Hjem >  Gucci – forførende luksus

Gucci – forførende luksus

Det begynte med skinnvesker i en liten butikk i Firenze. Året var 1921, eieren het Guccio Gucci.

Nesten hundre år senere er Gucci et av verdens mest luksuriøse motehus, med egne linjer for klær, sko, vesker, parfyme, briller og klokker. Før han åpnet sin egen forretning var Guccio Gucci ansatt ved Savoy Hotel i London. Han ble inspirert av metropolens raffinerte stil, og ønsket å forene denne med italiensk design. Målet ble i høyeste grad innfridd.

Italia inntar verden

Allerede på 60-tallet var Gucci blitt en internasjonal snakkis. De var det første europeiske motehuset som åpnet butikk på Rodeo Drive i Los Angeles. I sortimentet fantes luksusvarer for begge kjønn; vesker og sko, slips og skjerf. Alle av betydning kjente den berømte GG-logoen, vesken «Jackie O» og silkeskjerfet «Flora». Ikoner som Audrey Hepburn, Frank Sinatra, Grace Kelly og Jackie Kennedy var bare noen av dem som la sin elsk på de italienske produktene.
Mot slutten av 1970- og 80-tallet dalte imidlertid Guccis popularitet. Til en viss grad skyldtes det overproduksjon. Alt fra sigarettetuier til whisky bar det tidligere så eksklusive merkenavnet. Dessuten hadde en mengde falske varer oversvømt markedet. I tillegg kranglet Guccio Guccis to sønner, som nå hadde overtatt driften, om det meste.
Det var ikke før på midten av 1990-tallet at Gucci igjen fant tilbake til sin fordums glans. Familien hadde solgt seg ut av selskapet, og legenden Tom Ford ble ansatt som kreativ leder. Resten er historie. Siden har Gucci befestet sin status som et av verdens mest luksuriøse motehus. Nå under Allesandro Micheles kreative ledelse.

Swiss Made

Gucci er klær, vesker, sko, briller, parfyme og klokker. Kvaliteten hersker i alle ledd. Ikke minst gjelder dette Guccis eksklusive klokkekolleksjon. Gucci er det første motehuset som har entret «Swiss Made watchmaking»-industrien, og har vært representert i klokkebransjen i mer enn førti år. Gucci var også en pioner når det kom til design. Selskapet var for eksempel lenge alene om å kunne tilby kvinner klokker med armbånd. Dette var ikke bare ur, men også et fantastisk smykke.

Årets julegave

Samtlige klokker blir satt sammen for hånd på fabrikken i La Chaux-de-Fonds i Sveits. Det samme gjøres diamantene, som pryder flere av klokkene i kolleksjonen.
Årets lekreste nyhet fra Gucci, er kolleksjonen Diamantissima.
Klokkene kommer i tre ulike størrelser og har en særegen, feminin look. Detaljene er diskré og elegante.
Mønsteret er klassisk Gucci, med et distinkt «crisscross»-motiv. Urskiven er minimalistisk; det er dekoren som gjør selve klokken.
Det er lekkert, delikat – og klassisk Gucci.
Guccis Diamantissima er luksus i sin reneste form. La deg forføre!

FAKTA: Hvem selger Gucci i Bergen?

I Bergen finner du klokker fra Gucci hos URMAKER J. GJERTSEN. Gjertsen ur AS startet sin virksomhet i Bergen sentrum i 1979. I 1994 flyttet Gjertsen ur til Galleriet. Butikken drives i dag av Gerhard Gjertsen. De fører kjente merker som Gucci, Zenith, Omega, Tag Heuer, Baume &Mercier, Longines, Raymond Weil, Rado, Bruvik, Victorinox, Movado, Certina, Tissot, Seiko, Technomarine, CK og Schmid.

Følg IN magasinet på Facebook