Hjem » Bergen » Hjem & fritid »  Lytt til hjertet

Lytt til hjertet

Bryllup handler ikke bare om å finne den rette personen å gifte seg med, men også den rette kjolen. Belle Amie Brudesalong guider kvinner til å følge intuisjonen sin når dette valget skal tas. På bryllupsdagen skal man nemlig være sitt eget stilikon, og da må man lytte til hjertet.

Det er jubileumsår for Belle Amie. Hele 25 år har gått siden Marie Louise Kraakenes grunnla brudesalongen i kjelleren i familiens private bolig. Der fant man klær både til brud, brudgom og bryllupsgjester. Datteren Ellen Kristine Kraakenes var atten år gammel den gangen, og flittig medhjelper i butikken. Nå er hun eier og daglig leder, og har vært det siden 2003.

Rørende møter

– Tenk alt jeg har fått oppleve, og alle de spennende menneskene jeg har møtt – det er snakk om rundt tolv tusen brudepar opp gjennom disse årene. Jeg har lært så mye om livet. Kjærligheten til livet og hverandre er den viktigste drivkraften vi har. Med takknemlighet og ydmykhet er vi som jobber her vitner til møtet mellom brud og brudekjole, og siden brudgom og familie. Det er rørende å se store, voksne mannfolk gråte av glede. Følelsene er helt på utsiden.

Sitt eget stilikon

– Brudekjolen er viktig fordi den skal fange evigheten og markere starten på en ny historie. Hva ønsker man å ta med seg inn i denne nye epoken? Når man skal gjøre et slikt valg, må man tenke på hva som gir glede i livet. Det handler ikke bare om en kjole, men om å innse at man er god nok akkurat som man er. På bryllupsdagen skal man være sitt eget stilikon, ikke slavisk følge trender eller andres meninger. Dette krever mot og selvtillit, men til gjengjeld vil man virkelig stråle i en brudekjole som gjenspeiler hvem man er. Vi guider kundene våre til å lytte til hjertet og følge intuisjonen sin. Slik ender de opp med den rette kjolen, smiler Kraakenes.

Trendy kolleksjoner

Den populære brudesalongen vokste fort ut av kjellerlokalet, og flyttet til Hjelteryggen Senter i 1993. Nå holder de til i Domkirkegaten 3 i Bergen sentrum. Blant kunder og designere blir de regnet som markedsledende på sitt felt. Kolleksjoner fra Enzoani, Blue by Enzoani, Modeca, Maggie Sottero, La Sposa, Rembo Styling, Marylise, Vintage Wedding Dress Company og Jesus Peiro sørger for en stor bredde innenfor stil og uttrykk. Her finnes alt fra enkle vintagekjoler til store og sensuelle brudekjoler. Også herrene har mye å velge i, blant annet elegante dresser fra Javier Arnaiz. Belle Amie fører trendsettende kolleksjoner av høy kvalitet, og er tydelige på personlig oppfølging og kundeaktiviteter.

Storfint besøk

Over tre dager i januar og februar har gifteklare bergensere fått gleden av å møte celebre representanter fra noen av de store merkene som finnes i salongen. Stylisten Jessica Seaman var til stede for Vintage Wedding Dress Company fra London. Dick van Zutphen fra Nederland var også på besøk. Han har jobbet for både Enzoani og Blue by Enzoani med ansvar for det globale markedet, og har sitt eget merke – Modeca. I likhet med brudene, har også herrene fått storfint besøk. Peter Dierckx fra Belgia representerer mange design i Europa, deriblant de sofistikerte Javier Arnaiz-dressene med skreddersydd passform og utsøkte detaljer. Annes Hårdesign deltok også for å freshe opp brudene, og Christin Eide stilte opp som fotograf for dem som ønsket en photoshoot til slutt.
– Ved å arrangere Designdager ønsker vi å bidra til et kunnskapsløft både for kunder og ansatte. Det rører meg veldig at representanter fra store merker ser på oss som en så attraktiv samarbeidspartner at de ønsker å ta turen hit, sier hun.

Brud i august

En av disse designdagene er Ingrid Fauskanger i salongen på jakt etter drømmekjolen. Hun skal gifte seg i august, og boltrer seg nå i lekre kreasjoner fra Vintage Wedding Dress Company. Vintagekjoler er stort i år. Stylisten Jessica Seaman svinser rundt henne, tilpasser kjolen og leker med tilbehør av alle slag – fjær, pels og silke.
– Dette var kjekt, og ekstra gøy å få hjelp av en stylist. De ansatte her er veldig koselige, og flinke å hjelpe til. Det er viktig når man skal gjøre et så stort kjøp, sier Fauskanger, som vet at det er hun selv som må ta det vanskelige valget til slutt. 
Bak suksessen ligger mye hardt arbeid. Kraakenes reiser land og strand rundt på jakt etter inntrykk og inspirasjon. London, Amsterdam, Italia og Los Angeles er noen av stedene hun besøker jevnlig. Der kan hun virkelig sanse inn og lukte på de ulike kolleksjonene. Det Belle Amie tar inn i butikken gjenspeiler derfor det som foregår ute i verden. De er tidlig ute med det siste, og har stor bredde i utvalget. Det aller viktigste for Ellen Kristine Kraakenes er likevel ikke trender, men kjærlighet – til livet, hverandre og seg selv.

Tekst: Anette Talstad | Foto: Anette Talstad & Petter Solheim

Følg IN magasinet på Facebook