Hjem » Interiør & design »  Ikoniske VL Studio hos Værness Elektrisk

Ikoniske VL Studio hos Værness Elektrisk

Etter en tur i arkivet til den danske arkitekten Vilhelm Lauritzen og hans Gesamtkunstwerk Radiohuset i København fra 1930-tallet, har Louis Poulsen lansert en oppdatert versjon av Vilhelm Lauritzens originale studiovegglampe samt en moderne tolkning av bord- eller gulvlampen. Nå finner du lampene hos Værness Elektrisk i Trondheim.

På 1930-tallet skapte Vilhelm Lauritzen et komplett kunstverk, da han tegnet Radio-huset samt all belysning for bygget til Danmarks Radio på den tiden. Lauritzen laget alle armaturene for Radiohuset, som alle har blitt ikoniske lamper. Studiolampen ble navngitt etter sin funksjon utenfor kringkastingsstudioene i Radiohuset, der den indikerte med rødt eller grønt lys om en innspilling pågikk i studioet. Lampen, med sitt opale glass og hvite, varme lys, ble også brukt rundt om i Radiohuset. Den ble designet i samme periode som VL38 Bord-lampen, VL Ring Crown og VL45, også kjent som Radiohus-pendelen. Studiolampen er faktisk nært beslektet med Radiohus-pendelen, da de begge avgir et diffust lys gjennom tre lag med munnblåst, opalt glass som sprer et veldig behagelig generelt lys i omgivelsene.

Vegglampe modifisert

VL Studio Vegg-lampen har vært utsatt for mindre modifikasjoner sammenlignet med den opprinnelige lampen. Veggboksen er tilpasset slik at armaturen kan monteres direkte på veggen, og en G9-kontakt sikrer nå enda mer ensartet belysning. VL Studio Vegg-lampen er også tilgjengelig i en matt svart finish for et mer grafisk uttrykk, i tillegg til den klassiske messingversjonen, som er litt børstet og vil utvikle en tydelig patina over tid. Lampehodet kan vinkles 90 grader til hver side for å lede fordelingen av det blendefrie og diffuse lyset. VL Studio Vegg-lampen er like godt egnet for fellesområdene på hoteller, i detaljhandel, lounger, kontorer eller andre offentlige rom som den er til for eksempel badet, barnerommet, spisestuen eller andre rom i hjemmet.

Nye bord- og gulvversjoner

De samme høye lyskvalitetene gjelder for Louis Poulsens nye bord- og gulvversjon av studiovegglampen, hvor den minste størrelsen på Ø150 er den samme som veggversjonen. Ø250 og Ø320 er begge nye størrelser og leveres komplett med dimmere. Alle tre størrelsene skaper like flott stemning på bord eller når de plasseres i lavere høyder eller på gulvet i detaljhandel, restauranthjørner eller vinduskarmer, hotellrom, korridorer eller boutiquehotell som når de plasseres i stuer, soverom, ganger eller andre plasseringer som drar nytte av litt elegant belysning. De nye VL Studio Bord-lampene er perfekte for innredningseksperimenter, da de ser flotte ut når de kombineres med andre Vilhelm Lauritzen-design, når de plasseres i grupper med flere lys og også på egen hånd, der de gir tilfredsstillende nytt liv til ethvert rom.
VL Studio Vegg-lampene er tilgjengelige i størrelse Ø150. VL Studio Bord-/Gulv-lampene er tilgjengelige i Ø150, Ø250 og Ø320. Alle størrelsene kommer i matt svart eller børstet messing.
Ta turen innom Værness Elektrisk om du ønsker å ta en nærmere titt på VL Stuido lampene fra Louis Poulsen.

Fakta Værness Elektrisk

• I Trondheim finner du Louis Poulsen sine lamper hos Værness Elektrisk
• Adresse: Innherredsveien 1C, 7014 TRONDHEIM
• Telefon: 73 52 22 80
• Webside: vaerness.no
• Facebook: facebook.com/vaernesselektrisk
• Instagram: instagram.com/vaernesselektrisk

Følg IN magasinet på Facebook