Hjem » Klær & mote »  Havets juveler i Skovveien

Havets juveler i Skovveien

Havet byr på mange skatter. Perlen er én av dem. Lenge var de ekstremt sjeldne, og verdien deretter.

Det var først på begynnelsen av 1900-tallet at to japanere klarte å gjøre perledyrking til en vitenskap, uten at det gikk på bekostning av verken utseende eller kvalitet. Dermed har perlen, tross bedre tilgjengelighet, beholdt sin status, som noe vakkert, magisk og tidløst. Perlekjeder har erobret mangt et hjerte, og det er kjærligheten til perler som er Inger Bjørnstads lidenskap. Inger er daglig leder og innehaver av Skovveien Gull Sølv & Diamanter, og har grunn til å være stolt av butikken i Skovveien. Forretningen er en av de mer eksklusive gullsmedene i byen og har et sjeldent spennende utvalg av perler, diamanter, eksklusive merkevarer og tradisjonelle gull- og sølvsmykker. Inger kjøpte butikken i 2008. Da hadde det allerede vært gullsmedbutikk i disse lokalene i 22 år.
– Vi er en typisk nisjebutikk, forteller Inger. 
– Her finner du smykker fra Europas mest eksklusive leverandører som du ikke finner andre steder, men vi lager også egne smykker skreddersydd for den enkelte kunde.
Mange har også arvet vakre smykker som er litt ute av tiden, og blir liggende og samle støv.
– Vi er helt rå på å ta disse lett utdaterte smykkene inn å vår tid. Vi gjør alt av service på eget verksted, også Corpus. Vi er blant annet utrolig flinke til å fikse sølvboller og fat som andre har gitt opp, og tar imot alt fra bestikk til gamle lysestaker.

Eksklusive merker

Gellner er kanskje Europas mest spennende perle smykkeprodusent. De lager smykker i en tidløs kvalitet som skal vare livet ut og som aldri går av moten; det skal vare livet ut! Hver enkel perle er unik; det samme er et smykke fra Gellner.
Odenwald er en av Tysklands mest eksklusive gullsmeder. Alt de lager er preget av solide håndverkstradisjoner og sansen for unikt design. Alle smykkene kan spesial-tilpasses og Odenwald arbeider konsekvent med 18 karat gull.
Butikken er også en av to i Norge som tilbyr det australske merket Autore. Denne prisvinnende leverandøren er kjent for sin kompromissløse tilnærming til eksklusivitet, og lager unike smykker i perler og gull som har tatt den internasjonale smykke-verdenen med storm.
– Jeg tør å påstå at det ikke er noen andre gullsmeder i Oslo som har så godt utvalg i perler, utbryter Inger, og ser ut som hun mener det.
– Perler; saltvanns og ferskvanns, i alle former og fasonger, vi har det beste utvalget du finner i Oslo. Jeg finner ingen grunn til å være beskjeden der.
Så enten du går med planer om å få spesialdesignet et smykke eller vil ha noe nytt og eksklusivt, enten til deg selv eller noen du er glad i. Skovveien Gull Sølv & Diamanter er stedet for deg.

FAKTA: Skovveien Gull Sølv & Diamanter

• Skovveien Gull Sølv & Diamanter er en liten nisjebutikk rett bak slottet som har lang erfaring i bransjen. De er her for å hjelpe deg med dine behov. De er Aabel Aaby´s eft.
• Adresse: Skovveien 29, 0257 Oslo
• Telefon: 22 56 22 88
• Webside: skovveien.no
• Facebook: facebook.com/skovveiengull

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa
 

Følg IN magasinet på Facebook