Hjem » Bergen » Hjem & fritid »  Med kvalitet i fokus

Med kvalitet i fokus

De siste års kalde vintre på Vestlandet gjør at Bergenserne har mulighet til å utøve vintersport uten å måtte dra lengre enn til byfjellene, og butikkene er proppfulle av tilbud på alt slags utstyr. De store sportsvarekjedene kan skilte med et veldig stort utvalg, men det kan i mange tilfeller lønne seg å oppsøke de mer spesialiserte.

Article image

 IN magasinet tok turen innom Outdoor Sport i Bergen sentrum for å få tips før ski-sesongen er i gang. «Nå er jo ski-pakker veldig populære. Men jeg er litt skeptisk til slike tilbud. Om man ser nærmere på disse tilbudene viser det seg gjerne at det ikke er billigere enn hos f.eks. oss». Atle Christiansen er engasjert når han forteller om hvor viktig det er at folk får kvalitet for pengene. «Hvis man ser litt på noen av ski-pakkene som selges rundtom, så er det kanskje helt greie ski og bindinger, men dårlige sko. Om man tar turen innom her, vil man oppdage at vi har de samme produktene, men det koster et par hundrelapper mer fordi vi har bedre sko med i pakkene. Det er lett å bli litt forvirret når man ser på slike pakker, jeg vil råde alle til å sjekke pris og kvalitet på hvert produkt og sammenligne det med andre butikker. Det lønner seg ofte». 

Article image

Riktig utstyr betyr mer enn man tror

 Atle er også opptatt av å holde riktig fokus. Man kan ikke være best på alt. En rekke andre sportsbutikker i sentrum har spesialisert seg på f.eks. fotballdrakter og fiskeutstyr. «Hvorfor skal vi da være som de? Vi kan være flink på det vi kan; ski og tur. Det er viktig for oss at kundene går ut døren vel vitende om at de har gjort en god handel». Outdoor Sport tilhører kjeden Sport1, en kjede som fungerer litt annerledes enn mange andre. Her har man rett til å velge ut hele sortimentet selv, og dermed bygge opp butikken etter egne ønsker og kunnskap. «Man slipper altså at noen på et kontor i Oslo plukker ut hva man skal selge» forklarer Atle. Hver enkelt butikk i kjeden har dermed sine egne fagområder, noe som er tydelig på Outdoor Sport. Ved skoene er det en innretning med forskjellige typer underlag, slik at man kan finne akkurat den skoen man trenger. Den store og moderne butikken har det meste for den som er glad i friluftsliv. Riktig utstyr er viktig for å unngå skader og feilbelastninger, og for et barn kan dårlige sko fullstendig ødelegge turgleden. Når man skal finne utstyr til de små er det ekstra viktig å bruke god tid på å finne det riktige produktet. Barn har større risiko for nedkjøling enn voksne på grunn av bl.a. redusert varmeproduksjon. Dagens skiklær er nærmest for vitenskap å regne, og de ansatte har mye produktkunnskap. Sport1, og dermed også Outdoor Sport, er sponsorer av TVNorge-serien «71 grader Nord». 14 deltakere konkurrerer om å komme seg fra Lindesnes til Nordkapp. Under hele den fem uker lange turen, bærer de en sekk som veier en tredel av sin egen kroppsvekt. I tillegg må de forsere en rekke hindringer og utfordringer. Serien var en av storsatsningene i høst, og årets utgave hadde høyere seertall enn noen gang.

Article image

Populære gaver

 Skiutstyr og andre sportsartikler er populære gaver til jul, både til store og små. Atle viser frem den nye typen alpin-utstyr, som kan brukes til langt mer enn å «bare» stå på slalåm. På denne typen ski kan man løsne på bindingene bak, slik at man kan komfortabelt gå bortover. De er også lettere enn vanlige slalåmski. I Bergensområdet er det mange fine og lett tilgjengelige skisteder, og stadig flere bruker ski som trening. «Folk er mer og mer opptatt av trenings-aspektet når de handler utstyr» forteller Atle, og de vil ha kvalitet. Det er vi villig til å bruke penger på. Ifølge den årlige oversikten fra Sporting Goods Intelligence (SGI) er det ingen andre land i Europa der innbyggerne bruker så mye penger på sportsutstyr som i Norge. Og det er god margin til nummer to, som er Sveits. 

Article image

Hva ellers skal man huske på?

 Det er lurt å tenke nøye gjennom hva man faktisk skal. Skal du stå mye slalåm nær en stolheis, kan du velge kraftig utstyr. Om du skal på langtur, eller gjennom mye forskjellig terreng, må alt være så lett så mulig. Om man skal langt, er det veldig viktig at sekken inneholder enkelte ting. Spade, søkestang, førstehjelpsutstyr, mat og drikke. Det er også greit å ha med seg en dun- eller skalljakke (sistnevnte puster og er vindtett), og feste for hjelm på utsiden. Vær og vind spiller selvsagt en stor rolle, og de ansatte ved Outdoor Sport innehar kunnskap som kan hjelpe deg å pakke den riktige sekken til turen. 

 
Tekst & foto: Silja Sirevåg