Hjem » Mat & drikke »  Klar for krabbefest i høst?

Klar for krabbefest i høst?

Krabbe er perfekt festmat for høstens sosiale krabbelag. Den er enkel å servere og det skaper god stemning rundt bordet når alle må jobbe litt for å finne maten inne i klørne og i krabbehusets små rom.

Foto: Kim Holthe

Liker du den helst naturell gir vi deg noen tips på veien. Vil du prøve en ny vri anbefales pepperkrabbe eller crab roll. Og har du rester kan du gjerne rocke opp hverdagspastaen.

Krabbe naturell

Krabbe naturell kjenner de fleste til. Alt du trenger er kokt krabbe, dill om du vil, sitron, majones, litt salat og noen gode tips på veien. Beregn en til to krabber per person og gjerne flere løse krabbeklør. Kjøp krabbe ferdig kokt, renset i skall, dypfryst eller hermetisk. Bruk skalldyrgaffel eller spiss pinsett for å finne maten inne i klørne og krabbehuset. Bruk nøtteknekker eller klotang til å åpne klørne. Husk også skylleboller og rikelig med servietter.

Krabbe naturell med tre sauser. Foto: Synøve Dreyer | Pepperkrabbe. Foto: Marius Fiskum | Crab roll. Foto: Krabbe.no | Basilikumpasta med krabbeklør. Foto: Synøve Dreyer

Pepperkrabbe

Vil du prøve en ny vri på krabbeklørne er pepperkrabbe tingen. Krabbeklørne stekes i en peppersausblanding, tilsett lime og vårløk og server med ristet brød og shriracha-majo.

Crab roll

Her er krabbens svar på lobster roll. Retten passer godt som middag eller kveldskos. Bland krabbekjøttet med majones, sitronsaft, chilisaus, vårløk og stangselleri. Fyll det i salatblad i pølsebrød og topp med friske urter. 

Basilikumpasta med krabbeklør

Gi krabbeklørne ekstra god smak med hvitløk og chili. Her servers klørne sammen med pasta vendt i hjemmelaget basilikum-saus. 

Se godfisk.no for tips og krabbeoppskrifter.

Kilde: Godfisk.no