Hjem >  Høyfjellsfølelse i hovedstaden

Høyfjellsfølelse i hovedstaden

Med moderne bakker, flombelysning og fordelaktige priser ønsker Oslo Vinterpark deg velkommen til å oppleve høyfjellsfølelsen i Oslo, kun 20 minutter unna Karl Johan.

– Vi har et anlegg med 18 nedfarter, elleve heiser, og snøproduksjonsanlegg i alle traseene våre, forteller Espen Bengston, daglig leder i Oslo Vinterpark
Området rundt Tryvannshøgda i Oslo har en lang historie for skikjøring. Tryvannskleiva ble som første skitrekk nord for Alpene åpnet i 1933. I dag er Oslo Vinterpark virkelig et supermoderne anlegg.
– Vi satset stort med Wyllerløypa for 4 år siden, og med 6-seters stolheis og 3 nye traseer er det blitt et fantastisk anlegg. I Wyllerløypa kan du virkelig få storfjellsfølelsen og bli ordentlig sliten i beina, sier Bengston.

Eneste i Norge

Oslo Vinterpark har flombelysning i alle bakker, og har kveldskjøring til 22 på hverdager og 17 i helgene. Anlegget har løyper i forskjellige vanskelighetsgrader med rails og hopp, to halfpiper, en superpipe og en 13 fots pipe.
– Dem er ikke mange av i verden, og ingen andre i Norge. Ungdommen og kidsa elsker dem, sier Bengston.
I superpipen skal det i vinter arrangeres både ungdoms-OL og X-Games.

Senker prisene

Den største nyheten i år, er imidlertid at Oslo Vinterpark har endret prisstrategi. I år koster et sesongkort 2500 kr, ned fra 4500 i fjor. For barn og ungdom er prisen satt ned tilsvarende.
– For en familie med inntil tre barn, koster det i år totalt 7000 kr, mot 15-16 tusen i fjor.
Tilbakemeldingene på den nye prisstrukturen er svært positive, ifølge Bengston.
– Familiene er superfornøyde for at de kan komme hit oftere, men også idrettslagene og forbundene som har aktiviteter her oppe har snakket varmt om hvor viktig dette er for rekrutteringen.
Sesongkortene gjelder i alle Oslo Vinterparks nedfarter, også Varingskollen i Nittedal.

Sunn og god mat

I år har spisestedet i Tryvann fått en oppgradering, forteller Bengston.
– Tårnstuen er blitt et veldig koselig sted hvor man kan få seg sunn og god mat for en billig penge. Det blir også skjenkebevilling der, så vi åpner afterski på nyåret.
Da er det bare å glede seg til kulda setter inn.
– Bare 20 minutter fra Majorstua og Karl Johan kan du skli rundt i fantastiske løyper. Det er unikt for en storby, sier Bengston og smiler.

Tekst: Ketil Blom | Foto: Oslo Vinterpark

Følg IN magasinet på Facebook