter han. Og viser til en smakfull modell med fronter i kremfarget tre. Det minner om dansk sommer – lyst og luftig. Skapene er romslige, og kan leveres i full takhøyde. Prisen er heller ikke avskrekkende.

Skap i alle høyder

Foruten et omfatttende utvalg av kjøkkeninnredninger, kjøleskap og komfyrer, tilbyr Sigdal på Skøyen også spesialbygde garderobeskap.  Selv skulle jeg gjerne ønske meg noe av det jeg ser utstilt, men har av en eller annen grunn fått det for meg at det vil bli vanskelig å montere der jeg bor – i en loftsleilighet med skråtak.  Det viser seg at jeg tar feil.  – Ikke noe problem, forteller Lunde. Disse modellene leveres i alle høyder.

_MG_2037 copy

Verden går fremover

Foruten bedre utstillingsmuligheter gir Sigdals nye lokaler dessuten rom for en helt unik kundebehandling.  En resepsjon ved inngangspartiet sørger for å etterkomme kundens ønsker, og sette dem i kontakt med riktig behandler.  Sigdal disponerer også hele annen etasje, der skjermede rom gjør at ansatte og kunder kan samarbeide uforstyrret.  Betjeningen benytter selvsagt moderne dataprogrammer når de tegner – en prosess kjøper kan følge via en solid flatskjerm montert på veggen.  – På den måten får alle parter et bedre inntrykk av hvordan det ferdige kjøkkenet vil arte seg, sier Lunde. Tidligere måtte kunden nærmest henge over skulderen til de ansatte – noe som fort kunne bli litt “knotete”. Verden går fremover, og godt er det, fortsetter han.  Han anbefaler å bestille time. På den måten er kunden sikret den hjelpen de har krav på. Til sammen ti ansatte veksler mellom butikk, kontorer og resepsjon. Og har på den måten solid kunnskap til alle deler av driften.  – Vi forsøker etter beste evne å etterkomme kundens ønsker, men gir også litt forsiktig veiledning om det er nødvendig. Dette for å sikre at det ferdig monterte kjøkkenet holder best mulig kvalitet. Da får man dessuten tilfredse kunder, sier Lunde.  Flere av utstillingsmodellene hos Sigdal på Skøyen er fullt operative kjøkken. Tidvis lages det mat til fornøyde samarbeidspartnere. Slike samlinger er riktignok foreløpig forbeholdt byggherrer og entreprenører – som Sigdal kjøkken har jobbet tett sammen med i mange år.

Stolt av Sigdal

– For de fleste er det viktig å trives på kjøkkenet, og mange er nok også mer opptattt av hvilke trender som rører seg på markedet. Tidligere hadde et kjøkken en gjennomsnittlig levealder på atten år. Nå er den nede i ti.  Vi er stolte av den nye butikken vår. Takket være bedre plass og ny teknologi kan vi gjøre en enda bedre jobb enn tidligere, avslutter Per Arne Lunde.

Tekst: Siri Gerrard  Foto: Stian Broch Nielsen