Hjem >  Ikke størst, men best!

Ikke størst, men best!

- Å vokse seg stadig større er ikke nødvendigvis alltid noen god ide. Noen ganger må man bli mindre for å bli bedre, forteller gullsmed Thomas Heyerdahl. Gullsmed Heyerdahl er en av få familiebedrifter igjen i Oslo, og har helt siden de åpnet dørene på tidlig 70-tall vært opptatt av å ha en tydelig identitet.

- God kvalitet og høy faglig kompetanse har alltid vært vårt varemerke og det er slik vi har skilt oss ut fra mengden. Som familiebedrift er vi selvsagt opptatt av tradisjoner, men samtidig har vi aldri vært redde for å tenke nytt. Snarere tvert imot. Vi ønsker å være både nyskapende og innovative, forteller Heyerdahl, som selv designer smykker.

All kompetanse under ett tak

Det er nettopp denne forretningsfilosofien som gjør at Gullsmed Heyerdahl denne sommeren samler all sin virksomhet på ett sted. Til Paleet i Oslo sentrum. - På denne måten får vi samlet all kompetanse og fagkunnskap under samme tak. Vi får bedre tid til å utvikle egne kolleksjoner, samt både designe og redesigne smykker for den enkelte kunde. Kort og godt handler det om å utnytte de ressursene vi har best mulig. Vi tror dette blir bedre for både kundene og oss som jobber her. Selv kan jeg for eksempel nå konsentrere meg om det jeg virkelig kan - som er gullsmedfaget.

- At så mange gullsmeder velger å innlemmes i de store kjedene fører til et nokså konformt utvalg. Alle har for så vidt fine ting, men de blir så altfor like. De samme merkene går igjen sted etter sted. Vi har valgt å gå motsatt vei og satser heller på å skille oss ut. Jeg vil at kundene skal komme til oss fordi vi er gode på det vi driver med og fordi vi har et utvalg ulikt alle andre. At kvaliteten skal være god er selvsagt. Kunstig fremstilte diamanter, for eksempel, finner du ikke hos oss.

Ny norsk design

For å finne god smykkedesign er det på ingen måte nødvendig å gå utenfor Norges grenser.
- Vi ønsker å løfte frem norsk design. Det er altfor mange dyktige gullsmeder og form-givere som ikke kommer frem i lyset, og det har vi ambisjoner om å gjøre noe med. 
Det eksisterer flere flotte smykkekolleksjoner som er både designet og produsert i Norge. De er heller ikke dyrere enn konkurrenter fra utlandet om noen skulle tro det. Slik bidrar vi både til å opprettholde norsk kunsthåndverk, norske arbeidsplasser, og i tillegg bidra til felleskapet i form av skatter og avgifter. Kortreist er bra. Og det handler ikke om såkalt «grønnvasking», men snarere om en lidenskap for faget vårt. Vi skal være en bedrift som kun benytter 100% resirkulert gull og sølv i vår produksjon av smykker.

Med verksted et «steinkast» fra butikken på Paleet er ventetiden på både reparasjoner, gravering og spesialbestillinger betydelig kortet ned.  - Vi trenger ikke lenger sende alt bort for å utføre reparasjoner og andre oppgaver. En fordel for kunden og en fordel for oss. På sikt hadde det vært morsomt å «åpne opp» mellom verksted og butikk med en glassvegg. På den måten får man frem håndverket og lar kundene får se at det finnes dyktige håndverkere bak hvert enkelt smykke. 
Til høsten lanserer vi også oppdaterte nettsider som passer den nye profilen vår bedre. Der kan man også booke time hos oss for å forsikre seg om at man får hjelp av våre beste fagfolk. Da kan vi sette av dedikert tid, og sørge for at vi forbereder oss på best mulig måte før kunden ankommer butikken til avtalt tid. Det vil jeg anbefale alle å gjøre. Da blir også kundeopplevelsen bedre. 
På nettsiden vil vi også legge ut info om andre aktiviteter vi arrangerer. Det kan være miniforedrag for små grupper, kurs og andre ting. Bevertning kan vi også fikse. Hva med å se på gifteringer sammen mens man tar et glass champagne og litt fingermat?
Thomas Heyerdahl er full av ideer og er ikke redd for å skille seg ut. En titt i de ulike montrene vitner da også om en mann som ikke er redd for å satse på tilsynelatende ukjent, men likevel utsøkt gullsmedkunst. Her funkler den ene fristelsen om den andre. Egendesignede ringer blant de vakreste undertegnede noen gang har sett, delikat ørepynt, kjeder og anheng i alle fasonger, samt en egen kolleksjon laget av 100% resirkulert gull. Klassiske diamanter, men også stener i andre farger. Utvalget er unikt.

Heyerdahl skal ikke være en vanlig gullsmed, og med dette skiftet vil vi kunne bruke ressursene våre på en enda bedre måte. Vi har både gullsmedmestere, diamant-eksperter, smykkedesignere og perleeksperter ansatt hos oss. For at vi skal nisje oss ut må vi også våge å takke nei til varer som alle tradisjonelle gullsmeder har. Vi har tro på individualisme, men for å få det til kreves også god fagkunnskap. Det har vi, og det skal våre kunder få merke når de besøker oss, avslutter Thomas.

Fakta

Gullsmed Heyerdahl a.s. ble etablert i 1972 av gullsmed og diplomgemmolog Sten Heyerdahl. Heyerdahl ble raskt kjent som en av Norges ledende gullsmeder innen spesielle smykker, diamanter og perler.

Butikker: Paleet og heyerdahl.no
Telefon: 22 55 25 25
Webside: https://heyerdahl.no
facebook.com/heyerdahl.gullsmed
instagram.com/heyerdahl_gullsmed_urmaker/

 

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Heyerdahl AS