Historisk vin i boks
Da den spanske vinprodusenten Torres bestemte seg for å tappe vin på flaske mente ekspertene at det kom til å ruinere selskapet. De tok feil. Nå 100 år senere står Torres klar med bestselgeren Coronas på papp.
I dag er familiesel...
Les mer
Lidenskap og vitenskap på bordet
Det blir stadig flere norske akevittelskere. Den feminine Fru Lysholm Aquavit er blant de mildere akevittene som treffer nye målgrupper. De siste ti årene har det totale akevittsalget økt med 50 prosent.
Flere urbane kvinner følger e...
Les mer
Vinetikette
Nyttår er anledningen der både vinkunnskap, takt og tone blir satt på prøve. Ofte i en salig miks av venner, kjente og ukjente, gjerne ispedd noen man vil gjøre ekstra godt inntrykk på. Da gjelder det å kjenne sin vinetikette, så man u...
Her er noen...
Les mer
Med sjefskokk Sonja Lee i Rottatouilles fotspor
Reis med barna til Paris i fotsporene til rotten Remy fra Disney filmen Rottatouille, og opplev verdensbyen fra en ny vinkel.
For første gang lanseres egne temareiser for barn i Norge, og første reise går til Paris. Sjefskokk på reisen ...
Les mer
Når en pepperkakebaker baker pepperkaker
Duften av pepperkaker som blander seg med julesanger. Små hender med kjevler i - og en diger deig midt på bordet. Kan det bli mer jul?
I Snippen barnehage er juleforberedelsene i full sving. Peppekakedeigen er bakt på forhånd, og ende...
Les mer
Julemat i norske hjem
Hvorfor spiser noen svineribbe eller pinnekjøtt på julaften, mens andre velger lutefisk eller kalkun?
Hva som spises i julen varierer geografisk og slektsmessig. I Trøndelag og på Østlandet er det tradisjon å spise svineribbe, mens de...
Les mer
Julens gyldne dråper
I do love this stuff! Under innspillingen av sin TV-serie om det skandinaviske kjøkken ble kokken Keith Floyd introdusert for regionens «nasjonaldrikk» akevitt. Det ble mange drammer. Det samme gjør det for feststemte nordmenn, ide...
Jo krafti...
Les mer
Tre liter førjuls-vin
Christer Berens røde pappvin M dA er blitt mykere, saftigere og rikere enn da vi smakte den i mai. Det gjør at den passer bedre til førjulsmat.
Siden pappvin er ferskvare, ligger vinen på tank i Italia og tappes annenhver måned. ...
Les mer
Og vægen skulle vara lett å gå
«Vægen» er dessverre ikke alltid lett å gå. I alle fall ikke når det dreier seg om å velge vin til julemat. Øl og akevitt har lenge vært «det sikre» tilbehøret når julematen kom på bordet. Ikke bare fordi julematen angivelig bare unnta...
¨For å komme til ...
Les mer
Kortreist julemat
Til tross for at det finnes mange produsenter som tilbyr julemat av alle slag, er Coop Mega Molde den eneste dagligvarebutikk i Molde som tilbyr råvarer fra flere lokale produsenter, også når det er julemat som skal på bordet.
For C...
Les mer
Svenske Waynes Coffee har kommet til Norge
Skandinavias største kaffekjede, Waynes Coffee, åpnet dørene i Norge denne uken. Lykkes de i å vinne nordmenns hjerter kopp for kopp, slik de ønsker, kan Waynes bli å finne over hele Norge.
- Vi var tre venner som i 1994 savne...
Les mer
Delikatessen i dypet
Anarhichas lupus eller gråsteinbiten som vi kjenner den. Utseende som et fryktinngytende monster. Fra gammelt av ble den kalt for ufisk - i disse dager en av de beste delikatessene vi kan få fra havet.
Steinbiten har et hvitt kjøtt...
Les mer
Grand Marnier Trophy 2008
Når Grand Marnier arrangerte det fjerde Grand Marnier Trophy i Paris manglet det ikke noe. Mat og drikke i alle varianter, og cabaret med 3 retters gourmetmiddag for å toppe det hele. I sentrum av alt var noen av verdens beste bartende...
Med E...
Les mer
Cocktails ved sjøsiden
Cocktailbaren Vinsj finner du nede ved havna i Molde. Dette er stedet hvor du kan kose deg med cocktaildrinker.
Hos Vinsj får du byens beste cocktails og drinker, mikset av de beste bartenderne. Vinsj er det perfekte møtestedet for folk...
Les mer
Stedet med smaker
Hos Den Gode Smak får du spennende gourmetmat fra Baskerland i Sør-Frankrike til ekte norsk gårdsmat.
Du kan velge mellom svinepate, andelever, chutney, samt mye forskjellig hjemmelaget syltetøy og gele (helt uten tilsetningsstoffe...
Les mer
Menn liker ikke rosa
Nå lanseres sommerens helrosa vinkartong. Nyheten vil nok falle best i smak hos kvinnelige vinelskere. Bare to av ti norske menn liker fargen, viser en undersøkelse.
Redd for rosa Er norske menn redd for rosa? I forbindelse med lanse...
Les mer