Hjem » Bergen » Hjem & fritid »  Interiør for enhver smak og stil

Interiør for enhver smak og stil

I Bergen sentrum, finner vi møbelbutikken Inside Design AS. Her blir det lagt stor vekt på design, kvalitet, material, løsninger og kunnskap. Siden 1990 har daglig leder Anne Lise Jakobsen hjulpet kunder med elementer som gir oss trivsel og glede i hjemmet.
Article image

Møbelbutikken er full av ulike trendy møbler, lamper, tilbehør, tapet og tepper av kjente merkevarer og designere. Du kan velge og vrake i det du måtte ha lyst på. Er det vanskelig å velge eller se hva som passer i ditt hjem, står betjeningen til tjeneste og hjelper deg på vei med å skreddersy møblementet i sin helhet. For en tid tilbake reiste ofte Anne Lise og staben hennes på hjemmebesøk til kunden for befaring. Etter den digitale verden kom, så kommer som regel kundene med bilder av rommene de trenger hjelp til. Sammen med kunden skreddersyr de rommet eller hele hjemmet basert på bilder og kundens ønsker. Men, fortsatt kan du levere nøkkelen din til Anne Lise, reise og komme hjem til fiks ferdig møblert hus.

Article image

Første øyekast

Med en gang du setter dine ben inn i butikken blir blikket garantert dratt mot taket og alle de flotte lampene som er montert rundt om i hele butikken. Det er få butikker i dag som har så stort og variert utvalg innen lamper i Bergen. En av de første lampene en får øye på skiller seg godt ut fra det som en vanligvis forbinder med en spisestuelampe. En stor lampe av designeren Ingo Maurer. Rundt hele lampen henger det notatark med koselige beskjeder fra designeren. Spaserer en lengre inn i butikken er det Japans lampekunst av designeren Toyo Ito en blir fasinert av. Stor håndlaget kulerund lampe med tre forskjellige kulefasonger i en og samme lampe. 
– Vi selger nesten like mye lamper om sommeren som om vinteren, mye er nok på grunn av at vi har så mye regn i Bergen. Folk ønsker det lyst og fint inne, når det er så trist og grått ute, mener Anne Lise.

Article image

Det enkle rene eller fargespill

– Når det kommer kunder inn i butikken og sier de har et problem, så finner vi løsningen hos Montana. Montana gir oss mange muligheter og løsninger når det gjelder oppbevaring. De kan monteres på vegg, på sokkel, hjul og på bein, forklarer Anne Lise.
Montana har kommet med ett nytt konsept. Montana Wardrobe. Det nye konseptet gir utrykk for personlig stil. Garderoben har skap med lys, skuffer til sko, skuffer med inndelte rom, skap i skjortehøyde med skuffer under, blant annet. 
– Se denne her, hun peker på en klesstang som er montert mellom to skap. Denne er tenkt til klær som ikke er klar for vaskemaskinen, men ikke er ren nok til å henge inni skapet. Endelig har noen tenkt på det også, så slipper vi å henge slike klær over en stolrygg, ler og smiler, den godt fornøyde lederen.

Tekst & foto: Kristin Kjeilen Ukvitne