Hjem >  Kortreist luksus

Kortreist luksus

De store opplevelsene trenger ikke utfolde seg på andre siden av kloden. Av og til befinner de seg bare en liten busstur unna. Fotballegenden Maradona og stjerneartisten Rihanna måtte begge til Bergen for å finne en av sine hotellfavoritter.

Det er bokstavelig talt tett mellom celebritetene i resepsjonsområdet på Clarion Collection Hotel Havnekontoret. Navnetrekkene til profilerte kjendiser fra inn- og utland som har besøkt hotellet på Bradbenken pryder de nypussede plakettene på hotellets egen Wall of Fame. En imponerende samling verdensartister, idrettsstjerner, kjente skuespillere og andre notabiliteter lyser mot deg – du risikerer å bli en smule star strucked i det du ankommer den elegante resepsjonen. 

Hjemmekoselig atmosfære

Like fullt er det en lun og avslappet, ja nesten hjemmekoselig atmosfære som møter deg i det du kommer innenfor dørene til hotellet, som reiseportalen Tripadvisor har ranket som førstevalget blant alle Bergens hoteller. 
    Grunnen til topplasseringen ligger i nettopp den trivelige og behagelige stemningen som råder innenfor veggene til den nybarokke steinbygningen fra 1920-årene.
– Hver gjest er unik, og vi setter vår ære i å få den enkelte til å føle seg som hjemme. Derfor yter vårt engasjerte personale alltid det lille ekstra, for at gjestene våre skal trives og ha det bra. Det gjelder både langveisfarende gjester i ukedagene, men også bergensere og andre fra nærområdet som velger å tilbringe tid hos oss i helgene. Vi skal ganske enkelt vise omsorg og ta godt vare på – være som en familie for dem, påpeker administrerende direktør ved Hotel Havnekontoret, Hilde Berentsen.

Luksus midt i smørøyet

Hotelldirektøren har merket at stadig flere fra det hun kaller hjemmemarkedet, altså privatpersoner med tilhold i landets nest største by, velger å ta en helg på hotell i hjembyen framfor å reise til europeiske metropoler.
– Vi har både enslige, par og vennegjenger som dropper å fly og heller tar buss, taxi eller egen skyss til byen, og tar inn hos oss. Slik sparer de jo både tid, penger og miljø, sier Hilde Berentsen, som tror kortreiste helgeturer er en trend som bare kommer til å forsterke seg i årene framover.

Tekst: Geir Dahle | Foto: Hotel Havnekontoret & Geir Dahle

Følg IN magasinet på Facebook