Hjem » Interiør & design »  Miljøansvar på agendaen

Miljøansvar på agendaen

Drømmer du om et helt unikt kjøkken, samtidig som du vil ta hensyn til miljøet? Da er Rotpunkt det riktige valget for deg.

Når man kjøper nytt kjøkken tar man en viktig beslutning – for seg selv, hjemmet, familien – og for fremtiden. Et kjøkken er ikke bare et kjøkken. Såpass vet vi. Du har kanskje også miljøet på agendaen, og da er det viktig å velge riktig. Kjøkkenprodusenten Rotpunkt har tatt både Tyskland, Nederland og Skandinavia med storm. Butikkene på Skøyen og Alnabru gjør stor suksess og utvidelsen i Norge fortsetter. Kanskje ikke så rart når tysk kvalitet og et enormt miljøfokus kombineres. Ja takk, begge deler, sier de fornøyde kundene.
– Det er ikke lenger bare design, funksjonalitet og kvalitet som er viktig, men også miljø og bærekraft. Og dette er et stort engasjement hos oss, sier Frank hos Rotpunkt Norge.

Noe for enhver smak

Liker du minimalistisk urbant, klassisk? Lyst, mørkt eller eik? Rotpunkt er kjent for sitt vide sortiment av både modeller, farger og stiler. Ønsker du å perfeksjonere kjøkkenet ditt? Da er rådet er enkelt.
– Bestill en gratis konsultasjon. Vi liker å kombinere ulike stiler og moduler, og kan vise eksempler på hvordan kjøkkenet ditt virkelig kan skille seg ut, forklarer Frank.
Hos Rotpunkt tegner de opp hva du ser for deg og veileder deg i prosessen mot drømmekjøkkenet.

Klima angår oss alle

– Vi vil gjøre det enkelt for deg å ta gode valg. Valg som tar hensyn til kvalitet og miljø. 
Det spiller ingen rolle om du er ung eller gammel, vi er alle ansvarlige for miljø, klima og vår planet. Hos Rotpunkt er miljø tatt hensyn til i alle ledd. De tar hensyn til blant annet frakt, utslipp fra fabrikken og produksjonsmetoden. I materialet benytter de seg av Green Line Bioboard, som er en ny PEFC sertifisert produksjon. Her kombineres tre med bl.a. hurtigvoksende maiskolber, som ikke kan anvendes i matproduksjon. Resultatet blir et fantastisk solid produkt. Bioboard reduserer forbruket av trevare med hele 37% og gjør materialet 30% lettere, uten å påvirke verken holdbarhet eller kvalitet.
– Hos oss får du topp kvalitet, laget på den beste måten. Og vi jobber stadig med nye klimamål, avslutter Frank.
Er du klar for ditt nye bærekraftige kjøkken?

Rotpunkts miljøagenda:

100% karbonnøytral innen 2020 er ett av deres mål. Se alle deres mål for miljøet her.
• 2017: Reduksjon i materialforbruk og svinn grunnet investering i nye effektive høyteknologiske skjæremaskiner.
• 2018: Sertifisering av alle fabrikkene i forhold til energiforbruk i tråd med ISO 50001. Fokus på e-mobilitet og lansert et støtteprogram for å sykle til jobb for alle ansatte og deres familier.
• 2019: Analyse av selskapets totale CO2 utslipp og etablering av et miljøregnskap.
• 2020: 100% karbonnøytral produksjon skal innføres på begge fabrikkene i Tyskland gjennom flere tiltak.
• 2021: Ferdigstille selskapets totale overgang til grønn elektrisitet.
* Kun et utdrag. Les mer på deres nettsider.

FAKTA: Rotpunkt Kjøkken

• Avdelinger: 
-Alnabru; Verkseier Furulundsvei 4, 0668 Oslo 
- Skøyen; Karenslyst Allé 36, 0278 Oslo 
• Telefon: 22 83 38 80 / 905 83 363
• E-post: post@rotpunkt.no
• Webside: rotpunkt.no
• Facebook: facebook.com/Rotpunktoslo

Tekst: IN magasinet | Foto: Rotpunkt
 

Følg IN magasinet på Facebook