Hjem » Klær & mote »  Julian Reed – den beste blant menn

Julian Reed – den beste blant menn

De siste årene har norsk mote fått en kraftig oppsving. Her nord lå vi lenge i skyggen av våre mer trendsettende naboland, men dette bildet har nå endret seg.

Et av de sterkeste navnene akkurat nå er Julian Reed, som til tross for sin relativt korte historie har fått en overveldende respons. Ambisjonene er å bli en internasjonalt anerkjent merkevare. Det vil de etter alle solemerker klare. 
Alt startet med et inderlig ønske om å skape noe som holdt et internasjonalt nivå; et design som var sidestilt med andre anerkjente merkevarer. Noe som aldri før hadde vært gjort i Norge; knapt nok i Skandinavia. Klær som kunne markere en ny retning i en moteverden som tilsynelatende sto stille. 
Hugo Grimsrud lanserte Julian Reed første gang for noen år siden, men ved nærmere ettertanke fant gründeren ut at tiden ennå ikke var inne for å satse. I stedet bestemte han seg for å utvikle konseptet og kolleksjonen videre. 
Han tok kontakt med investor Ola Mæhle, som ganske raskt lot seg overbevise om at dette var en idé verdt å satse på. 
Det samme gjorde Håkon Dyngeland Solem, som i 2016 ble hentet inn i stillingen som kreativ direktør og daglig leder I Julian Reed.
Han har ikke bare en master i fashion as art fra Firenze, men også skredderutdanning. Sistnevnte under ledelse av Francesco Verdi, som i en årrekke har vært ansatt hos Salvatore Ferragamo. Videre kan Solem skryte av sju års erfaring fra flere anerkjente italienske motehus, han var designsjef for herre i Moods of Norway, samt Lead designer hos Bjørn Dæhlie da firmaet i 2014/2015 revitaliserte merkevaren. 
Under Dyngeland Solems kreative ledelse er den videre retningen for Julian Reed nå satt. 
Stilen er skandinavisk, mens kravene til kvalitet og utførelse er basert på italienske tradisjoner. Fokus er rettet mot mønsterkonstruksjon og stilren design. Produksjonen foregår på de beste fabrikkene i Europa, hvor godt håndverk blir gjenskapt i klær som treffer tiden vi lever i. Det benyttes uvanlige tekstiler og reglene for klassisk skreddersøm blir stadig brutt. 
Resultatet er en tidløs og lekker kolleksjon, tilpasset en moderne livsstil.

Håndverk og lidenskap

Julian Reed spenner vidt; fra strikk og jeans til teknisk avanserte ytterjakker. Farge-paletten er maskulin og trendy, mens snitt og passform er utført med presisjon og finesse. Linjene er enkle og rene; stoffene av utsøkt kvalitet. 
– Vi jobber tett med den italienske tekstilleverandøren Angelico. De har vært i bransjen siden 1950-tallet, og har ry som en av Italias beste. Det er ikke uten grunn, forteller Håkon Dyngeland Solem. 
Mens Angelico sørger for stoffer til blant annet dresser, jakker og bukser, er det en annen italiensk bedrift som har ansvaret for jeansene. Også de en mester på sitt felt. 
– Jeansen står hjertet vårt nær og vi har utviklet en slim jeans i 4-veis stretch. Disse er håndvasket, noe som gir hver enkelt jeans et unikt preg. Fabrikken vi samarbeider med er et lite familiefirma, men utrolig dyktige. At vi har et så tett teamwork med slike dyktige mennesker er noe vi er oppriktig stolte av, fortsetter Dyngeland Solem. 

I takt med tiden

T-skjorten er et plagg som har fått en stadig viktigere posisjon i mannens garderobe. Julian Reeds modeller er sydd med folded inseams, slik at de passer til alle anledninger. De kan med fordel brukes sammen med en av sesongens jakker i lamme- eller geiteskinn, et naturmateriale som forandrer og former seg etter personen som bærer den. 
– Nettopp det, at plagget endrer seg sammen med brukeren, er noe vi har jobbet hardt for å oppnå. På den måten blir de mer personlige. Ønsket vårt er å skape klær som kan følge kunden i mange år; som blir elsket og brukt dag etter dag. Gjerne hele livet, avslutter Dyngeland Solem. 

Tekst: Siri Gerrard | Foto studio bilder: Stephen Butkus / Modell: Andreas Eriksen | Foto & modeller utendørs bilder: Andreas Ihlebæk & Marius Troy
 

Følg IN magasinet på Facebook