Hjem » Klær & mote »  Havets juveler

Havets juveler

Perler er mer trendy enn noensinne. Gellner er verdensledende innen perlesmykker og deres kolleksjoner er ofte å se på sidene til de store motemagasinene. Og akkurat som hver enkelt perle er unik, så er også hvert smykke fra Gellner unikt!

Helt fra tidenes morgen har perler fascinert oss mennesker. Dette sjeldne og vakre naturmaterialet som oppstår når østersen forsvarer seg mot en inntrenger. Opp gjennom historien har perler blitt betraktet både som en gave fra gudene og som engletårer som har falt ned i havet. I århundrer har perler symbolisert skjønnhet, renhet og ikke minst kjærlighet.
I dag er perler mer trendy enn noensinne. Den tyske smykkeprodusenten Gellner er kjent verden over for sine eksklusive perlesmykker. Samtidig som smykkene deres har et særegent design, så er de også klassiske og tidløse. Dette gjør at dette er smykker som varer livet ut og som aldri går av moten. Kombinasjonen perler og diamanter gir dessuten mange av smykkene en ekstra spennende dimensjon.

Feirer 50-årsjubileum

Gellner feirer i år 50-årsjubileum og kan dermed skilte med lang erfaring innen bransjen. I forbindelse med jubileet har de også reorganisert firmaet og slått sammen alle merkene i sin portefølje under Gellner-navnet. 
I dag er det Jörg Gellner som leder familiebedriften som ble grunnlagt av hans foreldre, Heinz og Tove Gellner, i 1967. En kombinasjon av gode forretningsverdier med en sterk kjærlighet til smykker og perler er grunnlaget for den 50 år lange suksesshistorien. Gellner er i dag et internasjonalt anerkjent merke med mer enn 40 ansatte som designer smykker med havets juveler. 
– Vi har aldri tapt synet av våre røtter, isteden er vi opptatt av å dyrke dem. Samtidig fortsetter vi å lete etter nye muligheter og mener at for å være attraktive for våre kunder så trenger vi hele tiden å utvikle oss og levere ny design. Det ble en ny æra for oss da vår Creative Director Michael Weggenmann begynte i firmaet. I dag spesialiserer vi oss ikke bare i smykker av kulturperler, men tilbyr også eksklusive diamantsmykker og ikke minst en rekke nye kolleksjoner og design, forteller Jörg Gellner.

Kulturperler fra verdens beste perlefarmer

Perler blir i dag dyrket og kultivert. Hver eneste kulturperle er unik og det krever lang erfaring og høy kompetanse for å kunne vurdere kvaliteten og verdien. Jörg Gellner kjøper perler fra noen av verdens beste perlefarmere som han har utviklet nære bånd til. I kombinasjon med hans lange erfaring og kunnskap sikrer dette han tilgang til unike og eksklusive perler av aller beste kvalitet. Gellner kjøper de mørke tahitiperlene fra Robert Wan, hvite sydhavsperler fra Atlas Pearls og sjelde Fijiperlene fra Justin Hunter. Dette er kjente perlefarmere som i tillegg til å være opptatt av kvaliteten på perlene også har et sterkt fokus på å bevare naturen de vokser i. Noe som også er svært viktig for Gellner. 
Perler dyrkes gjerne på avsidesliggende steder på vakre øyer som Bali, Tahiti og Fiji. Takket være de ideelle vekstforholdene dyrkes noen av de vakreste kulturperlene i verden her. Og skjønnheten i perlene reflekterer naturen og miljøet de vokser i. Derfor er det også så viktig at naturen og havet blir bevart. 
– Skjønnheten i disse høykvalitets kulturperlene reflekterer miljøet de gror i. Derfor jobber jeg kun med ansvarlige farmere som er opptatt av å bevare havene som perleøstersene gror og samtidig bevare det harmoniske forholdet mellom naturen og perleindustrien, forteller Gellner. 
Og når du som kunde kjøper et smykke fra Gellner får du med et sertifikat som viser hvor akkurat dine perler er dyrket.

Ikonisk ring i ny jubileumsdesign

I forbindelse med 50-årsjubileet har Gellner designet en egen limited edition utgave av den ikoniske ringen «Wave». Ringen har vært en viktig del av Gellners kolleksjoner siden 2008 og har blitt stående nærmest som et symbol for merket. Med et unikt design hvor elegant bølgende gull minner om havets bølger som omslutter en skinnende perle er dette en tidløs klassiker. 
Det å lage smykker for Gellner er et håndverk som tar tid. De har et eget team med designere som jobber under Michael Weggenmanns ledelse for å utvikle nye og spennende design. Samtidig som hver kolleksjon har et tydelig tema så vektlegger gullsmedene også den unike naturen i kulturperler i sine design. Det hele begynner med at teamet av designere diskuterer ulike ideer. Senere blir de første modellene skapt på bakgrunn av håndtegnede skisser. Tilpasninger blir gjort helt til teamet har funnet det perfekte designet. Til slutt blir topp moderne teknologi benyttet for å produsere de mest komplekse smykker som ofte har en utrolig detaljrikdom. Weggenmann er også diamantekspert og hadde med seg en rekke nye ideer når han begynte hos Gellner. Under hans ledelse har de med stor suksess kombinert kulturperler med fantastiske diamanter for å skape ekstraordinære design. Med perler og diamanter i skjønn forening er det bare fantasien som setter grenser.
Enten du er på utkikk etter en gave til deg selv eller noen du er glad i – et smykke fra Gellner er en tidløs klassiker som garantert vil skape glede i mange år fremover! 

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Gellner