Hjem >  Gunvor Rasmussen: Slutte i tide

Gunvor Rasmussen: Slutte i tide

Gunvor Rasmussen (32): Jobber som frilansillustratør for aviser, magasiner og har illustrert 7 bøker. Hun har butikk og galleri på bryggen i Bergen. Les mer: www.gunvor.no

Før jobbet Gunvor Rasmussen seg i hjel alt for ofte. Hun var rammet av den klassiske dårlig samvittigheten som mange opplever når de ikke befinner seg konstant ved kontorpulten. Heldigvis har hun klart å finne en metode for å kvitte seg med denne følelsen.
– Jeg ser at ting ikke nødvendigvis blir bedre jo lenger jeg sitter med det. Går jeg bort fra arbeidet i noen timer for så å komme tilbake så løser det seg. Det handler om å lage restriksjoner for seg selv og slutte i tide, sier Rasmussen.
Noen ganger må hun levere selv om hun ikke er 100 prosent fornøyd og den følelsen misliker hun sterkt.
– Følelsen av at du er ferdig kommer kanskje aldri. Men når jeg ser tilbake på tegningen noen dager senere innser jeg at det var jo ganske bra allikevel, sier Rasmussen.
Hun jobber alltid ut fra en tekst som hun får fra en forfatter eller et magasin. Da prøver hun å finne fortelleren sin stemme og blande det med historiske epoker som hun selv er interessert i.
– Illustrasjoner gir meg mulighet til å komponere en virkelighet slik jeg vil ha den. Du er friere til å rokere rundt virkeligheten der du kan tegne et lite menneske ved siden av en kjempe, sier Rasmussen.
For å finne ut når og hvor hun skal sette inn støtene i illustrasjonene har hun ubevisst studert komikere i flere år.
– Det med timing er veldig viktig både i standup, tegneserier og illustrasjoner, sier Rasmussen.
Mens noen har deltidsjobb ved siden av velger hun heller å sulte litt i perioder. Det er slik hun presterer best.
– For meg så fungerer det bedre å ha kniven på strupen mens jeg skaper noe enn å ha trygghet, sier Rasmussen.

Tekst: Terese Torgersen | Foto: Åge Peterson, Petter Solheim, Lina Raknes, Gunvor Rasmussen & Roar Eliassen

Følg IN magasinet på Facebook