Hjem » Klær & mote »  Merkevarebutikk med stil

Merkevarebutikk med stil

En stri vind i Langgata i Sandnes blåser oss inn i nr. 12. Der tar Top Man imot oss i varme og vakre høstfarger tidlig i november. Den 40-år gamle butikken på 600 m² er åpen og innbydende med lekre små utstillinger hvor vi enn snur oss.

Daglig leder Silje Bjelland Olsson viser frem varer fra Polo Ralph Laurens tidlige vårkolleksjon. Dette er populære julegaver som ikke er en del av butikkens januarsalg. Foto: Anne-Trine Benjaminsen & Top Man.

Vi hilser på Silje Bjelland Olsson som nylig overtok butikken etter sin far, Per Bjelland. Sammen med to kamerater startet han Top Man i Langgata 1 i 1982. Etter hvert vokste behovet for større lokaler og etter en kort periode i nr. 15 endte butikken i nr. 12 i selveide lokaler - der den har holdt til siden. Det er Langgata som gjelder i Sandnes.

Merkevarebutikk

Top Man, som i dag er en ren familiebedrift, profilerer seg som zen merkevarebutikk og satser på solide, kjente merker som for eksempel Polo Ralph Lauren, Gant, Sand og de norske merkene Frislid og UBR, sistnevnte med rot i Stavanger. 
– Vi selger klær og tilbehør i flere prisklasser, alle kan finne noe som passer. Men de fleste av de merkene vi selger er preget av høy kvalitet, og vi mener nok at kvalitet henger sammen med pris, sier Silje. 
Mange av butikkens faste kunder er trofast mot sine favoritter, Top Man er i Sandnes eneforhandler av populære Polo Ralph Lauren, og også andre merker.

Den første dressen

Top Man har mange faste kunder i alle årsklasser, og viktig kundepleie starter allerede i konfirmasjonsalderen. Da kommer far, som kanskje kjøpte sin egen konfirmasjonsdress her, innom med konfirmanten i jakten på den aller første dressen. Top Man selger dresser helt ned i størrelse 12 år og justerer hos skredder ved behov. 
– Mange konfirmanter blir positivt overrasket over vareutvalget vårt når de bare får sett seg om, dette er i aller høyeste grad våre fremtidige kunder, sier Silje.

Butikken er smakfullt innredet. Foto: Top Man.

Blått er aldri feil

Vareutvalget denne høstdagen matcher novemberdagens egne farger. Orange, brunt, lavmælt grønt og rødt – og så blått da. 
– Vi selger absolutt mest blått, forteller butikksjef John Nilsen. 
– Ja, mannen er jo sånn sett litt håpløs da, legger han til med et smil. 
Men blått blir aldri feil og nyansene er mange. De er begge enig i at menn og kvinner har forskjellig handlemønster. Mens den mannlige shopperen fremstår enkel og lojal, ofte med en grunnleggende ide om at han «trenger ingen ting», vandrer kvinnen fra butikk til butikk for å se og tenke, men innimellom kan det bli mye impulsshopping.

Interiør med særpreg

Det 40 år gamle interiøret i butikken har særpreg og en vakker lød, selv prøverommene ser innbydende ut. Interiøret er diskret pyntet med store vaser med kunstnerisk påfyll. Butikken har vakre utstillinger, noe Silje brenner for. 
– Dette er noe jeg koser meg med, jeg liker å sette sammen antrekk for å vise kolleksjonenes muligheter. 
Høstens trender har gitt oss storskjorter i flanell til både utebruk og innebruk, fløyelsbuksen kom tilbake, rutene har vært fremtredende, og det slår oss at her finner vi stoff i solid kvalitet. Dette er klær som er produsert for å vare noen år. Men nå er julehandelen i gang, allerede i slutten av oktober måtte julepapiret hentes frem og plutselig er en ny kolleksjon på vei. Til våren skal vi kle oss i lin i alle varianter, naturen skal fortsatt prege fargene med beige, sand og olivengrønt. 

Favorittkunden

Vi spør de to i butikken hvem som er favorittkunden og de er ikke i tvil: Det er «lørdagskunden». De har ofte bedre tid og er dermed åpne for forslag og råd. Silje har jobbet i butikken i hele sitt voksne liv, i forskjellige stillinger, og har dermed lang erfaring med både kundepleie og service. 
– Jeg er opptatt av at vi skal ha en lett og uformell tone i butikken, kundene skal føle seg hjemme.
Og det er ikke vanskelig å føle seg hjemme hos Top Man i Sandnes sammen med to ansatte med både fagkunnskap og smittende humør.

Fakta Top Man i Sandnes

  • Top Man selger herreklær. Det har de gjort siden 1982, så det kan de litt om.
  • Adresse: Langgata 12, 4306 Sandnes
  • Tlf: 51 66 18 40
  • Epost: post@top-man.no
  • Instagram: @topman_as
  • Facebook: Top Man i Sandnes

Tekst: Anne-Trine Benjaminsen | Foto: Anne-Trine Benjaminsen & Top Man
 

Følg IN magasinet på Facebook