Hjem » Hjem & fritid »  Gjør det lettere å velge miljøvennlig

Gjør det lettere å velge miljøvennlig

LessTrash er En spennende bedrift med egen nettbutikk som skal gjøre det lettere å velge miljøvennlig.

Ifølge FNs bærekraftsmål er det en målsetning at klodens gjennomsnittstemperatur ikke skal stige med mer enn to grader i forhold til før-industriell tid. Skal vi nå dette målet, og samtidig opprettholde levestandarden, må næringslivet radikalt endre måten de produserer og forbruker varer og energi, og omstillingen må begynne nå. Denne omstillingen vil kreve stor endringsvilje både i næringslivet og i befolkningen. Dette gir perfekte rammevilkår og mye handlingsrom for gründere som tør å satse på egne innovative løsninger, som vil bidra til løsning på klimautfordringene. Mange norske selskaper har tatt dette innover seg og vi har fått en hel rekke av spennende bedrifter med spennende og innovative løsninger.

Gjenbrukskopp fra Stojo og Ocean Bottle flaske. Ocean Bottle samarbeider med the Plastic Bank som finansierer oppsamling av plast før den ender opp i havet i områder der det trengs mest. | Refill for vaskeegg. Denne pakken inneholder nye sorte og hvite kuler og holder til ca. 50 vask.

Enkelt å velge miljøvennlig

Litt av utfordringen slik vi ser det er at denne utviklinger går så fort at det blir vanskelig for den enkelte forbruker å orientere seg i forhold til hvilke tiltak som er praktisk gjennomførbare i en hektisk hverdag. Dersom det grønne skiftet skal gå mest mulig smertefritt må alle gode krefter legge til rette for at det skal føles mest mulig naturlig å gjøre gode valg.
IN magasinet tror mye av den folkelige motstanden vi ser tendenser til i forhold til noen av de praktiske endringene vi må gjennom bunner i at både politikere og miljøbevegelsen i mange tilfeller har brukt mer pisk enn gulrot. Derfor er det en glede å se at gründerne i LessTrash nettopp tenker på denne måten.
Ifølge daglig leder Mette Kjærbo er ledelsen i selskapet simpelthen mennesker som synes det var for vanskelig for folk å velge miljøvennlige produkter i hverdagen. Det var med utgangspunkt i dette at ideen om LessTrash ble unnfanget.

ONYA Bulk Food Bag. | EcoEgg vaskeegg.

Sunn fornuft

– For oss handler det om å kunne tilby produkter som tar minst mulig fra naturen, forteller Mette.
– Naturen er et kretsløp og vi må hele tiden levere tilbake det vi låner. Så lenge vi fortsetter å følge disse to prinsippene vil naturen fortsette å gi oss det vi trenger for å overleve. Så enkelt er det. «Kort oppsummert handler det om å få folk til å velge produkter det blir mindre søppel av». Produktene vi selger skal selvsagt leve opp til denne grunntanken, men de skal også ha aktualitet, brukervennlighet og design som gjør LessTrash til et selvsagt valg. Slik ønsker vi å bidra til at det skal bli enklere å velge miljøvennlig!

BARBECO Minigrill.

FAKTA: LessTrash

Tekst: Stein O Kaasa | Foto: LessTrash & Stein O Kaasa
 

Følg IN magasinet på Facebook