Hjem » Bergen » Hjem & fritid »  Huset med det meste i

Huset med det meste i

Da Dag Erik Svalland startet rørleggerbedriften VVS Svalland på Landås i 1990 hadde han én ansatt. I 2011 har de blitt til 19, og han og hans ansatte har nettopp blitt kåret til «Årets Comfortør», årets butikk, i Norges eldste rørleggerkjede.

 Man kan nesten ikke unngå å legge merke til det flotte bygget ved bunnen av Nattlandsfjellet som huser Comfort Landås Svalland. Det moderne og innbydende huset ble oppført i 2009, og innenfor dørene finner man absolutt alt man måtte trenge til badet. Den koselige butikken bugner av tilbehør til alle slags bad; fra eksklusive blandebatteri med Swarovski-krystaller til Hurricane massasjebad. Toalettpapir i alle slags farger, og alt man kunne trenge for å pynte badet til jul står pent og venter på å få komme hjem til noen. «Snacks» til badet velger noen av kundene å kalle det. Butikken virker å ha funnet plass til et bredt spekter av stilarter, også de klassiske og tradisjonelle.

Article image

Mer enn en rørlegger

 – Vi driver med husrørlegging, både for private og på prosjekter. Vi lager veldig mange bad. Vi tilbyr en totalpakke, og har et samarbeid med murmester og elektriker. I tillegg har vi egen tømrer ansatt i firmaet, forteller Svalland. Comfort Landås leverer også forskjellige løsninger for oppvarming, som varmepumper og vannbåren varme. 

– Butikken er ganske populær, og vi får gode tilbakemeldinger. Vi har jo en faglig kompetanse på produktene våre som er unik. Det at vi har rørleggere på huset gir oss i butikken litt ekstra faglig trygghet, sier butikksjef Mona Nordvik. 
– Flere og flere rørleggerbutikker blir lagt ned i Bergen, folk dras mot de store kjedene. Men vi har jo spesialkunnskapen, og folk som kan gjøre jobben, sier Dag Erik. Svalland er opptatt av å levere service og kvalitet. 
– Nå er folk opptatt av design, og hvordan hver enkelt ting ser ut. De betaler gjerne for det, men kvaliteten må være solid.
 
Article image

Behagelige trender

 Mens folk på 80-tallet ofte plasserte toalettet i et eget lite rom, går dagens trend i motsatt retning. Det skal helst være litt størrelse, og bad i dag skal være fler-funksjonell. 

 
– I dag er gjerne ikke badene så mye større, men de er bedre utnyttet. Møbler og tilbehør er gjerne laget med tanke på mindre areal, og produsentene er dermed veldig kreative med løsningene. Det er mange innbyggingsmuligheter, og små bad kan være veldig lekre, sier Dag Erik. For de som bygger rekkehus og eneboliger er flere bad gjerne høyt på ønskelisten. 
 
– Det sies at trendene i Europa kan bevege seg mer og mer mot at velvære-delen av et bad, som spa eller badekar, gjerne flyttes inn på soverommet. Om ti år er det kanskje bare selve toalettet som er privat, sier Mona. Uansett hvor man velger å plassere dusjen, vil et besøk hos Comfort Landås være et lurt sted å begynne.
 
Tekst & foto: Silja Sirevåg