Hjem » Interiør & design »  Langt liv i en god seng

Langt liv i en god seng

De bærekraftige Oeko-tex sengene fra DUX er tidsaktuelle. Selv om de kan vare et helt liv. 

DUX sengene har høy komfort og lang levetid og er slik en god investering.
DUX sengene har høy komfort og lang levetid og er slik en god investering.

Duxiana fører senger som kan leve et like langt liv som de som kjøper dem. 
– Vi har kunder som har senger fra oss som er over 50 år gamle, forteller Kjersti Hamnes - innehaver av Duxiana butikkene i Bergen og Oslo. 
Duxiana selger senger fra generasjonsfirmaet DUX. Med egenproduksjon av alle elementer kan butikken levere det som skal til for at en seng skal ha et langt liv. 
– DUX har kontroll på alt. De produserer alle deler selv og bruker ikke som de fleste andre sengeprodusenter ulike firmaer til de forskjellige bestanddelene, sier hun. 
Hamnes har ført det svenske sengemerket i en årrekke og har faste og fornøyde kunder. 
– Når noen først har kjøpet en DUX seng kjøper de ikke noe annet, forteller hun. 
Kvalitet og holdbarhet er i fokus. 
– Sengene vi selger blir sjelden kassert. Om kundene våre vil bytte ut sengen sin, havner den gamle sengen vanligvis på hytta eller på et gjesterom,
sier hun. 
Utrykket til DUX sengene er klassisk, men skulle noen ønske å tilpasse den til nytt interiør er det mulig å skifte ut tekstilene. 
– En DUX seng er klassisk, men kan holdes trendy om det er viktig for kunden, sier Hamnes. 

Til venstre: Innehaver av DUXIANA butikkene i Oslo og Bergen Kjersti Hamnes understreker viktigheten av en god seng for god søvn. | Til høyre: Oeko-tex sengene fra DUX har et innovativt, justerbart og fornybart design. Tanken er at det skal være den eneste sengen du noen gang trenger å kjøpe.
Til venstre: Innehaver av DUXIANA butikkene i Oslo og Bergen Kjersti Hamnes understreker viktigheten av en god seng for god søvn. | Til høyre: Oeko-tex sengene fra DUX har et innovativt, justerbart og fornybart design. Tanken er at det skal være den eneste sengen du noen gang trenger å kjøpe.

Bærekraft

DUX har som ambisjon å produsere de mest bærekraftige sengene på markedet. Sengene er oeko-tex 100 sertifisert og det innovative designet består av justerbare komponenter. Det vil si at de kan skiftes ut og eller oppgraderes. Tanken bak det fornybare designet er at DUX sengen skal være den eneste sengen du noen gang trenger å kjøpe. Å investere i en DUX seng er slik ikke bare bærekraftig, men også økonomisk. 
– Mange har en oppfatning av at DUX sengene er veldig kostbare, men etter et besøk i våre butikker er de ofte positivt overrasket. Tatt i betraktning den lange levetiden og høye komforten på disse sengene, er dette en god investering, sier Hamnes.

God seng god søvn

Teknologien bak DUX sengene er resultat av nesten 90 års forskning og testing og anses som en av de meste avanserte på markedet. Firmaet vier mye tid til stadig forbedring av designet bak sengene de selger. Målet er å bygge senger som gir dyp søvn og den komforten folk trenger for å restituere kroppen mens de sover. Hamnes mener at en god seng skal gi god trykkavlastning og følge kroppen. Sengen skal også være dynamisk og følge kroppens bevegelser om natten. 
– DUX sengene er utstyrt med en spiral som både skyver og tar imot. Slik slipper den som sover i sengen å bruke særlig muskelkraft for å snu seg og dermed bevarer dypsøvnen, forklarer Hamnes. 
DUX sengene er altså konstruert for å gi mest mulig støtte, men samtidig for å bevege seg med kroppen. Tilpasset kroppens vekt og form, gir sengen slik kontinuerlig støtte og rom for god blodsirkulasjon samtidig som musklene slapper av. DUX sengene er også konstruert uten mye innvendig fyllmasse, slik at de er åpne og luftige. Dette sørger for en god temperatur i sengene og hindrer at det blir varmt og klamt. 
Hamnes understreker viktigheten av å sove i en god seng.
– Det er gjennom natten vi restituerer og jo flere timer vi klarer å bevare dypsøvnen jo bedre føler vi oss neste dag.

Til venstre: Jetson stolen designet av Bruno Mathsson er en populær klassiker fra DUXIANA | Til høyre: DUXIANA fører også en kolleksjon møbler bestående av tidløse klassikere og moderne design.
Til venstre: Jetson stolen designet av Bruno Mathsson er en populær klassiker fra DUXIANA | Til høyre: DUXIANA fører også en kolleksjon møbler bestående av tidløse klassikere og moderne design.

Møbler

I tillegg til sengekolleksjonen fører DUXIANA også møbler. Kolleksjonen består av tidløse klassikere og moderne design. 
– Vi har en begrenset kolleksjon av ikoniske kvalitetsmøbler, forteller Hamnes. 
Butikken selger mest av Jetson stolen designet av Bruno Mathsson, men har også sofaer, bord og andre stoler som del av sitt sortiment. 
– Dette er møbler av solid og godt håndverk som folk vil ha, forteller hun. 
Da det er senger DUX har spesialisert seg på er møbelutvalget ikke stort, men det selger godt. 
– Vi har for eksempel kun en type spisestol, men denne selger vi mye av, forteller Hamnes. 
DUXIANA har butikker i Oslo og i Bergen.

DUXIANA spesialbutikken for DUX i Oslo

  • DUX ble grunnlagt av Efraim Ljung i Sverige i 1926 er fremdeles 100% familieeid. I dag selges sengene i over 30 land og i mer enn 300 butikker.
  • Hos DUXIANA i Vika finner du alt du trenger for å skape et hyggelig og innbydende soverom. De har møbelkolleksjonene fra DUX, lamper fra Louis Poulsen og sengetøy fra DUX bed linen, Himla, Abate, Gant Home og Elegante.
  • Adresse: Haakon VII‘s gate, 0161 OSLO
  • Web: www.duxiana.no
  • Facebook.com/DuxianaVika
  • Instagram.com/DuxianaOslo
  • Tlf: 22 83 22 12

DUXIANA spesialbutikken for DUX i Bergen

Tekst: IN magasinet | Foto: Dux & Duxiana
 

Følg IN magasinet på Facebook